Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

A-kullen

e: SE U(U)CH DK CH(U) NO UCH NORD UCH Pelydryns Myran

HD: A

Ögon: UA

u: RLD N Fairytale Dreams Diagon Alley

HD: B

Ögon: UA

Tuesday 26 November 2019

Dogs4All 2019

Team Wallova, bestående av Marina, Louise och hundarna Alva (KBHV-19 SE U(U)CH DK CH(U) Wallovas Arcade Fire), Kerstin (Klubbmästare Jakt 2019 RLD N Wallovas Cocorosie), Disa (Benelux JW-18 Wallovas Immaculate Machine), Harley (KBHV-19 NORD UCH SE U(U)CH DK CH(U) NO UCH Don's Tufted Duck) och Pepsi (Wallovas Placebo), besökte Dogs4All i Norge den 15 och 17 november och vilken resa det var! Vi bodde allesamman hemma hos Marlen med familj, Kennel Stella Tunet, som själva har tre welshar: Stella (Red Joys Needle In A Haysack), Ronja (Wallovas Hello Saferide) och Hedvig (Wallovas Portishead). Alla åtta welshar ackommoderades med oss inne i huset. De uppförde sig riktigt bra och tog, för det mesta, det lugnt inomhus. Däremot utomhus var det fullt ös i skogen och på grusvägen.

Hur gick det på utställningen då? Jo, hur bra som helst! Disa plockade ett norskt cert när hon blev tredje bästa tik på fredagen, Pepsi blev bästa junior båda dagarna med ECX CK och kammade därför hem titeln Norsk Juniorvinnare 2019, Crufts-kvalificering samt reserv-cert! Harley blev andra bästa hane på söndagen med ett något förnedrande R-Cacib, sååå nära det där sista Cacib i ett tredje land som gör honom till internationell champion! Alva blev fjärde bästa tik på söndagen men det var flertalet svenska champions framför som också ville ha det norska Certet. Vår uppfödargrupp fick HP båda dagarna och vi är så glada och tacksama över att så många som åtta welshar från vår uppfödning visades dessa dagar! Alla Wallovisar fick EXC (förutom en ung och väldigt vacker tik som hade lite egna tankar kring det här med att springa i ringen… ;) och de allra flesta fick CK båda dagar! En oerhört energikrävande men också energigivande resa, tusen tack till Marlen med familj som ville ha oss boende hos sig, till mannen och stallflickorna hemma som skötte torpet, till Louise min trogna följeslagare som hänger med på såväl stora som små projekt vi tar oss an, till fodervärdarna Emma samt Sofie och Johan som förvaltar våra hundar så fint och ger dem ett toppenliv med allt det som de behöver och förtjänar! Slutligen stort tack till K9 Competition som förser oss med pälsvårdsprodukter i världsklass som gör att våra hundar verkligen sticker ut i ringen - flertalet gånger har jag förundrats över hur otroligt röda och vita våra welshar är - vilket också syns på många bilder i jämförelse med flertalet andra hundarna.

Wallova Dogs4All 2019

Friday 15 December 2017

Födelsedagar i Juletid

Hallå alla!

Hoppas ni hunnit få lite julkänsla såhär inför tredje advent! I år infaller fjärde advent på självaste julafton, hur häftigt är inte det? December månad kan dock vara ganska så stressig. För vår del varierar vi just nu valpmys med förberedelse inför stora Stockholm. Valparna blir snart 2 veckor och de har börjat öppna ögonen så smått och är bara så söta. K-kullen fick vara omslaget till årets julhälsning, se vår förstasida här på hemsidan. Fler bilder finns att ses på vår facebook-sida.

I december fyller dessutom två (numera 3) kullar år! Den 6 december fyllde vår allra första kull 5 år! Stort stort grattis till alla finingar som vi hoppas fick en förträfflig födelsedag! Vi behöll ju Alva (Ch Wallovas Arcade Fire) hemma och idag för två år sedan, den 15 december, fick Alva sin andra kull, E-kullen! Snyggingarna i denna kull har alltså födelsedag idag och vi hälsar stort grattis och hoppas att ni också blir lika fint firade som sig bör!

Bild på A-Kullen Bild på E-Kullen

Monday 15 December 2014

Grattis Alva och A-kullen 2 år!

Grattis alla Wallova-valpar från A-kullen som i fredags förra veckan fyllde 2 år! Alva firades med leverpastej och gott tuggben, som sig bör. Hoppas alla fina jubilanter blev firade med extra mycket kärlek och trevligheter!

Vi har varit och ögonlyst Alva utan anmärkning! Vi är superglada för detta och ser fram emot spännande stunder under 2015!

Bjuder på en bild på en inte så gammal, men fortfarande lika busig, Alva <3

Vi önskar alla en fortsatt trevlig Luciahelg!

Alva

Tuesday 11 November 2014

Charlie (Wallovas Art Garfunkel) med höftledsresultat

Vackra Charlie från A-kullen har höftledsröntgats med resultatet HD A. Det innebär att fyra av åtta hundar från A-kullen är höftledsröntgade, samtliga fria från HD. Vi är glada för hundarnas och ägarnas skull, och själva är vi lite stolta =)

Charlie

Friday 05 September 2014

Hälsningar från 'valpar' ur A-kullen

Vi har fått en uppdatering från vår norska sötnos Pippi (W. Adele) som meddelar att hon lärt sig simma och att resultatet från hennes höftledsröntgen kommit - HD A! Vi är så klart super glada över detta resultat och hoppas på att hon får många goa simturer till i år!

Vi har även fått brev från vår norska hane Niko (W. Architecture In Helsinki) med familj som berättar att han är en glad och positiv hane som ofta kommer på härlig löprundor i skog och mark. Han har verkligen vuxit till sig till en snygg hane. Se bilder i hans album.

Tack för uppdateringarna, det värmer i hjärtat när vi får höra från våra “valpar”!

Thursday 27 March 2014

Alva (Wallovas Arcade Fire)

Alva växer så det knakar. Hon har nu blivit en vacker, robust och muskulös tik på 15 månader. I måndags höftledsröntgades hon och idag kom resultatet - HD A! Vi är så glada över detta fantastiska resultat!

Wallovas Arcade Fire

Saturday 15 March 2014

Andy på besök

För ett par veckor sedan kom käre Andy (Wallovas Andrew Bird) på besök från Blekinge. Han var här för att hälsa på sin nye lillebror. Vi var väldigt exalterade att få se vår lille goding, som för bara ett år sedan klättrade halvvägs in i kylen viftandes på svansen. Så här ser han ut idag (fler bilder finns i hans galleri):

Wallovas Andrew Bird #1 Wallovas Andrew Bird #2

Tuesday 07 January 2014

Uppdatering från Sico (Wallovas Animal Collective)

I dagarna fick vi ett härligt meddelande från Sico i Norge. Han lever ett fantastiskt liv med fjällvandringar, övernattningar i tält (vilket han älskar), tränar både jakt och spår och följer med husse i längdskidåkningsspåren. Vi är så glada att Sico har hamnat i denna underbara miljö, ett bättre liv för en hund finns troligen inte!

Animal Collective Pose

Sunday 08 December 2013

Alva 1 år

Först och främst vill vi tacka alla goa valpköpare för fina bilder och hälsningar på sina fina ettåringar! Det är så roligt att få se och höra om hur fint de har det!

Vi vill såklart också särskilt uppmärksamma lilla Alvas stora 1 årsdag med ett eget inlägg och egen bild. Lilla Alva fick uppleva snö dagen efter sin dag och blev även uppmärksammad med skönsång och köttbullsmacka!

Alva 1 år

Friday 06 December 2013

A-Kullen fyller 1 år

I dag den 6:e december 2013 så var det 1 år sedan Lova fick sin första valpkull. Vi önskar Arcade Fire, Architecture in Helsinki, Alicia Keys, Art Garfunkel, Amy Millan, Andrew Bird, Adele och Animal Collective ett stort grattis på födelsedagen!

Hurra hurra hurra!

A-Kullens födelsedag

Wednesday 09 October 2013

Sico (W. Animal Collective)

I somras fick vi en uppdatering från Sico med familj!

Han har verkligen vuxit till sig till en stilig herre och har har ett helt fantastiskt hundliv i Norge med sin familj. Han går på många turer, fjällvandrar, campar, spårar, badar med mera. Bildbevis och fler bilder på denna vackra hane ser ni i galleriet.

Vacker Sico

Sunday 06 October 2013

Alva 8,5 månader på bild

Hej alla!

För ett tag sedan försökte vi ta nya ståbilder på hundarna men tålamodet tog slut innan vi hann få bra bilder på alla tre. Vi lyckades dock få en hyffsad bild på Alva som ställde sig stiligt, vilket hon gärna och ofta gör. Hon har en väldigt stolt hållning och framtoning. Det är härligt att se hur hon bär upp hela sin vackra kropp, speciellt när hon bär på den största pinnen (grenen) hon kan hitta. På bilden är hon 8,5 månader. Vi gör ett nytt försök att få bra bilder på alla tre hundar vid nästa tillfälle som ges.

W. Arcade Fire

Saturday 14 September 2013

Niko (W. Architecture In Helsinki)

Vi har fått en hälsning från Niko (Wallovas Architecture In Helsinki) som verkligen ser ut att ha det bra i sin nya familj. Det glädjer oss så mycket! Tack för de fina bilderna! Fler fina bilder på Niko finns i galleriet.

W. Architecture In Helsinki W. Architecture In Helsinki

Tuesday 13 August 2013

Uppdatering från Amy (Wallovas Amy Millan)

Vi har fått uppdatering från Amy (Wallovas Amy Millan) och hennes familj!

Amy har det så bra med sin familj, busar, leker, badar och myser! Hon hoppar från bryggan i havet och har blivit väldigt duktig på att simma. Amy har börjat följa med på små joggingturer och det fungerar fint. Hon är pigg och tuff och har en welsh-kompis från kennel Freckles som är nästan lika gammal som Amy, och de har så roligt tillsammans.

Familjen berättar att de är väldigt glada över Amy och att hon är en väldigt enkel och oproblematisk hund. Det värmer så om hjärtat när man får en uppdatering på hur det går och när man får så fina bilder som dessa. Sonen, Andreas Kvåle, är en riktigt duktig fotograf som tagit dessa bilder. Så roligt att se att Amy har vuxit och blivit en så vacker welsh-flicka! Fler fina bilder finns i galleriet.

Amy (Wallovas Amy Millan) Amy (Wallovas Amy Millan)

Tuesday 18 June 2013

Charlie (Wallovas Art Garfunkel) på besök

I helgen fick vi spontanbesök av Charlie med familj. Det var väldigt roligt att träffa denna trevliga och fina hane och hans lika trevliga familj! Vi passade såklart på att ta lite foton av honom... Charlie (Wallovas Art Garfunkel) Charlie (Wallovas Art Garfunkel) Charlie (Wallovas Art Garfunkel) Charlie (Wallovas Art Garfunkel) Charlie (Wallovas Art Garfunkel)

Sunday 02 June 2013

Hänt på Kennel Wallova

Den senaste tiden har varit fullspäckad med både det ena och det andra. Vi har gjort en del utflykter till Limhamnsfältet i Malmö, som är en superbra plats för alla hundälskare. Hundarna får springa, bada och träna agility och de fullkommligt älskar det! Vi var också på jakthundens dag i Fulltofta, det var mycket intressant att testa de olika grenarna så som apportering (både på land och vatten), viltspår och lydnad och vi planerar att ta upp viltspårandet igen.

Kennel Wallova är stolta över att berätta att Alva blev BIR valp 1 i Hasslarp förra helgen! Det var första gången en Wallova ställdes ut och vi är överväldiga över det fina resultatet! Vera har också ställts ut. Hon fick superfin kritik men domaren ansåg att hon bör växa till sig lite, så hon fick inte mer än VG. Vi får låta henne växa till sig och testa ställa henne igen när så skett.

Det börjar dra ihop sig för att planera en kennelträff och vi hoppas att så många som möjligt kan komma till denna dag. Vi ser verkligen fram emot att träffa alla goa valpar igen!

Alva #1 Alva #1 Alva #1

Saturday 13 April 2013

Så blev det vår!

Äntligen blev det vår! Dagarna är ljusare, hundarna piggare och växtligheten har kommit igång. Det känns riktigt härligt att gå mot varmare tider. Det gör inget att hundarnas tassar är leriga och smutsiga, det är ju vår!

Vera och Alva går på valpkurs och vi letar efter någon lämplig agilitykurs åt Lova. Lova älskar agilitybanan på Limhamnsfältet i Malmö, så vi tänkte att det vore en bra aktivitet att förfina henne i.

Vi håller på att uppdatera hemsidan med ett galleri. Där kommer det att finnas olika album, bland annat ett för varje Wallova-hund. Vi kommer att lägga in bilder vi fått av olika valpköpare på deras Wallova-hund! Naturligtvis har vi fått deras tillstånd till att göra så! Vi ser fram emot lanseringen av galleriet och hoppas ni tycker det blir ett fint tillskott till hemsidan!

För några inlägg sedan visade vi ett kollage med bilder på Wallovas Adele som vi fått från hennes familj. Vi har ännu inte hunnit visa er de fina bilder som vi för länge sedan fick av Wallovas Amy Millans familj, så vi passar på att visa er dessa underbara bilder nu!

amy amy amy

Saturday 30 March 2013

Pippi önskar glad påsk

Vi fick ett underbart påskkort från Pippi (Wallovas Adele) och hennes familj, tusen tack! Det är väldigt kul att få ta del av fina bilder på valparna från A-kullen. Det värmer, passande nog i denna kalla påsktid!

postkort

Sunday 17 February 2013

Nu har a-kullen levererats!

Nu har alla valparna åkt hem till sina familjer. Det känns tomt i huset men samtidigt skönt att valparna har fått var sin egen bädd att få sova i. Som tur är har vi valt att behålla Wallovas Arcade Fire. Vi kallar henne för Alva och hon har fått en egen plats på hundsidan. Vi är mycket glada över henne. Hon leker fint med både mamma Lova och lekmoster Vera och de tre busar och härjar dagarna i ända.

Familjen

Sunday 27 January 2013

Valparna 7 veckor gamla

Nu är det bara en vecka kvar tills de första valparna flyttar och det firade vi med ännu en studiofotografering.

I helgen har vi haft besök av Kennel Funbones, dvs Lina och Dan Axelsson och sex av deras underbara hundar. Lina är ägare till valparnas pappa SE U(U)CH Pelydryns Myran och var nere hos oss för att inspektera valparna. Hennes slutsats: ett gott avelsresultat. Det tycker vi också!

Wallovas Arcade Fire Wallovas Animal Collective Wallovas Art Garfunkel Wallovas Alicia Keys Wallovas Amy Millan Wallovas Adele Wallovas Architecture in Helsinki Wallovas Andrew Bird

Monday 21 January 2013

Valparna 6 veckor gamla

Upp på bordet igen för att bli fotograferade. Valparna börjar bli vana, men denna gången var de väldigt trötta. Det låter mycket mer nu från valplådan och det gör mycket ondare nu när de biter. De är riktiga charmtroll. Igår fick de prova på att vara utomhus för första gången. Trots kylan tyckte valparna det var mycket roligt. Se fler bilder på Facebook!

Wallovas Arcade Fire Wallovas Animal Collective Wallovas Art Garfunkel Wallovas Alicia Keys Wallovas Amy Millan Wallovas Adele Wallovas Architecture in Helsinki Wallovas Andrew Bird

Saturday 12 January 2013

Valparna 5 veckor gamla

Ytterligare två veckor har gått och A-Kullen växer sig större och busigare. Tiden går lite väl fort tycker vi, och bävar lite för de annalkande leveranserna. Det kommer bli svårt att släppa ifrån sig dessa söta små krabater.

Wallovas Arcade Fire Wallovas Animal Collective Wallovas Art Garfunkel Wallovas Alicia Keys Wallovas Amy Millan Wallovas Adele Wallovas Architecture in Helsinki Wallovas Andrew Bird

Sunday 30 December 2012

Valparna 3 veckor gamla

Hej alla welsh-vänner. Nu uppdaterar vi äntligen med bilder på valparna. De växer så det knakar och blev 3 veckor i torsdags. De springer, skuttar, slåss, biter, snubblar, äter och sover gott mest hela tiden. De är så söta att man smälter...

Passar på att önska er alla ett gott nytt år! Smäll inga raketer för miljön och alla djurens skull!

Wallovas Arcade Fire Wallovas Animal Collective Wallovas Art Garfunkel Wallovas Alicia Keys Wallovas Amy Millan Wallovas Adele Wallovas Architecture in Helsinki Wallovas Andrew Bird

Sunday 09 December 2012

A-Kullen har anlänt

I veckan som gick födde Lova sin första kull. Allt gick som en dans och intill Lova ligger det nu en hög nya welshar, suttandes på hennes mage, redo att ta världen med storm.

Från och med den 31 januari 2013 är valparna mogna för sina nya hem. Är du intresserad av en valp från denna kull så hör gärna av dig och berätta om dig själv och vad du kan erbjuda den lilla valpen för liv.

Adda gärna Kennel Wallova på Facebook för fler bilder och löpande information.

Valpar

Friday 02 November 2012

Valpar i magen

Trevliga fredagsnyheter! Efter ett besök på Malmö djursjukhus hos veterinär Seierstad har vi fått bildbevis att det växer i Lovas mage. Om allt går som vi hoppas så kommer de små valparna ut andra helgen i december!

Läs mer här→

Lova ultraljud

Wednesday 10 October 2012

När man minst anar det...

Det brukar ju vara så, när man minst anar det så händer det. Och det var precis så det var i detta fallet. En vanlig söndag började Lova göra antydan på att börja löpa. Fram med kalendern och börja räkna, greppa luren och ring Lina! Två veckor senare befinner vi oss i Gullringen, omringade av hundar, valpar, mat och skratt.

Parningen mellan Lova och snygg-Myran gick exemplariskt och vi ser med spänning fram emot att följa Lova genom dräktighetstiden, vilket vi hoppas vi kan kalla de närmsta 9 veckorna för!

Vi ser naturligtvis också fram emot tiden därefter och valparna, som vi tror kommer bli en perfekt blandning av Lovas och Myrans bästa egenskaper.

Om allt går som det ska beräknas Lova valpa vecka 49 med leverans vecka 5 år 2013, dvs början av februari. Hör av Dig redan idag vid intresse och berätta vad Du kan erbjuda valpen.

På bilden nedan ser ni två av valparna från Robbie (SE U(u)CH SE V-10 Don's Fashionista) x Zach (NOU (u) CH Heartbeat Av Vettin). De söker fortfarande fodervärd till en underbar hanvalp, kontakta kennel Funbones vid intresse.

funbones valpar

Monday 18 June 2012

Det blir sällan som man tänkt sig

Sommaren var planerad och dedikerad åt valpar. Nu löpte dock inte Lova i våras som vi trodde så våra sommarplaner har blivit kullkastade. Istället myser vi, jagar höns och leker med welsh-bästisarna Griffin och Robin. Vi väntar med fortsatt spänning på att Lova ska börja löpa och konstaterar att det blir sällan som man tänkt sig. I vilket fall kommer kennel Wallova att utöka beståndet till hösten.

Wednesday 21 March 2012

Jakten på hanen

I dag har vi varit i de småländska skogarna för att utse Lovas första partner och pappan till vår första valpkull. Vi fastnade direkt för en gentleman vid namn Myran (SE U(U)CH Pelydryns Myran). Han har ett underbart temperament och är riktigt stilig. Vi tror att han kommer komplettera Lova riktigt bra och ser fram emot ett samarbete med Lotta på Pelydryns och Lina på Funbones. Vi är väldigt glada att de lånar ut honom till oss!