Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Wednesday 15 January 2020

2020 here we come!

I höst har sju hundar från vår uppfödning höftledsröntgats med fria resultat och vi är så glada och tacksamma för detta!

  • Wallovas New Order (på bilderna)
  • Wallovas Nirvana
  • Wallovas Norah Jones
  • Wallovas Nicki Minaj
  • Wallovas No Doubt
  • Wallovas Mew
  • Wallovas Lykke Li

Kerstin (Wallovas Cocorosie) har klarat fortsättningsklass i rallylydnad och kan numera lägga till det till sina titlar! Inom kort kommer två av våra delägda tikar att höftledsröntgas och Nimbus (Wallovas New Order) kommer att ögonlysas. Närmast på tur för våra valpplaner står Stella (Wallovas Beyoncé). Mer info om detta inom kort.

Wallovas New Order Wallovas New Order

Sunday 01 December 2019

Valpträff 27/12

Valpträff för valpar ur O, P, Q, R och S-kullen den 27 december kl 14-16. Valparna får busa och leka på vår inhägnade tomt och vi tvåfotade dricker glögg och äter pepparkakor. Allmän frågestund och vi visar trimning medan valparna vilar i bilen efter buset. Välkomna!

Wallova Dogs4All 2019

Tuesday 26 November 2019

Dogs4All 2019

Team Wallova, bestående av Marina, Louise och hundarna Alva (KBHV-19 SE U(U)CH DK CH(U) Wallovas Arcade Fire), Kerstin (Klubbmästare Jakt 2019 RLD N Wallovas Cocorosie), Disa (Benelux JW-18 Wallovas Immaculate Machine), Harley (KBHV-19 NORD UCH SE U(U)CH DK CH(U) NO UCH Don's Tufted Duck) och Pepsi (Wallovas Placebo), besökte Dogs4All i Norge den 15 och 17 november och vilken resa det var! Vi bodde allesamman hemma hos Marlen med familj, Kennel Stella Tunet, som själva har tre welshar: Stella (Red Joys Needle In A Haysack), Ronja (Wallovas Hello Saferide) och Hedvig (Wallovas Portishead). Alla åtta welshar ackommoderades med oss inne i huset. De uppförde sig riktigt bra och tog, för det mesta, det lugnt inomhus. Däremot utomhus var det fullt ös i skogen och på grusvägen.

Hur gick det på utställningen då? Jo, hur bra som helst! Disa plockade ett norskt cert när hon blev tredje bästa tik på fredagen, Pepsi blev bästa junior båda dagarna med ECX CK och kammade därför hem titeln Norsk Juniorvinnare 2019, Crufts-kvalificering samt reserv-cert! Harley blev andra bästa hane på söndagen med ett något förnedrande R-Cacib, sååå nära det där sista Cacib i ett tredje land som gör honom till internationell champion! Alva blev fjärde bästa tik på söndagen men det var flertalet svenska champions framför som också ville ha det norska Certet. Vår uppfödargrupp fick HP båda dagarna och vi är så glada och tacksama över att så många som åtta welshar från vår uppfödning visades dessa dagar! Alla Wallovisar fick EXC (förutom en ung och väldigt vacker tik som hade lite egna tankar kring det här med att springa i ringen… ;) och de allra flesta fick CK båda dagar! En oerhört energikrävande men också energigivande resa, tusen tack till Marlen med familj som ville ha oss boende hos sig, till mannen och stallflickorna hemma som skötte torpet, till Louise min trogna följeslagare som hänger med på såväl stora som små projekt vi tar oss an, till fodervärdarna Emma samt Sofie och Johan som förvaltar våra hundar så fint och ger dem ett toppenliv med allt det som de behöver och förtjänar! Slutligen stort tack till K9 Competition som förser oss med pälsvårdsprodukter i världsklass som gör att våra hundar verkligen sticker ut i ringen - flertalet gånger har jag förundrats över hur otroligt röda och vita våra welshar är - vilket också syns på många bilder i jämförelse med flertalet andra hundarna.

Wallova Dogs4All 2019

Tuesday 19 November 2019

Nimbus HD B

Vi är så glada för att vår älskade stora, snälla och vackra kille Nimbus (KBHJV-19 Wallovas New Order) är höftledsröntgad med HD B! Nu ska han bara ögonlysas också så kommer han stå till förfogande för rastypisk och sund avel <3

Hans två systrar Luna (Wallovas No Doubt) och Ebba (Wallovas Nicki Minaj) är också friröntgade på höfterna och detta är såklart jätte glada för! TACK till valpköparna som förstår vikten av att höftledsröntga sina “valpar”.

Bild på Nimbus som junior, dags för en ny bild på vår snygging, han ska bara få sig en regelrätt trimning först ;)

Wallovas New Order (Nimbus)

Tuesday 19 November 2019

Åstorp 10/11 2019

På SSRKs utställning i Åstorp gjorde flertalet Wallovisar oerhört fint ifrån sig!

  • Connor (Wallovas Prince) fick EXC CK och blev BIR Junior på sin första utställning som junior. Tidigare har han visat framfötterna och vunnit flertalet valputställningar och placerat sig både i BIG och BIS!

  • Sagha (Wallovas Goldfrapp) stod för championatet och slutade som tredje bästa tik med R-Cert!

  • Mollie (Wallovas Madonna), vår fodertik, kammade hem det längsta strået och blev bästa tik med Cert!!! Denna härliga, sprudlande glada, oerhört sociala och snälla tik visade att hon inte bara har en toppen näsa (hon har klarat anlagsprovet i viltspår med bravur) utan också en snygg exteriör! Vi är jätteglada för att hon bor, tränas och älskas av Conny och Maivi som gör ett så fint jobb med henne!

Wallovas Madonna (Mollie)

Wednesday 06 November 2019

S-kullen 7 veckor

De små pirayorna hamnade framför kameran när de va 6,5 vecka, bra tid att föreviga de små monsterna. Redan då ville de inte sitta still och dansade istället runt på bordet, än värre hade det varit idag! Så även om de är i skrivande stund 7,5 veckor gamla, får ni hålla till godo med 1 veckor gamla bilder. Det är en härligt energisk och social kull som längtar efter sina nya familjer. På lördag börjar de första att flytta och det är som vanligt med blandade känslor. Valppaketen är påbörjade men har fått en värdefull erfarenhet i att inte stoppa i leksakerna, godiset och tuggbenen förrän allra sista dagen - de äldre hundana har nämligen haft jätteroligt med att nosa upp godbitarna från påsarna...

Vi har fått många samtal och mail från personer som är intresserade av en valp till våren och sommaren. För allas kännedom har vi planer för valpar till våren och sommaren, men det är inget som är bestämt och vi tar inte upp intresselistor förrän tiken är parad och vi har en bättre kalkylering på när vi kan ha valpar i huset igen.

Det är också många som vill komma på besök och träffa rasen, våra hundar och valpar. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda er alla besök i hemmet utan reserverar besök till de som är seriöst intresserade av en valp från just oss, samt i närmare tid för en ankommande kull. Vi är ofta på utställning och andra tävlingar och evenemang, det är ett ypperligt tillfälle att komma och besöka oss och våra hundar samt kanske många andra welshar. Närmast besöker vi Åstorps ridklubb på söndag för SSRKs utställning. 16 welshar är anmälda och Marina kommer vara på plats mellan kl 9-10.30 för att visa Mollie (Wallovas Madonna). Vi kommer också tiill Dogs4All i Norge den 15e och 17e november. Sist för året kommer vi till Noric Dog Show på Älvsjömässan i Stockholm den 15e december. Välkomna att komma och prata med oss och bekanta er med rasen om ni är nyfiken!

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Saturday 19 October 2019

S-kullen 5 veckor

Valpkramarna till S-kullen har börjat droppa in till valparnas stora glädje! Det är en nyfiken, glad och social kull som hittills är lika enkel och trevlig som mamma Zolas första kull. De är nu 5 veckor och det är nu det roliga börjar och vi på riktigt kan börja lära känna dem! De fick posera en och en framför kameran, somliga sov och andra ville inte sitta still… Vi har valpar kvar att tinga, känner ni för att berika livet med en härlig welsh så är ni välkomna att höra av er och berätta vad för liv ni kan erbjuda en liten Wallovis =)

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Friday 27 September 2019

S-kullen är här!

Lördagen den 14 september födda Zola (SE JV-17 FI JV-17 HeJW-17 Eastfarm's Zamantha) 9 ljuvliga valpar, 7 hanar och 2 tikar. Allt gick väl och de alla mår bra och växer så det knakar! Valparna är leveransklara den 9 november och vi har några hanvalpar kvar att tinga. Läs gärna här om hur det går till att köpa valp från oss och kontakta oss om ni känner för att utöka familjen med en underbar welsh-valp i höst!

Vi söker fodervärdar till tikvalp och hanvalp. Våra fodervärdar är likasinnade oss vad gäller uppfostran, utfodring samt skötsel och bor inte allt för långt från oss. Vi önskar ett nära samarbete och är ni intresserade av att aktivt jobba med hunden och meritera denna är det ett stort plus! Vill ni veta mer om fodervärdsskapet är ni välkomna att höra av er och samtidigt berätta mer om er själva och vad ni kan erbjuda en Wallovis.

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Friday 27 September 2019

Fantastisk helg i Ballerup

Vi hade en helt fantastisk dag vid internationella hundutställningen i Ballerup, Danmark.

Harley (NORD UCH SE U(U)CH DK CH(U) NO UCH Don's Tufted Duck) blev bäst i rasen med ännu ett CACIB och nu vinnartitlen Köpenhamnsvinnare 2019!

Alva (SE U(U)CH Wallovas Arcade Fire) blev bästa tik i en stark konkurrens och fick danskt cert samt vinnartitel Köpenhamnsvinnare 2019! Alva kan därför också lägga till dansk utställningschampion till sin meritlista! Hon är så rolig att visa, hon verkligen älskar att visa upp sig och springer som en dröm med ett helt fantastiskt steg!

Nimbus (Wallovas New Order) gjorde inte sämre ifrån sig, han blev bästa juniorhane med vinnartitlen Köpenhamns juniorvinnare 2019, danskt juniorcert och reserv-cert. Han slutade som tredje bästa hane för dagen efter två fina championhanar. Detta är helt klart en dag att minnas, tack Louise för att du ville dela den med oss <3

Kennel Wallova BIR och BIM på Ballerup, Köpenhamn Hundutställning 2019

Tuesday 17 September 2019

Klubbmästare i jakt 2019

Vi kan stolt meddela att vi har en klubbmästerskap i jakt!!! Årets klubbmästerskap i jakt gick av stapeln den 1 september i Skurup, Skåne. Domare var Magnus Tenfält och sex startande, varav fyra welshar. Årets klubbmästare i jakt blev Kerstin (RLD N Wallovas Cocorosie) med förare och ägare Louise Tibell! Vi är grymt stolta uppfödare!

Wallovas Cocorosie (Kerstin) Klubbmästerskap Jakt Wallovas Cocorosie (Kerstin) Klubbmästerskap Jakt Wallovas Cocorosie (Kerstin) Klubbmästerskap Jakt Wallovas Cocorosie (Kerstin) Klubbmästerskap Jakt