Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

T-kullen

e: SE(U)CH Yellows Guest in Coelbren

Födelsedatum: 2014-04-09

HD: A

Ögon: UA

u: Wallovas Beyoncé

Födelsedatum: 2014-01-18

HD: A

Ögon: PPM iris-iris lindrig

Wednesday 22 January 2020

T-kullen

Clinton (SE(U)CH Yellows Guest in Coelbren) är en hane som vi känner väl då vi följt honom under ett antal år och tänkt att en vacker dag skulle vi vilja använda honom i avel till en passande tik. Den vackra dagen är här! Vår snälla, söta, pigga och arbetsvilliga Stella (Wallovas Beyoncé) har varit på dejt med Clinton och vi ser nu fram emot en kombination som i teorin en perfekt match både vad gäller temperament och exteriör.

Clinton är en robust hane med ett underbart temperament. Det bästa han vet är långa skogspromenader, gärna med en simtur om vädret tillåter. Clinton älskar att göra tricks, särskilt inför publik som applåderar. Clinton är utbildad "Besöks och Terapihund" och arbetar på äldreboende och skolor tillsammans med matte. Stellas halvbror Harry (Wallovas Death Cab For Cutie) är också utbildad “Besöks- och Terapihund” och arbetar som läshund på skolor och bibliotek i Skåne. Clinton är svensk utställningschampion och har ett godkänt anlagsprov i viltspår.

Clinton har tidigare haft en kull valpar där samtliga 6 valpar är höftledsröntgade och fria på höfterna. Ur Stellas tidigare kull är två av tre valpar höftledsröntgade, också fria. Clinton har genomgått Barbro Börjessons mentaltest med domarens utlåtande om ett oerhört trevligt temperament och en av de mest stabila welshar han någonsin träffat! Tack Birthe för att vi fick låna din pärla, vi ser så oerhört mycket fram emot dessa valpar i vår!

Följ kullen på dess egna sida här.

Yellows Guest in Coelbren

Wednesday 22 January 2020

Vi planerar valpar!

Vi planerar för två kullar i vår. Först ut är Stella (Wallovas Beyoncé) som har varit på dejt med gentlemannen Clinton (Yellows Guest in Coelbren). Om allt går väl har vi valpar i mitten/slutet av mars som är leveransklarar i mitten/slutet av maj då de är åtta veckor. Nästa kull vi planerar är Cali (Wallovas Cat Power) och Nixon (Eastfarm's Youth Gone Wild). Vi väntar ännu på att Cali ska börja löpa men det bör ske närsomhelst nu. Är ni intresserade av en valp från någon av dessa kullar är ni välkomna att läsa om hur det går till att köpa valp av oss här och sedan kontakta oss, helst via epost.

Wallovas Beyoncé och Yellows Guest in Coelbren