Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Wednesday 06 November 2019

S-kullen 7 veckor

De små pirayorna hamnade framför kameran när de va 6,5 vecka, bra tid att föreviga de små monsterna. Redan då ville de inte sitta still och dansade istället runt på bordet, än värre hade det varit idag! Så även om de är i skrivande stund 7,5 veckor gamla, får ni hålla till godo med 1 veckor gamla bilder. Det är en härligt energisk och social kull som längtar efter sina nya familjer. På lördag börjar de första att flytta och det är som vanligt med blandade känslor. Valppaketen är påbörjade men har fått en värdefull erfarenhet i att inte stoppa i leksakerna, godiset och tuggbenen förrän allra sista dagen - de äldre hundana har nämligen haft jätteroligt med att nosa upp godbitarna från påsarna...

Vi har fått många samtal och mail från personer som är intresserade av en valp till våren och sommaren. För allas kännedom har vi planer för valpar till våren och sommaren, men det är inget som är bestämt och vi tar inte upp intresselistor förrän tiken är parad och vi har en bättre kalkylering på när vi kan ha valpar i huset igen.

Det är också många som vill komma på besök och träffa rasen, våra hundar och valpar. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda er alla besök i hemmet utan reserverar besök till de som är seriöst intresserade av en valp från just oss, samt i närmare tid för en ankommande kull. Vi är ofta på utställning och andra tävlingar och evenemang, det är ett ypperligt tillfälle att komma och besöka oss och våra hundar samt kanske många andra welshar. Närmast besöker vi Åstorps ridklubb på söndag för SSRKs utställning. 16 welshar är anmälda och Marina kommer vara på plats mellan kl 9-10.30 för att visa Mollie (Wallovas Madonna). Vi kommer också tiill Dogs4All i Norge den 15e och 17e november. Sist för året kommer vi till Noric Dog Show på Älvsjömässan i Stockholm den 15e december. Välkomna att komma och prata med oss och bekanta er med rasen om ni är nyfiken!

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Saturday 19 October 2019

S-kullen 5 veckor

Valpkramarna till S-kullen har börjat droppa in till valparnas stora glädje! Det är en nyfiken, glad och social kull som hittills är lika enkel och trevlig som mamma Zolas första kull. De är nu 5 veckor och det är nu det roliga börjar och vi på riktigt kan börja lära känna dem! De fick posera en och en framför kameran, somliga sov och andra ville inte sitta still… Vi har valpar kvar att tinga, känner ni för att berika livet med en härlig welsh så är ni välkomna att höra av er och berätta vad för liv ni kan erbjuda en liten Wallovis =)

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Friday 27 September 2019

S-kullen är här!

Lördagen den 14 september födda Zola (SE JV-17 FI JV-17 HeJW-17 Eastfarm's Zamantha) 9 ljuvliga valpar, 7 hanar och 2 tikar. Allt gick väl och de alla mår bra och växer så det knakar! Valparna är leveransklara den 9 november och vi har några hanvalpar kvar att tinga. Läs gärna här om hur det går till att köpa valp från oss och kontakta oss om ni känner för att utöka familjen med en underbar welsh-valp i höst!

Vi söker fodervärdar till tikvalp och hanvalp. Våra fodervärdar är likasinnade oss vad gäller uppfostran, utfodring samt skötsel och bor inte allt för långt från oss. Vi önskar ett nära samarbete och är ni intresserade av att aktivt jobba med hunden och meritera denna är det ett stort plus! Vill ni veta mer om fodervärdsskapet är ni välkomna att höra av er och samtidigt berätta mer om er själva och vad ni kan erbjuda en Wallovis.

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Friday 27 September 2019

Fantastisk helg i Ballerup

Vi hade en helt fantastisk dag vid internationella hundutställningen i Ballerup, Danmark.

Harley (NORD UCH SE U(U)CH DK CH(U) NO UCH Don's Tufted Duck) blev bäst i rasen med ännu ett CACIB och nu vinnartitlen Köpenhamnsvinnare 2019!

Alva (SE U(U)CH Wallovas Arcade Fire) blev bästa tik i en stark konkurrens och fick danskt cert samt vinnartitel Köpenhamnsvinnare 2019! Alva kan därför också lägga till dansk utställningschampion till sin meritlista! Hon är så rolig att visa, hon verkligen älskar att visa upp sig och springer som en dröm med ett helt fantastiskt steg!

Nimbus (Wallovas New Order) gjorde inte sämre ifrån sig, han blev bästa juniorhane med vinnartitlen Köpenhamns juniorvinnare 2019, danskt juniorcert och reserv-cert. Han slutade som tredje bästa hane för dagen efter två fina championhanar. Detta är helt klart en dag att minnas, tack Louise för att du ville dela den med oss <3

Kennel Wallova BIR och BIM på Ballerup, Köpenhamn Hundutställning 2019

Tuesday 17 September 2019

Klubbmästare i jakt 2019

Vi kan stolt meddela att vi har en klubbmästerskap i jakt!!! Årets klubbmästerskap i jakt gick av stapeln den 1 september i Skurup, Skåne. Domare var Magnus Tenfält och sex startande, varav fyra welshar. Årets klubbmästare i jakt blev Kerstin (RLD N Wallovas Cocorosie) med förare och ägare Louise Tibell! Vi är grymt stolta uppfödare!

Wallovas Cocorosie (Kerstin) Klubbmästerskap Jakt Wallovas Cocorosie (Kerstin) Klubbmästerskap Jakt Wallovas Cocorosie (Kerstin) Klubbmästerskap Jakt Wallovas Cocorosie (Kerstin) Klubbmästerskap Jakt

Sunday 25 August 2019

Jetje on a visit

We had lovely, sweet, amazing, beautiful Jetje (NJK BJCh VDH JCh LuxJCh Wallovas Icona Pop) for a quick visit this weekend! Look at her, she is just what I desired from the combination between Harley (NORD UCH SE U(U)CH DK CH(U) NO UCH Don's Tufted Duck) and Cali (Wallovas Cat Power)! She is the first Wallova-welshie to be shown on Crufts and what a debut - she was placed fifth in a strong and massive junior bitch class! So happy Jetje and her owner Wia with friend came to visit and we are looking forward meeting you soon again!

Wallovas Icona Pop (Jetje)

Sunday 25 August 2019

Zola BIM på Ronneby

Sticker mellan alla valpbilder och skryter lite med att Zola (SE JV-17 FI JV-17 HeJW-17 Eastfarm’s Zamantha) blev BIM med Cert den 11 augusti i Ronneby SKKs utställning. Zolas son Pepsi (Wallovas Placebo) blev BIR valp och utplockad i BIS och hamnade precis utanför pallen, från början 25+ valpar i ålder 6-9 månader och alla raser! Pepsi ställdes också igår på Jägersro inofficiella utställning och där smällde han till med BIG 1 valp i åldrarna 6-9 månader! Idag nåddes vi av nyheterna att Zolas andra son Connor (Wallovas Prince) blev BIS valp i ålder 6-9 månader i Skurups inofficiella utställning! Vilka fantastiska bedrifter av dessa superhärliga valpar, nyss fyllda sex månader! Bild på mamma Zola, som nu faktiskt är dräktig igen. Valpar väntas mitten av september vilket innebär att vi har leveransklara valpar mitten av november! Nyfiken på en valp från oss? Kika in här hur det fungerar att köpa valp från oss, och välkommen med intresseansökan via mail!

Eastfarm's Zamanta (Zola)

Thursday 22 August 2019

R-kullen sex veckor

R-kullen är nu 6 veckor och de är några riktiga myspluttar som skuttar omkring i utehagen om dagarna och sover fint hela nätterna i kvällshagen i köket. Sötnötterna börjar få fräknar på nosarna och snart är det dags för en andra manikyr, men först fick de posera framför kameran… Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram där vi kontinuerligt lägger upp bilder och filmer från våra äventyr!

Valp från R-kullen Kennel Wallova Valp från R-kullen Kennel Wallova Valp från R-kullen Kennel Wallova Valp från R-kullen Kennel Wallova Valp från R-kullen Kennel Wallova Valp från R-kullen Kennel Wallova

Sunday 11 August 2019

Q-kullen flyttklar

Ja, man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, och det kan vi utan tvekan intyga om! Sötnötterna i Q-kullen har redan hunnit bli 8 veckor och börjar sin resa mot egna familjer idag. Vi kommer att sakna dem men är samtidigt glada för att de får egna familjer och all uppmärksamhet för sig själva. Vi valde att behålla avelsrätten på Wallovas Quicksand, han kommer att bo hos Anette med familj i Stockholm. Vi önskar valparna och deras familjer all lycka till i framtiden och hoppas på att få höra från dem och träffa dem igen!

Valp från Q-kullen Kennel Wallova Valp från Q-kullen Kennel Wallova Valp från Q-kullen Kennel Wallova Valp från Q-kullen Kennel Wallova Valp från Q-kullen Kennel Wallova

Monday 15 July 2019

R-kullen är här!

R-kullen såg dagens ljus den 10e juli! Valpning under dagen, alla valpar kom fram snabbt och säkert på två timmar, oerhört smidigt! 4 härliga hanar och 2 ljuvliga tikar ser Roxy nu om i valplådan och de tar sig fint i vikt, knubbiga härliga små sälar <3

Valp från R-kullen Kennel Wallova Valp från R-kullen Kennel Wallova Valp från R-kullen Kennel Wallova