Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Thursday 27 September 2018

World Dog Show i Amsterdam

Vi tog Harley (Don’s Tufted Duck), Gibson (Eastfarm’s Zachary), Cali (Wallovas Cat Power) och Disa (Wallovas Immaculate Machine) ner till Amsterdam för World Dog Show 2018. Vi bodde i en mycket mysig förort vid namn Weesp på ett trevligt hotell. Mindre trevligt var dock gästerna i rummet bredvid som tyckte det var en bra idé att ställa sig och föna sina hundar i korridoren precis utanför vårt rum kl 05.00…

Vi hade anmält gänget till utställningar i dagarna tre. Första dagen var Benelux Winner Show och våra hundar lyckades med bedriften att placera sig som andra bästa hane (Harley), vilket innebar att han fick ett poäng mot att bli Holländsk champion (det krävs 4 poäng). Disa slog på stort och vann juniorklassen med 9 väldigt fina juniortikar, det innebar att hon vann titel Benelux Junior Winner 2018! Disas helsyster Jetje (Wallovas Icona Pop) sprang först i ledet länge innan domaren bytte plats på Jetje och Disa och satte Disa först! Roligt när en domare verkligen gillar typen och kan plocka ut de två från så många andra juniortikar! Jetje har ju redan mängder med titlar så var inte mer än rättvis att Disa fick sin första ;) Väldigt roligt att placera sig så högt, speciellt med Disa som knappt haft någon träning alls, och åkt bil så långt - duktig flicka! Dagen avslutades med att bli best couple med Cali och Gibson samt bästa uppfödare med Cali, Disa och Jetje och representera welshen i stora ringen vilket alltid är en ära med eller utan placering.

Andra dagen var det en CAC-special, vilket innebar att poängen räknades dubbelt denna dag, hund som tilldelades CAC räknades som 2 poäng, och hund som tilldelades reserv-CAC tilldelades ett poäng. Våra fina killar kammade denna dag hem storkovan då Gibson blev bästa hane och Harley blev andra bästa hane! 2 poäng till Gibson och sammanlagt 2 poäng till Harley.

Tredje och sista dagen var dagen för den åtråvärda titeln World Winner. Våra hundar var kämpade sig vidare trots en mycket trång och stökig utställning och vi är så stolta över dem! De tog inga placeringar att skryta om mer än Onyx (Wallovas Interpol) som blev tredje bästa juniorhane bland många väldigt fina juniorhanar. Jetje blev sist avtackad i placeringarna över juniortikarna. Men dagens höjdpunkt var att få representera rasen i stora ringen i couple med Cali och Gibson samt bästa uppfödargrupp med Cali, Disa, Jetje och Onyx samt bästa avelsgrupp med Harley, Disa, Jetje och Onyx. Så himla roligt att kunna samla detta gäng och vilken fin grupp vi utgjorde! Ingen placering men vi är så stolta ändå!

Allt som allt en mycket lyckad resa med många trevliga samtal och fina hundar. Tusen tack till våra holländska vänner Wia och Ab (ägare till Jetje, Wallovas Icona Pop) och Bianca (ägare till Onyx, Wallovas Interpol) för er gästfrihet och tack till alla som gör dessa resor så roliga och till vår sponsor K9 Competition som möjliggör vårt arbete!

Wallova på World Dog Show