Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Friday 13 March 2020

Sune & Co

Oj, det va länge sedan vi uppdaterade hemsidan! Ni vet väl att vi dagligen postar på vår facebook och instagram? Det är ett snabbt och enkelt sätt för oss att dela med oss av vår vardag med såväl små som stora händelser. Hänt sedan sist då:

Nimbus (KBHJV-19 Wallovas New Order) har flyttat till en egen toppenfamilj inte allt för långt från oss och det verkar som att det är en match made in heaven och det känns superskönt även om vi saknar honom som bara den och det gör ont i hjärtat varje gång man tänker på att hans stora kärleksfulla själ inte finns alldeles bredvid en längre. Men det va det rätt att göra för hundarna… Vi kommer att fortsätta ställa ut Nimbus och hålla honom tillgänglig för avel till godkända tikar. Han är fri på höfter och ögon och är både snygg och oerhört trevlig. Är ni intresserade av Nimbus är ni välkomna att höra av er.

Mason (Wallovas Ratatat) has had his debut in show-rings in the Netherlands and what a debut! He was awarded BOB Puppy both times he entered and ended up BIS 3 Puppy both times!!! Well done and congratulations Wia and Ab at Kennel Solid As A Rock!

Vi tog en trip till SSRK Mjölby där Nimbus blev tredje bästa hane med R-Cert och Pepsi (NO JV-19 Wallovas Placebo) blev fjärde bästa hane och bästa junior.

Vi har haft två kennelträffar, en med fokus på utställning och en med fokus på jakt. Mindre träffar som avslutades med lerigt bus på våra inhängande hagar, kul för både hund och ägare!

Sam (Wallovas Electric President) has attended his first show in long time and ended up BOB! Well done Yvet and congratulations!

22 februari deltog vi i Hässleholms Valp- Junior och Veteranutställning. En inofficiell och mycket trevlig tillställning där hela 9 av 13 anmälda welshar kom från oss! En Wallovis fick tyvärr förhinder men 8 vackra och trevliga Wallovisar gjorde ett utmärkt jobb.

 • Keanu (Wallovas Snow Patrol) blev först bästa hanvalp i ålder 4-6 månader med HP
 • Dante (Wallovas Smashing Pumpkins) blev andra bästa hanvalp i ålder 4-6 månader
 • Sia (Wallovas Sia) blev först bästa tikvalp 4-6 månader med HP
 • Sune (Wallovas Quicksand) blev bästa hanvalp med HP i ålder 6-9 månader. Sune fick sedan tävla mot Keanu om bästa hanvalp och där vann Keanu.
 • Rut (Wallovas Roxy Music) blev andra bästa tikvalp i ålder 6-9 månader.

Sia fick sedan tävla om bästa tikvalp mot den tik som vann i Ruts klass, och där vann Sia! Sia fick sedan möta brorsan Keanu i tävlan om BIR Valp och där vann Keanu! På juniorsidan hade vi tre kullbrödrar Connor (Wallovas Prince), Pepsi och Buster (Wallovas Phoenix) som placerade sig i nämnd ordning. Tillsammans tävlade de i syskonklass mot Sia, Dante och Keanu och grabbarna grus vann denna med HP. Connor blev också BIR Junior. Allt som allt en lyckad och trevlig dag, tusen tack till alla fina valpköpare som deltog!

Den 1 mars åkte vi till Moheda för att delta på SSRKs utställning. Hem åkte vi med BIM och Cert för Disa (Wallovas Immaculate Machine) - en alltid lika glad och härlig tik som bara vill göra sitt bästa! Skoj när det lönar sig, och BIR valp för Sia! Connors matte och husse kunde glatt åka hem med hanhunds-certet vilket innebar att Wallovisarna fyllde på sitt Cert-förråd denna dag, härligt! Härligt att stå i finalen med underbara Lina Axelsson som handlade Lotta och Saras hane Tor (alldelesförmångatitlar Pelydryns Gladiator) som blev BIR, grattis!

Zakk (SE(U)CH NO UCH Wallovas Interpol) har haft den äran att bli tilldelad Årets utställningshund 2019 på SSRK Jämtland Härjedalen! Nummer 2 och tre på listan är också welshar som fötts upp av Jenny Höök på Kennel Waterstream, stort grattis och vilken fantastisk bedrift att inte bara få en welsh i topplistan utan tre!!!

Ove (Wallovas Of Montreal) visade verkligen var skåpet skulle stå då han klarade anlagsprovet för viltspår med bravur, bra jobbat av Ove med matte Camilla och stort grattis!

Connor är höftledsröntgad med HD A! Grattis Eva och Filip på Daintys Kennel!

Mollie (Wallovas Madonna) och Agnes (Wallovas Lady Gaga) är också höftledsröntgade med fritt resultat! Även ögonlysning gjorde de och är nu redo för var sin kull hos oss! Planer för detta ligger längre fram. Närmast på tur väntar vi valpar från Stella (Wallovas Beyoncé) som annonserats här tidigare (T-kullen), och nu har äntligen Cali (Wallovas Cat Power) börjat löpa så vi ser fram emot dejt där med underbara Nixon (Eastfarm’s Youth Gone Wild).

Ja jösses det blev alldeles för mycket text och alldeles för lite bilder på detta inlägg, men ni får hålla till godo med denna bild på underbara Sune, endast 7 månader på bilden, som vi ser fram emot att följa utvecklingen på och ställa ut mer framöver.

I övrigt, var rädda om varandra, tvätta händerna och håll avstånd för att begränsa smittan av COVID-19!

Wallovas Quicksand

Wednesday 22 January 2020

T-kullen

Clinton (SE(U)CH Yellows Guest in Coelbren) är en hane som vi känner väl då vi följt honom under ett antal år och tänkt att en vacker dag skulle vi vilja använda honom i avel till en passande tik. Den vackra dagen är här! Vår snälla, söta, pigga och arbetsvilliga Stella (Wallovas Beyoncé) har varit på dejt med Clinton och vi ser nu fram emot en kombination som i teorin en perfekt match både vad gäller temperament och exteriör.

Clinton är en robust hane med ett underbart temperament. Det bästa han vet är långa skogspromenader, gärna med en simtur om vädret tillåter. Clinton älskar att göra tricks, särskilt inför publik som applåderar. Clinton är utbildad "Besöks och Terapihund" och arbetar på äldreboende och skolor tillsammans med matte. Stellas halvbror Harry (Wallovas Death Cab For Cutie) är också utbildad “Besöks- och Terapihund” och arbetar som läshund på skolor och bibliotek i Skåne. Clinton är svensk utställningschampion och har ett godkänt anlagsprov i viltspår.

Clinton har tidigare haft en kull valpar där samtliga 6 valpar är höftledsröntgade och fria på höfterna. Ur Stellas tidigare kull är två av tre valpar höftledsröntgade, också fria. Clinton har genomgått Barbro Börjessons mentaltest med domarens utlåtande om ett oerhört trevligt temperament och en av de mest stabila welshar han någonsin träffat! Tack Birthe för att vi fick låna din pärla, vi ser så oerhört mycket fram emot dessa valpar i vår!

Följ kullen på dess egna sida här.

Yellows Guest in Coelbren

Wednesday 22 January 2020

Vi planerar valpar!

Vi planerar för två kullar i vår. Först ut är Stella (Wallovas Beyoncé) som har varit på dejt med gentlemannen Clinton (Yellows Guest in Coelbren). Om allt går väl har vi valpar i mitten/slutet av mars som är leveransklarar i mitten/slutet av maj då de är åtta veckor. Nästa kull vi planerar är Cali (Wallovas Cat Power) och Nixon (Eastfarm's Youth Gone Wild). Vi väntar ännu på att Cali ska börja löpa men det bör ske närsomhelst nu. Är ni intresserade av en valp från någon av dessa kullar är ni välkomna att läsa om hur det går till att köpa valp av oss här och sedan kontakta oss, helst via epost.

Wallovas Beyoncé och Yellows Guest in Coelbren

Wednesday 15 January 2020

2020 here we come!

I höst har sju hundar från vår uppfödning höftledsröntgats med fria resultat och vi är så glada och tacksamma för detta!

 • Wallovas New Order (på bilderna)
 • Wallovas Nirvana
 • Wallovas Norah Jones
 • Wallovas Nicki Minaj
 • Wallovas No Doubt
 • Wallovas Mew
 • Wallovas Lykke Li

Kerstin (Wallovas Cocorosie) har klarat fortsättningsklass i rallylydnad och kan numera lägga till det till sina titlar! Inom kort kommer två av våra delägda tikar att höftledsröntgas och Nimbus (Wallovas New Order) kommer att ögonlysas. Närmast på tur för våra valpplaner står Stella (Wallovas Beyoncé). Mer info om detta inom kort.

Wallovas New Order Wallovas New Order

Sunday 01 December 2019

Valpträff 27/12

Valpträff för valpar ur O, P, Q, R och S-kullen den 27 december kl 14-16. Valparna får busa och leka på vår inhägnade tomt och vi tvåfotade dricker glögg och äter pepparkakor. Allmän frågestund och vi visar trimning medan valparna vilar i bilen efter buset. Välkomna!

Wallova Dogs4All 2019

Tuesday 26 November 2019

Dogs4All 2019

Team Wallova, bestående av Marina, Louise och hundarna Alva (KBHV-19 SE U(U)CH DK CH(U) Wallovas Arcade Fire), Kerstin (Klubbmästare Jakt 2019 RLD N Wallovas Cocorosie), Disa (Benelux JW-18 Wallovas Immaculate Machine), Harley (KBHV-19 NORD UCH SE U(U)CH DK CH(U) NO UCH Don's Tufted Duck) och Pepsi (Wallovas Placebo), besökte Dogs4All i Norge den 15 och 17 november och vilken resa det var! Vi bodde allesamman hemma hos Marlen med familj, Kennel Stella Tunet, som själva har tre welshar: Stella (Red Joys Needle In A Haysack), Ronja (Wallovas Hello Saferide) och Hedvig (Wallovas Portishead). Alla åtta welshar ackommoderades med oss inne i huset. De uppförde sig riktigt bra och tog, för det mesta, det lugnt inomhus. Däremot utomhus var det fullt ös i skogen och på grusvägen.

Hur gick det på utställningen då? Jo, hur bra som helst! Disa plockade ett norskt cert när hon blev tredje bästa tik på fredagen, Pepsi blev bästa junior båda dagarna med ECX CK och kammade därför hem titeln Norsk Juniorvinnare 2019, Crufts-kvalificering samt reserv-cert! Harley blev andra bästa hane på söndagen med ett något förnedrande R-Cacib, sååå nära det där sista Cacib i ett tredje land som gör honom till internationell champion! Alva blev fjärde bästa tik på söndagen men det var flertalet svenska champions framför som också ville ha det norska Certet. Vår uppfödargrupp fick HP båda dagarna och vi är så glada och tacksama över att så många som åtta welshar från vår uppfödning visades dessa dagar! Alla Wallovisar fick EXC (förutom en ung och väldigt vacker tik som hade lite egna tankar kring det här med att springa i ringen… ;) och de allra flesta fick CK båda dagar! En oerhört energikrävande men också energigivande resa, tusen tack till Marlen med familj som ville ha oss boende hos sig, till mannen och stallflickorna hemma som skötte torpet, till Louise min trogna följeslagare som hänger med på såväl stora som små projekt vi tar oss an, till fodervärdarna Emma samt Sofie och Johan som förvaltar våra hundar så fint och ger dem ett toppenliv med allt det som de behöver och förtjänar! Slutligen stort tack till K9 Competition som förser oss med pälsvårdsprodukter i världsklass som gör att våra hundar verkligen sticker ut i ringen - flertalet gånger har jag förundrats över hur otroligt röda och vita våra welshar är - vilket också syns på många bilder i jämförelse med flertalet andra hundarna.

Wallova Dogs4All 2019

Tuesday 19 November 2019

Nimbus HD B

Vi är så glada för att vår älskade stora, snälla och vackra kille Nimbus (KBHJV-19 Wallovas New Order) är höftledsröntgad med HD B! Nu ska han bara ögonlysas också så kommer han stå till förfogande för rastypisk och sund avel <3

Hans två systrar Luna (Wallovas No Doubt) och Ebba (Wallovas Nicki Minaj) är också friröntgade på höfterna och detta är såklart jätte glada för! TACK till valpköparna som förstår vikten av att höftledsröntga sina “valpar”.

Bild på Nimbus som junior, dags för en ny bild på vår snygging, han ska bara få sig en regelrätt trimning först ;)

Wallovas New Order (Nimbus)

Tuesday 19 November 2019

Åstorp 10/11 2019

På SSRKs utställning i Åstorp gjorde flertalet Wallovisar oerhört fint ifrån sig!

 • Connor (Wallovas Prince) fick EXC CK och blev BIR Junior på sin första utställning som junior. Tidigare har han visat framfötterna och vunnit flertalet valputställningar och placerat sig både i BIG och BIS!

 • Sagha (Wallovas Goldfrapp) stod för championatet och slutade som tredje bästa tik med R-Cert!

 • Mollie (Wallovas Madonna), vår fodertik, kammade hem det längsta strået och blev bästa tik med Cert!!! Denna härliga, sprudlande glada, oerhört sociala och snälla tik visade att hon inte bara har en toppen näsa (hon har klarat anlagsprovet i viltspår med bravur) utan också en snygg exteriör! Vi är jätteglada för att hon bor, tränas och älskas av Conny och Maivi som gör ett så fint jobb med henne!

Wallovas Madonna (Mollie)

Wednesday 06 November 2019

S-kullen 7 veckor

De små pirayorna hamnade framför kameran när de va 6,5 vecka, bra tid att föreviga de små monsterna. Redan då ville de inte sitta still och dansade istället runt på bordet, än värre hade det varit idag! Så även om de är i skrivande stund 7,5 veckor gamla, får ni hålla till godo med 1 veckor gamla bilder. Det är en härligt energisk och social kull som längtar efter sina nya familjer. På lördag börjar de första att flytta och det är som vanligt med blandade känslor. Valppaketen är påbörjade men har fått en värdefull erfarenhet i att inte stoppa i leksakerna, godiset och tuggbenen förrän allra sista dagen - de äldre hundana har nämligen haft jätteroligt med att nosa upp godbitarna från påsarna...

Vi har fått många samtal och mail från personer som är intresserade av en valp till våren och sommaren. För allas kännedom har vi planer för valpar till våren och sommaren, men det är inget som är bestämt och vi tar inte upp intresselistor förrän tiken är parad och vi har en bättre kalkylering på när vi kan ha valpar i huset igen.

Det är också många som vill komma på besök och träffa rasen, våra hundar och valpar. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda er alla besök i hemmet utan reserverar besök till de som är seriöst intresserade av en valp från just oss, samt i närmare tid för en ankommande kull. Vi är ofta på utställning och andra tävlingar och evenemang, det är ett ypperligt tillfälle att komma och besöka oss och våra hundar samt kanske många andra welshar. Närmast besöker vi Åstorps ridklubb på söndag för SSRKs utställning. 16 welshar är anmälda och Marina kommer vara på plats mellan kl 9-10.30 för att visa Mollie (Wallovas Madonna). Vi kommer också tiill Dogs4All i Norge den 15e och 17e november. Sist för året kommer vi till Noric Dog Show på Älvsjömässan i Stockholm den 15e december. Välkomna att komma och prata med oss och bekanta er med rasen om ni är nyfiken!

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Saturday 19 October 2019

S-kullen 5 veckor

Valpkramarna till S-kullen har börjat droppa in till valparnas stora glädje! Det är en nyfiken, glad och social kull som hittills är lika enkel och trevlig som mamma Zolas första kull. De är nu 5 veckor och det är nu det roliga börjar och vi på riktigt kan börja lära känna dem! De fick posera en och en framför kameran, somliga sov och andra ville inte sitta still… Vi har valpar kvar att tinga, känner ni för att berika livet med en härlig welsh så är ni välkomna att höra av er och berätta vad för liv ni kan erbjuda en liten Wallovis =)

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova