Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

B-kullen

e: SE U(U)CH Don's Epic

HD: B

Ögon: UA

u: RLD N Fairytale Dreams Diagon Alley

HD: B

Ögon: UA

Monday 18 January 2016

Grattis på födelsedagen B-Kullen

Grattis på 2-års-dagen kära B-kullen! Hoppas ni får en mysig dag med mycket bus och spring och något extra gott till kvällsfikat!

B-Kullen Björk

Monday 19 January 2015

Grattis B-kullen på ett-års-dagen!

Stort grattis till B-Kullen som fyller ett år i dag! Hoppas att alla har fått något extra gott i matskålen och att ni ätit med lika god aptit som ni gjorde på altanen för 10 månader sedan. Nos-pussar till er alla!

B-kullen födelsedag

Sunday 09 November 2014

Malmö Valp 2014-11-09

Duktiga Wallova valpar på Malmö Valp! Sophie (W. Basia Bulat) 1:a i Valp 3 med HP, 2:a bästa tikvalp. Charlie (W. Bob Hund) 1:a i Valp 3. Bra jobbat Louise Lebmark och Elisabeth Thorsen!

/Stolta uppfödare

Malmö Valp

Wednesday 05 November 2014

Charlie (Wallovas Bob Hund) 9 månader

För ett par dagar sedan hade vi söta Charlie på besök för lite trimning och utställningsträning. I helgen är det Malmö Valp och då debut för både Charlie och Sophie (Wallovas Basia Bulat) i utställningsringen! Ska bli spännande värre!

Charlie

Thursday 03 April 2014

Uppdatering från valparna

Sophie (Wallovas Basia Bulat) hälsar att hon trivs i storstan Malmö. Där spanar hon på ankor och övar på att åka cykelkorg. I helgen fick hon besök i sitt hem av mamma Lova. Sophie blev väldigt glad att få leka med mamma Lova, även om mamma snodde både hennes pinne och hennes kanin. Sophie har även fått leka med en mops. Det var lite läskigt till en början, men sen brottades de och hade roligt.

Stella (Wallovas Beyoncé) spenderar dagarna antingen i Malmö eller på Öland. Hon hälsar att hon har blivit duktig på att gå i koppel och är näst intill rumsren. Hon trivs på Öland och har varit vid vattnet och smakat på det. Hon är alltid nyfiken och verkligen modig. Hon är en riktig pussgurka och kommer när man kallar på henne. Husse och matte har så roligt med henne!

Bonnie (Wallovas Bonnie Tyler) har kommit tillrätta i sitt nya hem i Käglinge. Hon hittar mest på en massa hyss och älskar att tugga på matte och husses skor som hon stjäl och gömmer under bordet. Hon gör sitt bästa för att hoppa upp i fåtöljerna eller soffan och det dröjer nog inte länge innan hon lyckas. Hon vill hela tiden vara där husse och matte är och hon ligger ofta i knät och sover och är jättemysig. Hon tycker om att utforska tomten hon bor på och där hittar hon allehanda saker att tugga på t ex grenar, torra blad, mossa och blommor. Bonnie vill också gärna ha någon ny gren med sig in varje gång hon varit varit ute.

Alices matte berättar att de är väldigt glada i Alice (Wallovas Beach House) och att hon är så himla go med barnen. Hon är pigg och glad leker både med människorna och sig själv. Hon är nyfiken och nosen går i marken hela tiden. Hon har fått träffa hästarna vilket var spännande.

Smilla (Wallovas Blondie) hälsar att hon har tränat att både gå fint i koppel och på att vara ensam. Hon gillar att åka bil och hänga med husse till jobbet. På fritiden springer hon på stranden och leker med andra hundar. Att chilla på trädäcket är också en favoritsyssla.

Vi har även fått ett brev från Charlie (Wallovas Bob Hund). Han och hans matte Louise har blivit trogna vänner. Han passade även på att skicka med en selfie:

Wallovas Bob Hund

Fler bilder på valparna i deras nya hem finns att skåda i B-Kullens galleri.

Monday 31 March 2014

Om B-Kullen

Vi är så glada att många valpar ur denna kull kom att hitta nya hem relativt nära oss, fem av åtta bor nämligen kvar i Skåne.

  • W. Bob Hund (Charlie) bor i Malmö med en äldre welshkompis som heter Becky
  • W. Bonnie Tyler (Bonnie) bor i Käglinge, lite söder om Malmö
  • W. Bon Iver (Billy) bor med sin halvbror Andy (W. Andrew Bird) från A-kullen i Jämjö, öster om Karlskrona
  • W. Basia Bulat (Sophie) bor i Malmö
  • W. Blondie (Smilla) bor i Höllviken, söder om Malmö
  • W. Björk (Taxa) bor i Derome utanför Varberg
  • W. Beyoncé (Stella) har dubbelboende i Malmö och på Öland
  • W. Beach House (Alice) bor i Gråbo, nord-ost om Göteborg

Vi har valt att behålla goa Sophie (W. Basia Bulat) på foder. Hon bor hos fodervärden Elisabeth i centrala Malmö som tar exemplariskt fint om henne. Hon kallas för Fia och kommer till oss om några veckor och stannar en helg, då ska vi ta nya bilder på henne. Inom kort dyker hon upp under fliken “Våra hundar” - vi måste bara ta nya bilder på alla hundar, Alva ser ju inte riktigt lika valpig ut i dagsläget =) Nedan ser ni en bild sötnöten Sophie när hon var åtta veckor.

Wallovas Basia Bulat

Thursday 20 March 2014

Valparna har lämnat huset

I helgen som gick var det dags för den känslosamma leveransen av de små grisarna som fyllt åtta veckor. Det var sorgligt att säga hejdå men vi visste ju att de alla hade fantastiska hem som väntade vilket gjorde avlämningen lite enklare. Extra kul var det att en av hanvalparna, Billy (Wallovas Bon Iver) skulle få komma hem till sin halvbror, Andy (Wallovas Andrew Bird). Enligt rapporter från hemmet har de båda funnit varandra och leker fint och sover ihop - hjärtat smälter! Vi har även fått rapporter och bilder från alla övriga valpköpare och det känns tryggt i hjärtat att allt går bra.

B-kullen har fått ett eget galleri och varje valp har sin egen mapp. I denna mapp hittar ni bilder på valparna och även på deras nya familjer och så småningom bilder på valpen i sitt nya hem.

Vi har gjort en uppdatering av hemsidan vilket tyvärr inneburit att alla gamla kommentarer försvunnit. Ni är dock välkomna att fortsätta kommentera på hemsidan! Uppdateringen har förhoppningsvis lyckats åtgärda problemet som vi hade tidigare med att bilderna i galleriet inte gick att se från Internet Explorer 8. Är det någon som upplever problem med vår hemsida så får ni gärna höra av er!

Nedan ser ni 8-veckors-bilder på valparna.

Wallovas Bob Hund Wallovas Bonnie Tyler Wallovas Blondie Wallovas Bon Iver Wallovas Beach House Wallovas Basia Bulat Wallovas Björk Wallovas Beyoncé

Sunday 16 March 2014

Besök från Småland

När valparna var sex veckor fick vi besök av halva Kennel Funbones från Småland. Lina med hundarna Vargen, Myran, Staff, Donna och Gloria bodde hos oss. Vi såg på film, inspekterade valparna, käkade god mat och snackade skit. Det var härligt!

Med hjälp av Lina kunde vi också få uppställda bilder på valparna. Det var inte alla som ville ställa sig så fint, men den här lille killen, Wallovas Bob Hund, blev ju inte helt dålig på bild med hjälp av Linas handling:

Wallovas Andrew Bird #1

Monday 03 March 2014

Valparna 6 veckor gamla

Nu har de små blivit stora. De har fått springa lösa i vardagsrummet och även, som tidigare nämnt, fått prova på utelivet. Kullen är oehört jämn men har äntligen börjat visa lite individuella personligheter. Vi kommer studera dem lite ytterligare innan vi kan avgöra vilken valp som passar till vilken familj.

Wallovas Bob Hund Wallovas Bonnie Tyler Wallovas Blondie Wallovas Bon Iver Wallovas Beach House Wallovas Basia Bulat Wallovas Björk Wallovas Bon Iver

Sunday 02 March 2014

Uteservering

I dag öppnade Kennel Wallova sin uteservering för första gången i år. Trädäcket var städat och inhägnat med kompostgaller. På menyn stod uppblött Purina Pro Plan av högsta kvalité. Till efterrätt milkshake tillagad av självaste moder Lova.

Uteservering #1 Uteservering #2 Uteservering #3

Friday 14 February 2014

Valparna 4 veckor - Happy Valentine

Glad alla hjärtans dag på er! Dagen till ära fick de fyrbenta i familjen posera i studion, och resultatet ser ni nedan. Halva tiden har nu gått, och det går alldeles för fort tycker vi. De små varvar djup sömn i stor hög med vilt bus med knorr, morr och gulliga små skall.

W. Bob Hund W. Bonnie Tyler W. Blondie W. Bon Iver W. Beach House W. Basia Bulat W. Björk W. Beyoncé W. Shelly

Sunday 09 February 2014

Valparna 3 veckor

Så har busfröna blivit tre veckor och börjat utveckla tänder så allt ska bitas på - mamman, systern, brodern, strumpan, svansen, handduken, tassen, Måns näsa och allt annat som går att bita på.

Valparna har fått utbyggt till en stor tvåa där de ännu har mycket att upptäcka och framförallt lära sig att gå ordentligt. Valparna har också fått sitt första mål mat som de kastade sig över.

Idag ska valparna (och alla husets övriga djur) avsmaskas och vi misstänker att de kommer tycka det är lika roligt som när de fick sin första manikyr här i veckan.

Vi har tilldelat valparna kennelnamn som även denna gången går i musikens tecken. För de som inte är så bevandrade i vår musiksmak kan vi ju säga att Wallovas Bob Hund och Wallovas Bon Iver är hanar, resten är tikar. För fler bilder, kolla in Kennel Wallova på facebook!

Bob Hund Bonnie Tyler Blondie Bon Iver Beach House Basia Bulat Björk Beyoncé

Sunday 02 February 2014

Valparna 2 veckor

De små grisarna är nu två veckor, har börjat öppna ögonen ordentligt, morrar och skäller lite och går omkring. Snart dags att bygga ut valplådan till valphage. Finaste ungarna...

valpenostittar valpsyskon valpenossover valpfamilj valptitt valpvila valpgäsp

Sunday 26 January 2014

Valparna 1 vecka

Nu har valparna blivit en vecka. På bilden ser ni tre av dem, men de ligger på varandra så det ser ut att bara vara två. Goa är de, de små valpisarna. Om cirka en vecka har valparna utvecklat både hörsel och syn, tänk vilken värld som öppnas för dem!

I kullen finns det en tik kvar att tinga. Så är du intresserad av en tik ur denna kull är du välkommen att höra av dig. Information om hur det är att köpa valp av oss hittar du här på sidan om valpinfo och kontaktuppgifter till oss hittar du här på kontaktsidan.

Valparna i b-kullen en vecka

Wednesday 22 January 2014

Valpisarna växer så det knakar!

Valparna är idag 4 dagar och de har alla ökat med minst 50 % av sin födelsevikt. Varma och gosiga små knyten är de, vi lägger band på oss för att inte pilla för mycket...

När valparna föds är de rosa om deras små nosar och tassar, som ni kan se på bilderna nedan. Men redan nu har deras nosar börjat fyllas med svart och deras tassar fått svarta prickar på sig. Valparna äter, sover, drömmer, kliar sig på sina små lappar till öron, rullar runt, sträcker ut sig, smaskar, piper, myser och kravlar runt. Ibland ser man en valp som nöjt lägger sig på ryggen och bara chillar. Valparna är döva och blinda cirka en vecka till, men man kan redan nu se hur valparna tränar upp musklerna vid ögonlocken och en del aktivitet bakom dessa.

Lova är pigg och tar fortsatt fint hand om sina små. Det är fascinerande att se instinkterna både hos mor och barn. Lova vet precis när hon behöver slicka de små för att hjälpa dem att "gå på toa". Hon vet också hur hon ska slicka, beroende på om det är en tik eller hane. Hon lägger sig försiktigt i valplådan med full kontroll över var de åtta små liven befinner sig och vill hon värma dem lite extra så lägger hon halsen, tassen och huvudet över dem.

Vi är så fullkomligt lyckliga över vår fina Lova, och hennes fina barn.

Liten valp sover Litet knyte sover Mor tar hand om sina barn

Monday 20 January 2014

Valparna har kommit!

Tidigt på lördagsmorgonen kom åtta nya fina welshvvalpar till världen. Valpningen gick bra och Lova är så duktig med sina små. Mamma och valpar mår bra och det blev sex tikar och två hanar. Vi är stolta och glada och ser fram emot att följa utvecklingen.

B-kullen

Thursday 16 January 2014

När man väntar på något gott...

Valparna har ännu inte velat titta ut, men det är fullt party i Lovas mage. Det enda vi fått hittills är snö, vattensvans (stackars lilla Alva) och migrän (stackars Marina). Men vattensvansen börjar bli bättre och huvudvärken har lättat så vi tar ett glas färskpressad juice och fortsätter att klappa på Lova. Fortsätt hålla tummar och tassar för oss!

Alva

Sunday 12 January 2014

I väntans tider...

Så går vi i väntans tider. I den kommande veckan ser vi fram emot Lovas valpning och vi är spända, nervösa och förberedda för detta. Lova ser ut som en tunna och genom hennes buk kan man se hur det rör sig. Det är en magisk känsla att lägga handen på buken och känna rörelserna. Lova är vid gott mod och lunkar omkring i sin egen takt och skäller på dottern när hon blir för våldsam i hennes närhet. Lova tar gärna upp en pinne eller spelar skjuten på kommandot "pang" och hon njuter av allt ompysslande och den goda maten som serveras.

Alva och Vera är fulla av energi. De springer omkring som tokar och hittar allt möjligt roligt i trädgården som de kan jaga varandra för. Det är tur att de har varandra att leka med!

Vi förstår att våra intressenter är extra nyfikna den kommande veckan och vi lovar att återkomma med mer information så fort det blivit lite lugn och ro i valplådan och i hemmet. Till dess får ni hålla ut och även hålla tummarna för oss!

Dräktig Lova 2014 Pang Alva och Vera med Dummie

Thursday 14 November 2013

Dejt i Tranås

Så har Lova varit på dejt med Hugo! Det var kärlek vid allra första ögonkastet. Lova ställde upp sig direkt, här var det inget förspel inte! De fick till en fin parning med hängning i 20 minuter och sen åkte Hugo hem. Lova kände sig lite ledsen som blivit lämnad av sin nyfunna kärlek men hade som tur var en annan löptik, Siri, att leka parning med.

Nu har nedräkningen börjat och vi ser med spänning fram emot den kommande tiden. Om allt går som vi hoppas kommer det små kärleksvalpar i mitten av januari. Vi håller er uppdaterad och under tiden kan ni kika in på den planerade B-kullens sida på valpsidan.