Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Wednesday 30 June 2021

Y-kullen 7 veckor

Tiden går så fort när man har roligt och Y-kullen har redan fyllt åtta veckor och därför också påbörjat sina resor till sina nya familjer. De hamnade framför kameran när de var sju veckor och resultatet ser ni nedan. På lördag åker den sista valpen och Wallovas Yelle kommer att stanna hos oss - vi blir alltså med valp, hjälp!

Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova

Sunday 20 June 2021

Z-kullen är här!

Den 11 juni kom världens sju underverk till Kennel Wallova då Kerstin (Klubbmästare Jakt 2019 RLD N RLD F Wallovas Cocorosie) valpade fyra ljuvliga tikar och tre fantastiska hanar. Valpningen gick smidigt på tre timmar och alla valpar var livskraftiga och pigga. De har nu redan hunnit bli en vecka. Alla tar sig fint i vikt och Kerstin är som vanligt världens bästa mamma som varmt vaktar och sörjer för sina guldklimpar. Vi ser så mycket fram emot att följa denna kull och vi har många bra hem som väntar på sin Wallovis. Vi har dock inte kontaktat alla valpköpare än och vi ber er att ha tålamod. Vi bjuder på en hel kavalkad av bilder så länge och så vill vi passa på att gratulera pappa Archie till dubbelchampionatet - svensk och dansk utställningschampion.

Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova Valpar Z-kullen - Kennel Wallova

Sunday 20 June 2021

Y-kullen 5 veckor

Oj vad tiden flyger! Vi har inte hunnit uppdatera hemsidan på ett tag för det har varit full rulle här på kenneln. Men här är i alla fall bilder på godbitarna i Y-kullen när de var fem veckor. Idag är de sju veckor och vi hoppas få tid att ta nya bilder på dem idag!

Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova Valp Y-kullen - Kennel Wallova

Thursday 10 June 2021

X-kullen sju veckor

Zolas söta, fantastiska, inte längre så jättesmå valpar i X-kullen är på väg att lämna boet och flyga hem till sina nya förväntansfulla och härliga familjer. Men innan de fick åka så ville vi föreviga deras underbara små nosar, ögon, öron och svansar på bild. De var väldigt duktiga, satt fint och poserade för kameran.

X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova

Thursday 20 May 2021

X-kullen 5 veckor

Sötnosarna i X-kullen har blivit fem veckor. De har börjat upptäcka världen utomhus och tycker det är mycket skoj och spännande. Deras nya familjer är på väg att hälsa på - passar bra nu då valparna älskar gos och uppmärksamhet.

X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova X-kullen 2021 - Kennel Wallova

Thursday 20 May 2021

Y-kullen 2 veckor

De fantastiska fem i Y-kullen har öppnat ögonen och kravlar omkring i sin valp-pool. Några av dem hamnade framför kameran. Det kommer bli en spännande tid framöver och se hur de utvecklas. Nu äter de och sover mest - runda och goa.

Y-kullen 2021 - Kennel Wallova Y-kullen 2021 - Kennel Wallova Y-kullen 2021 - Kennel Wallova Y-kullen 2021 - Kennel Wallova

Saturday 15 May 2021

Z-kullen

Vi har fått äran att återigen hyra in Kerstin (Klubbmästare Jakt 2019 RLD N RLD F Wallovas Cocorosie) för en kull och har valt att para henne med Archie (Moonstruck John Blund). Kerstin kan ni läsa mer om under tikar även om hon egentligen ägs av Louise Tibell. Archie är en trevlig hane som vi följt sedan han varit valp och är så glada att vi får låna honom till en kull som vi tror kan bli riktigt bra! Så här beskriver matte Archie:

"Archie har det underbara vänliga spaniel temperamentet, älskar alla 2 och 4-benta stora som små. Han är den ständige optimisten, tror fortfarande att han kan springa ifatt fåglar som flyger. Tittar sedan på matte med en glad uppsyn och säger -Nästa gång klarar jag det! Han är mycket följsam, lydig och lättlärd, går lös i skog o mark och på gården och kommer ALLTID på inkallning med en glad uppsyn. Har hunnit vara med på några få utställningar med fantastiska resultat. BIS-valp placerad på SKK och SSRK utställningar. Har Cert i Sverige och Danmark och är Crufts kvalificerad. Han är en mkt rastypisk welsh på både utsidan och insidan, och visar gärna upp sig i alla situationer.”

Vi tror att Kerstin och Archie kompletterar varandra och självklart är alla hälsoundersökningar på de båda uppdaterade och godkända som sig bör. Om allt går väl kommer denna kull att avsluta vårt alfabet och se dagens ljus runt mitten av juni. Vi har långa intresselistor och tar för tillfället inte emot fler intresseanmälningar.

Archie - Moonstruck John Blund Archie - Moonstruck John Blund

Saturday 08 May 2021

Y-kullen är här!

I söndags valpade Mollie och sex ljuvliga valpar kom till världen i vårt sovrum, tre tikar och tre hanar. Dessvärre var den ena hanen inte hundra och somnade in några dagar senare lugnt och stilla bredvid sin mor och syskon. Alltid sorgligt men sådan är naturen.

De fem valparna som nu knorrar vid min sida är runda och goa och Mollie är så fantastiskt lugn och harmonisk, som vanligt. Valpningen var överstökad på 2,5h och det tackar vi som uppfödare för då man sitter på helspänn i en allt för icke ergonomisk ställning när man övervakar själva valpningen. Lyckligt lottade är vi och tacksamma för dessa nya guldklimpar och vi är så förväntansfulla till att se hur de utvecklar sig.

Eftersom den lilla hanen inte mådde så bra har vi avvaktat med att meddela de lyckliga blivande familjerna, men detta kommer vi göra inom kort. Vi kommer också att kontakta alla som är på vår lista och som vi inte kan erbjuda en valp men som vi kommer erbjuda stå kvar på listan med förhoppning om en valp från nästa kull. Vi tar i dagsläget inte upp fler på vår intresselista.

Y-kullen - Kennel Wallova Y-kullen - Kennel Wallova Y-kullen - Kennel Wallova Y-kullen - Kennel Wallova Y-kullen - Kennel Wallova Y-kullen - Kennel Wallova Y-kullen - Kennel Wallova

Wednesday 28 April 2021

X-kullen två veckor

Nu har underbara X-kullen fyllt två veckor och de har alla öppnat ögonen. Söta så man dör, pigga och glada, upptäcker de världen mer och mer för var dag! Bilder på fyra av dem nedan :)

Vi väntar med spänning på Y-kullen som är beräknad runt valborg. Mollie ser inte ut att gömma allt för många valpar men så länge de är friska och allt går bra för både Mollie och valpar så blir vi oerhört glada!

Vi får dagligen många förfrågningar om valpar, så pass många att vi ligger långt efter med att svara alla. Vår ambition är att besvara alla i sinom tid men ber er alla ha tålamod med detta!

X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova

Tuesday 20 April 2021

X-kullen är född!

Den 13 april valpade Zola och åtta fantastiska valpar såg dagens ljus. Zola är som vanligt en fantastisk mamma och alla valpar är starka. pigga och vackra. Det har nu gått en vecka och alla har ökat fint i vikt utan konstigheter. Vi är så tacksamma och glada för denna fina kull och ser fram emot att få följa med i deras utveckling framöver.

Alla valpar är tingade.

X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova X-kullen - Kennel Wallova