Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Friday 03 July 2020

V-kullen & W-kullen

Vi har berikats med V- och W-kullen! Den sjätte juni Wilma (W. Canser de ser Sexy) valpade en tik och sex hanar. Två dagar senare valpade Ellie (W. Ellie Goulding). Allt har hittills gått toppenbra och börjar nu bli små hundar och därför riktigt roliga att följa. Valparna har alla hittat sina familjer så vi har därför inga valpar till salu.

Valpar från W-kullen - Kennel Wallova

Friday 03 July 2020

U-kullen fem veckor

De stadiga, söta, och roliga valparna från U-kullen har nu blivit fem veckor. Alla blivande valpköpare har varit på besök och valparna tyckte det var så mysigt att gosa. Valparna är sociala, nyfikna och modiga. De går ut genom hundluckan för utforska världen och uträtta sina behov. Vi njuter av sista tiden med dem, för snart är det bara två veckor kvar.

Valp från U-kullen - Kennel Wallova Valp från U-kullen - Kennel Wallova Valp från U-kullen - Kennel Wallova Valp från U-kullen - Kennel Wallova Valp från U-kullen - Kennel Wallova Valp från U-kullen - Kennel Wallova

Tuesday 02 June 2020

Rut (Wallovas Roxy Music)

Vi hade Rut på en kort visit, vårt lovande framtidshopp, se så fint hon utvecklas, endast 10 månader gammal. Ljuvlig, glad, snäll och kärleksfull, underbara Rut! Katta och Anders på Kennel Puppy Dreams förvaltar vår pärla så fint!

Wallovas Roxy Music - Rut

Friday 29 May 2020

U-kullen är här!

I tisdags valpade Cali och sju valpar såg dagens ljus, fyra tikar och tre hanar. En av hanarna kunde dock inte riktigt andas och vi drabbades smått av panik. Vi testade allehanda tips och råd som vi fick men inget verkade göra valpen bättre. Han kippade efter andan men kunde andas bättre via nosen, när han t ex sög på ett finger eller en boppe. När valpningen var över hade valpen ömsom varit blå, ömsom rosa, och inget av våra försök att stabilisera hans andning hade hjälpt. Hans kämparglöd hade slocknat liksom vårt hopp. Vi beslöt oss att åka till veterinären som fick hjälpa honom att ta sitt sista andetag. En fruktansvärt tråkig start som inledningsvis tyvärr överskuggade glädjen över vår U-kull.

De fyra tikarna och de två hanarna mår ypperligt, de är tysta och nöjda i valplådan under Calis omsorg. Cali mår bra och är en fantastisk mamma. Hon har mjölk för ett helt kompani men det håller på att stabilisera sig. Vi kommer att kontakta de som står på listan inom kort.

Alla valpar är tingade och även om vi har två kullar till på antågande har vi i skrivande stund fler intresseanmälningar än vi kan besvara.

Valpar från U-kullen - Kennel Wallova Valpar från U-kullen - Kennel Wallova Valpar från U-kullen - Kennel Wallova Valpar från U-kullen - Kennel Wallova

Tuesday 19 May 2020

T-kullen sju veckor

Tiden flyger när man har roligt! T-kullen är redan mer än 7 veckor och har förevigats för sista gången. Vilket härligt gäng valpar, sociala, mysiga, kärleksfulla och till synes nöjda valpar! Mamma Stella har återigen gjort ett fantastiskt jobb som mamma, allt har gått enligt skolbok och man kan verkligen inte önska sig mer av en valpmamma, tusen tack Stella! Vi kommer sakna dig och ditt lekfulla sätt, hur du dyker ner i gräsmattan och rullar runt, fångar den största pinnen i skogen och jonglerar med alla leksaker du hittar, men vi är säkra på att du bli glad över att komma hem till matte Karin och få all uppmärksamhet för dig själv!

Vi har haft nöjet att ha en helt fantastiskt duktig praktikant under merdelenl av T-kullens tid hos oss och hon kommer nu gå hem med en hel del erfarenhet (hoppas vi) och en fantastisk liten fodertik vid namn Wallovas Tender Forever (tilltalsnamn blir Tia). Victoria, tusen tack för din tid hos oss, du har gjort så mycket mer för oss än man någonsin kunnat begära. Du kommer vara extremt saknad men vi ser otroligt mycket fram emot vår framtid tillsammans, välkommen till Team Wallova!

Wallovas Tender Forever Wallovas Tove Lo Wallovas Teenage Fanclub Wallovas Travis Wallovas Tingsek Wallovas Tallest Man on Earth

Friday 15 May 2020

Valpträning till vardag och fest

Även om vi såklart mer än gärna delar med oss av råd och tips, både muntligt och skriftligt, till våra valpköpare så rekommenderar vi alltid att dels gå valpkurs med sina valpar, sen att fortsätta träna hemma och gå fortsatta kurser livet genom. Oavsett om det är lydnadskurs, spårkurs, agility, nosework eller utställning så har de alla träningsformerna gemensamt att man tränar MED hunden och måste därför träna på sin kommunikation med hunden och HUR man tränar. I detta avseende blir man aldrig fullärd och ska inte tänka att man gör sig själv eller sin hund en tjänst genom att avstå från träningstillfällena med hänvisning till att man “redan kan allt".

För att motivera våra valpköpare till träning, och rätt form av träning, redan från start, så kommer vi fortsättningsvis att skicka med våra valpar boken “Valpträning till vardag och fest” av Elsa Blomster och Lena Gunnarsson. Elsa och Lena är hundinstruktörer och bedriver fågelhundsträning med ett klickertänk. Vi har själva kommit fram till att welshen svarar allra bäst på belöningsbaserad träning och är därför så glada över att det nu finns en nyutkommen bok om just detta som dessutom riktar sig till just fågelhundar! Boken är jättebra för att förstå hur man ska träna med sin valp för att bygga en hållbar och god relation, oavsett om man vill jaga eller inte. Flertalet av övningarna är grundläggande för all typ av lydnad.

Elsa och Lena gav ut boken “Apportering till vardag och fest” år 2012 och startade då Klickerförlaget där de sprider kunskap om positiv hundträning genom kurser, filmer och det skrivna ordet. Louise och Kerstin (Klubbmästare Jakt 2019 RLD N RLD F Wallovas Cocorosie) har varit på helgkurs hos Lena och har tränat mycket utifrån den första boken vilket bland annat har resulterat i en Klubbmästartitel i Jakt för Welshklubben 2019. Louise och Sia (Wallovas Sia) samt Isabelle med Tia (Wallovas Polly Scattergood) var också nyligen på en givande intensivkurs för Elsa och Lena vid Ullared.

Tips! I dessa tider har Lena halva priset på deras digitala privatlektioner, hur bra som helst! Kolla in deras Facebooksida Apportering till vardag och fest och Klickerförlaget för mer information om deras kurser, lektioner och böcker.

Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova

Monday 04 May 2020

T-kullen fem veckor

Nu har de söta björnarna fyllt fem veckor och då fick de posera framför kameran för första gången. De var riktigt nyfikna och orädda uppe på det lite halv-rangliga café-bordet. Satt och spanade ut över trädgården där en skock fåglar flög omkring och en stor häst gick och betade.

Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova

Monday 27 April 2020

Tänk va roligt att Yoda (Eastfarm's Zimpzon) är här!

Innan gränserna stängdes hann vi få hem underbara Yoda (Eastfarm's Zimpzon) från Finland, som är helbror med Zola (SE JV-17 FI JV-17 HeJW-17 Eastfarm's Zamantha) och Gibson (DK V-17 DK JV-17 Eastfarm's Zachary). Yoda kommer att delägas med Malin och Sture på Kennel Eastfarm's och vi är så oerhört lyckliga och tacksamma för denna möjlighet! Yoda kommer att ingå i vår avelsteam och vi är så lyckliga att de planer vi hade för vår underbara Gibson nu kan ersättas med hans helbror som har HD A/B och öga UA (enstaka distichiasis). Tusen tack Malin och Sture återigen för denna möjlighet, spännande tider framöver!!!

Eastfarm's Zimpzon - Yoda Eastfarm's Zimpzon - Yoda

Monday 27 April 2020

T-kullen är här

Denna gång fick Måns agera barnmorska när Stella valde att sätta igång valpningen. Marina låg i sängen bredvid med diskbråck och agerade coach. Utan konstigheter, lugnt och värdigt, nedkom Stella med 6 ljuvliga, friska, pigga och vackra valpar, två tikar och 4 hanar. Vikterna låg mellan 350-410g så härliga storlekar på dem alla! Stell, som återigen är en fantastisk mor, tar så himla fint hand om de små och man ser hur hon njuter av sitt uppdrag. Vi som uppfödare är väldigt stolta och glada över att ha en sådan fantastisk avelstik! Valparna växer och mår bra, regelbundna filmer och videos kommer ni kunna ta del av på vår facebook och instagram som vanligt. Valparna är alla tingade men vi hoppas på fler valpar i sommar, mer info om detta inom kort….

T-kullen Kennel Wallova

Friday 13 March 2020

Sune & Co

Oj, det va länge sedan vi uppdaterade hemsidan! Ni vet väl att vi dagligen postar på vår facebook och instagram? Det är ett snabbt och enkelt sätt för oss att dela med oss av vår vardag med såväl små som stora händelser. Hänt sedan sist då:

Nimbus (KBHJV-19 Wallovas New Order) har flyttat till en egen toppenfamilj inte allt för långt från oss och det verkar som att det är en match made in heaven och det känns superskönt även om vi saknar honom som bara den och det gör ont i hjärtat varje gång man tänker på att hans stora kärleksfulla själ inte finns alldeles bredvid en längre. Men det va det rätt att göra för hundarna… Vi kommer att fortsätta ställa ut Nimbus och hålla honom tillgänglig för avel till godkända tikar. Han är fri på höfter och ögon och är både snygg och oerhört trevlig. Är ni intresserade av Nimbus är ni välkomna att höra av er.

Mason (Wallovas Ratatat) has had his debut in show-rings in the Netherlands and what a debut! He was awarded BOB Puppy both times he entered and ended up BIS 3 Puppy both times!!! Well done and congratulations Wia and Ab at Kennel Solid As A Rock!

Vi tog en trip till SSRK Mjölby där Nimbus blev tredje bästa hane med R-Cert och Pepsi (NO JV-19 Wallovas Placebo) blev fjärde bästa hane och bästa junior.

Vi har haft två kennelträffar, en med fokus på utställning och en med fokus på jakt. Mindre träffar som avslutades med lerigt bus på våra inhängande hagar, kul för både hund och ägare!

Sam (Wallovas Electric President) has attended his first show in long time and ended up BOB! Well done Yvet and congratulations!

22 februari deltog vi i Hässleholms Valp- Junior och Veteranutställning. En inofficiell och mycket trevlig tillställning där hela 9 av 13 anmälda welshar kom från oss! En Wallovis fick tyvärr förhinder men 8 vackra och trevliga Wallovisar gjorde ett utmärkt jobb.

  • Keanu (Wallovas Snow Patrol) blev först bästa hanvalp i ålder 4-6 månader med HP
  • Dante (Wallovas Smashing Pumpkins) blev andra bästa hanvalp i ålder 4-6 månader
  • Sia (Wallovas Sia) blev först bästa tikvalp 4-6 månader med HP
  • Sune (Wallovas Quicksand) blev bästa hanvalp med HP i ålder 6-9 månader. Sune fick sedan tävla mot Keanu om bästa hanvalp och där vann Keanu.
  • Rut (Wallovas Roxy Music) blev andra bästa tikvalp i ålder 6-9 månader.

Sia fick sedan tävla om bästa tikvalp mot den tik som vann i Ruts klass, och där vann Sia! Sia fick sedan möta brorsan Keanu i tävlan om BIR Valp och där vann Keanu! På juniorsidan hade vi tre kullbrödrar Connor (Wallovas Prince), Pepsi och Buster (Wallovas Phoenix) som placerade sig i nämnd ordning. Tillsammans tävlade de i syskonklass mot Sia, Dante och Keanu och grabbarna grus vann denna med HP. Connor blev också BIR Junior. Allt som allt en lyckad och trevlig dag, tusen tack till alla fina valpköpare som deltog!

Den 1 mars åkte vi till Moheda för att delta på SSRKs utställning. Hem åkte vi med BIM och Cert för Disa (Wallovas Immaculate Machine) - en alltid lika glad och härlig tik som bara vill göra sitt bästa! Skoj när det lönar sig, och BIR valp för Sia! Connors matte och husse kunde glatt åka hem med hanhunds-certet vilket innebar att Wallovisarna fyllde på sitt Cert-förråd denna dag, härligt! Härligt att stå i finalen med underbara Lina Axelsson som handlade Lotta och Saras hane Tor (alldelesförmångatitlar Pelydryns Gladiator) som blev BIR, grattis!

Zakk (SE(U)CH NO UCH Wallovas Interpol) har haft den äran att bli tilldelad Årets utställningshund 2019 på SSRK Jämtland Härjedalen! Nummer 2 och tre på listan är också welshar som fötts upp av Jenny Höök på Kennel Waterstream, stort grattis och vilken fantastisk bedrift att inte bara få en welsh i topplistan utan tre!!!

Ove (Wallovas Of Montreal) visade verkligen var skåpet skulle stå då han klarade anlagsprovet för viltspår med bravur, bra jobbat av Ove med matte Camilla och stort grattis!

Connor är höftledsröntgad med HD A! Grattis Eva och Filip på Daintys Kennel!

Mollie (Wallovas Madonna) och Agnes (Wallovas Lady Gaga) är också höftledsröntgade med fritt resultat! Även ögonlysning gjorde de och är nu redo för var sin kull hos oss! Planer för detta ligger längre fram. Närmast på tur väntar vi valpar från Stella (Wallovas Beyoncé) som annonserats här tidigare (T-kullen), och nu har äntligen Cali (Wallovas Cat Power) börjat löpa så vi ser fram emot dejt där med underbara Nixon (Eastfarm’s Youth Gone Wild).

Ja jösses det blev alldeles för mycket text och alldeles för lite bilder på detta inlägg, men ni får hålla till godo med denna bild på underbara Sune, endast 7 månader på bilden, som vi ser fram emot att följa utvecklingen på och ställa ut mer framöver.

I övrigt, var rädda om varandra, tvätta händerna och håll avstånd för att begränsa smittan av COVID-19!

Wallovas Quicksand