Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Thursday 27 September 2018

Märta för IKEA

Märta (Wallovas Grace Kelly) fick ett mycket ärofyllt uppdrag i våras då hon agerade modell för IKEA! Vi åkte till deras lokaler i Älmhult för att fota höstkatalogen och vi fick inte berätta någon förrän resultatet fanns ute, vilket det gör nu! Bilden på Märta som skakar av sig vatten finns dock inte i de svenska katalogerna men i vart fall i de Holländska, Tyska, Franska, Holländska och Engelska!

Märta (Wallovas Grace Kelly) för IKEA

Thursday 27 September 2018

Kennelträff

Den 25 augusti höll vi vår första kennelträff på nya stället. Nästan 30 hundar och det dubbla antalet människor gästade oss denna dag och deltog i våra aktiviteter och tävlingar. Louise höll i spanieljaktträning, Jessica i NoseWork, Måns i utställning och Marina i trimning. Vi fikade gott på äppelpaj, björnbärspaj, kanelbullar bakade av Åsa och Anki samt smarrig skånsk gräddglass från Engelholmsglass. Under fikan var det en klurig tipsrunda. Vi avslutade dagen med lite enklare tävling bestående i heat där hundarna först tävlade om att stanna kvar längst, och sedan tävlade om att vara snabbast till husse eller matte. Döm om vår förvåning när årets vinnare blev Molly (Wallovas Madonna) - endast 4 månader gammal! På andra plats kom Trigger (Wallovas Kleerup) och på tredje plats kom Rex (Wallovas Chris Martin). Enormt fina priser väntade våra tre finalister men alla gick hemifrån med en fin goodie-bag. Priserna och goodie-bagsen var sponsrade av Miwo Design, Sund Hundmat, Bistos, K9 Competition, Dogman, Agria och Wallova’s Djurbutik. En mycket trevlig dag som jag hoppas inspirerade våra valpköpare =)

Thursday 27 September 2018

World Dog Show i Amsterdam

Vi tog Harley (Don’s Tufted Duck), Gibson (Eastfarm’s Zachary), Cali (Wallovas Cat Power) och Disa (Wallovas Immaculate Machine) ner till Amsterdam för World Dog Show 2018. Vi bodde i en mycket mysig förort vid namn Weesp på ett trevligt hotell. Mindre trevligt var dock gästerna i rummet bredvid som tyckte det var en bra idé att ställa sig och föna sina hundar i korridoren precis utanför vårt rum kl 05.00…

Vi hade anmält gänget till utställningar i dagarna tre. Första dagen var Benelux Winner Show och våra hundar lyckades med bedriften att placera sig som andra bästa hane (Harley), vilket innebar att han fick ett poäng mot att bli Holländsk champion (det krävs 4 poäng). Disa slog på stort och vann juniorklassen med 9 väldigt fina juniortikar, det innebar att hon vann titel Benelux Junior Winner 2018! Disas helsyster Jetje (Wallovas Icona Pop) sprang först i ledet länge innan domaren bytte plats på Jetje och Disa och satte Disa först! Roligt när en domare verkligen gillar typen och kan plocka ut de två från så många andra juniortikar! Jetje har ju redan mängder med titlar så var inte mer än rättvis att Disa fick sin första ;) Väldigt roligt att placera sig så högt, speciellt med Disa som knappt haft någon träning alls, och åkt bil så långt - duktig flicka! Dagen avslutades med att bli best couple med Cali och Gibson samt bästa uppfödare med Cali, Disa och Jetje och representera welshen i stora ringen vilket alltid är en ära med eller utan placering.

Andra dagen var det en CAC-special, vilket innebar att poängen räknades dubbelt denna dag, hund som tilldelades CAC räknades som 2 poäng, och hund som tilldelades reserv-CAC tilldelades ett poäng. Våra fina killar kammade denna dag hem storkovan då Gibson blev bästa hane och Harley blev andra bästa hane! 2 poäng till Gibson och sammanlagt 2 poäng till Harley.

Tredje och sista dagen var dagen för den åtråvärda titeln World Winner. Våra hundar var kämpade sig vidare trots en mycket trång och stökig utställning och vi är så stolta över dem! De tog inga placeringar att skryta om mer än Onyx (Wallovas Interpol) som blev tredje bästa juniorhane bland många väldigt fina juniorhanar. Jetje blev sist avtackad i placeringarna över juniortikarna. Men dagens höjdpunkt var att få representera rasen i stora ringen i couple med Cali och Gibson samt bästa uppfödargrupp med Cali, Disa, Jetje och Onyx samt bästa avelsgrupp med Harley, Disa, Jetje och Onyx. Så himla roligt att kunna samla detta gäng och vilken fin grupp vi utgjorde! Ingen placering men vi är så stolta ändå!

Allt som allt en mycket lyckad resa med många trevliga samtal och fina hundar. Tusen tack till våra holländska vänner Wia och Ab (ägare till Jetje, Wallovas Icona Pop) och Bianca (ägare till Onyx, Wallovas Interpol) för er gästfrihet och tack till alla som gör dessa resor så roliga och till vår sponsor K9 Competition som möjliggör vårt arbete!

Wallova på World Dog Show

Monday 20 August 2018

N-kullen flyttklar

Så var det återigen dags för en ny kull att flytta till sina nya hem. Förevigandet är avklarat och valppaketen är packade. Avtal ska skrivas och viktig information och värdefulla tips och trix delas ut. Klorna ska jag klippa en sista gång innan de åker, påminn mig om det ;) Vi är jätteglada över denna kull. Snygga, trevliga och alla utan anmärkning på veterinärbesiktningen. Ägarna till valparnas pappa, Dainty’s Kennel, har varit och inspekterat dem och gett oss ordentligt med beröm. Det är så roligt när en kull blir så bra som man hoppas och tror. Nu håller vi alla tummar och tassar för att valparna ska få det toppen i sina nya hem med mycket bus, stimulans, trygghet och kärlek. Vi finns här alltid vid frågor och funderingar, glöm inte det!

N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova

Friday 03 August 2018

N-kullen 5 veckor

Tiden rusar men vi hann stoppa den ett ögonblick för valparnas fem-veckorsbilder. På vår facebook sida kan ni se ståbilder på de små grynen också, första gången på trimbordet och nästan alla tyckte det va skoj och spännande. Ser fram emot att följa deras utveckling, de ser väldigt lovande ut =)

N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova

Friday 29 June 2018

N-kullen är här

Har ni sett? N-kullen är här! 7 underbara små kanelbullar varav 4 tikar och 3 hanar! Vi är så glada över dessa små mirakel och njuter av att studera dem växa minut för minut. De har en sådant fantastiskt djup röd färg i sin teckning och de verkar så nöjda med sin mor som tar så fint hand om dem. Första kullen för Ellie och hon tar hand om dem med sådan grace! Läs mer om kullen här.

N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova N-Kullen Kennel Wallova

Sunday 24 June 2018

M-kullen 8 veckor

Det är inte lätt att hinna med allt när man har fullt upp och dessutom feber. Detta till trots har vi nu snart levererat alla valpar och önskar dem största lycka till i sina nya familjer. Fantastiskt trevliga familjer till våra 6 valpar. 5 av 6 valpar stannar i Sverige och en hane emigrerade till Danmark, där han kommer få träffa faster Wilma, det tycker vi är extra skoj! En hane som for till Stockholm kommer få träffa “morbror” Morris (Wallovas Editors), detta är också extra skoj! Vi valde att behålla avelsrätten på Wallovas Madonna, som kommer att bo i Staffanstorp, Skåne, tillsammans med Conny och Maivi. Bilderna på valparna som följer är inte de roligaste, men det blev som det blev med tanke på febern. Söta är de i alla fall, och ännu sötare i verkligheten!

Valp ur M-Kullen Valp ur M-Kullen Valp ur M-Kullen Valp ur M-Kullen Valp ur M-Kullen Valp ur M-Kullen

Monday 11 June 2018

Spännande nyheter

Vi kan med glädje bekräfta att Ellie (Wallovas Ellie Goulding) väntar valpar med Hugo (Dainty’s With Or Without You), en mycket spännande kombination som vi ser mycket fram emot! På bilden nedan ser ni snygga Ellie som garanterat kommer besöka utställningsringen när hon är åter i form efter valparna.

Hugo och hans bror Viktor har vi följt sedan de var små valpar, då vi till och med försökte köpa loss en av pojkarna från uppfödaren (som dessutom hade behållt en syster ur samma kull!). Inte va de till salu varken då eller nu och vi har istället fått äran att använda Hugo i avel. Syskonen är oerhört välbyggda med en härlig stomme och massa, ett fantastiskt trevligt, glatt och socialt temperament. Hugo har en kull sedan tidigare hos uppfödaren med nio väldigt lovande valpar.

Vår kombination har en inavelsgrad på 0,8% och en spännande stamtavla. Vi tror valparna kommer bli välbyggda, sociala och trevliga. Vi hade tyckt det vore väldigt kul om valpköparen är utställningsintresserad, det är dock inget krav. Är ni intresserad av en valp från denna kombination är ni välkomna att höra av er och berätta om er själva och vad ni kan erbjuda valpen för hem. Valparna är beräknade i slutet av denna månad, vilket innebär leveransklara valpar i slutet av augusti. Innan ni kontaktar oss vill vi att ni läser om hur det är att köpa valp av oss.

Wallovas Ellie Goulding

Monday 11 June 2018

L-kullen snart leveransklara

L-kullen är alldeles snart leveransklara och i morgon besöker vi veterinären för vaccination, chipmärkning och besiktning. En väldigt trevligt liten kull som man kommit väldigt nära. Att få följa dessa mjuka individer och deras mamma Stella med sitt mjuka sätt att re om sina valpar har gjort en väldigt ödmjuk och lycklig.

Wallovas Lady Gaga kommer antingen att behållas på foder eller placeras hos en vän till familjen. På så sätt håller vi henne inom räckhåll med förhoppning om utställning och fortsatt avel. Hennes nya familj kommer bestämma namnet på henne, vi ska bara bestämma vilken av de två toppenhemmen som ska ha denna lerpölsälskande snygging!

Wallovas Lightspeed Champion kommer att kallas för Frasse och hamnar hos en underbar familj i Göteborgs-området. Frasse är en stencool kille som är först fram för gos och mys, helt obrydd för ljud och annat som skulle kunna vara läskigt. Vi är säkra på att han kommer få det toppen hos sin nya familj, och de med honom!

Wallovas Lykke Li kommer troligtvis kallas för Vega eller Wega, och hamnar inte så långt från oss i Kristianstad hos en jättetrevlig familj. Wega är precis som Frasse väldigt pigg på gos och mys men är också mer busig och en hejare på att gräva hål i trädgården. Hon är supersöt med ett jättefint uttryck och teckning och vi hoppas familjen kan tänka sig ett varv i utställningsringen eller två =)

Valp #1 ur L-Kullen Valp #1 ur L-Kullen Valp #1 ur L-Kullen

Monday 04 June 2018

M-kullen 5 veckor

Äntligen blev det individuella bilder på rosenknopparna i M-kullen. 5 veckor nu och de börjar utveckla sina individuella personligheter. Idag fick de “smaka” på en kråka, det va spännande och de tyckte de kunde ta med vingarna in i sin lilla koja, haha! På bilderna är först en tik, följt av tre hanar, sedan två tikar. Alla valpar är tingade.

Valp #1 M-kullen Valp #2 M-kullen Valp #3 M-kullen Valp #4 M-kullen Valp #5 M-kullen Valp #6 M-kullen