Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

D-kullen

e: SE U(U)CH DK CH(U) Queensett's The King

HD: A

Ögon: UA

u: RLD N Fairytale Dreams Diagon Alley

HD: B

Ögon: UA

Wednesday 23 May 2018

Jetje, Sagha, Harry och allmänt

I detta fantastiska sommarväder känns det nästan hädiskt att sitta framför datorn för att komponera ett inlägg till hemsidan. Jag vet att ni hade hoppats på mängder med valpbilder, och de kommer. Valparna mår toppen och växer så det knakar. De två kullarna har fått träffas och leka vid två tillfällen nu. L-kullen har fått hänga utomhus några timmar om dagen och de tycker det är spännande men blir snabbt uttråkade och vill utforska mer. Vi ska introducera dem för baby-gymet som Kent Samuelsson byggt åt oss, en stadig konstruktion i metall. På den ska vi hänga upp olika leksaker som valparna kan dra i, brottas med osv. Fördelen är att leksakerna hänger en bit från marken och inte kan bli nerbajsade, himla smart!

Vi vill börja med att berätta om de fantastiska framgångar Wia Koopman och Ab Brakel på Kennel Solid As A Rock haft med vår holländska export Jetje (Luxembourg Junior champion Deutcher Jugend Champion Europa Jugendsiegerin 2018 Frühjahrs Jugendsiegerin 2018 Wallovas Icona Pop). Som ni kan tyda av alla titlar har hon erövrat alla dessa, samt två Crufts-kvalificeringar, blivit bäst i rasen flertalet gånger OCH är på god väg mot en ytterligare titel - och hon är precis 1 år fylld! Vi är så glada och stolta över deras framgångar och tacksamma över att Jetje har det så bra hos Wia och Ab!

Vi vill också berätta om Sagha (Wallovas Goldfrapp) som i helgen blev andra bästa tik på nordskånska kennelklubbens nordiska utställning. Hon plockade cert och reserv-nordiskt cert! Så himla bra jobbat av Emma och Gabriella som äger, trimmar och visar henne - vilket team ni är!

Vi vill också uppmärksamma det fantastiska arbete som Charlotta Linde gör med sin pedagoghund Harry (Wallovas Death Cab For Cutie). Harry har en egen facebooksida där ni kan följa hans arbete att stimulera och utveckla inlärning och samspel på individ och gruppnivå i all pedagogisk verksamhet. Arbetet ni Charlotta och Harry gör är ovärderligt och så viktigt!

Hemma hos oss håller vi nu på att inhägna våra hästhagar med högt viltstängsel som ska bli stora rasthagar till hundarna. De har nämligen visat lite svårt att hålla sig på vår tomt när det dyker upp t ex en fasan framför nosen… Vi tror hundarna kommer bli mycket nöjda när detta är klart! Stora möjligheter att öva spanielsök är också ett plus - eller hur Louise Tibell?

Marina och Cali (Wallovas Cat Power) går på jaktspanielkurs hos Marie Strauss - en fantastisk instruktör som vi verkligen kan rekommendera för er som vill öva jakt med er spaniel!

På bilden nedan ser ni snygga junioren Jetje 11 månader.

Wallovas Icona Pop (Jetje)

Wednesday 29 March 2017

D-Kullen fyller två år!

Det är nu två år sedan som Roxy och de sex bröderna brothers såg dagens ljus! Tiden går helt galet fort! Stort grattis på födelsedagen önskar kennelmamma, kennelpappa och alla kennelsyskon. Vi minns när ni var små grisar i en korg. Vi är stolta och glada över er och ni alla är höftledsröntgade med fina resultat. Starkt jobbat av era hussar och mattar (plural?)! Mille du saknas oss, ditt liv togs av en bil när du var valp... Hoppas du firar i hundhimlen med pannkakor och vispgrädde.

Grattis återigen på er dag finaste kanelbullar. Hoppas ni har blivit firade ordentligt med pussar, kramar och godbitar!

Wednesday 30 March 2016

D-kullen 1 år

I dag fyller D-kullen 1 år! Hurra för er! Vi hoppas att ni har blivit bortskämda med massor med pussar, kramar och god mat! Vi tackar för alla fina hälsningar vi fått.

D-kullen

Sunday 13 December 2015

Jakthundar

Den senaste tiden har vi fått trevliga uppdateringar gällande våra valpar som utmärkt sig inom jakt. Vi är så glada över att våra welshar kommer till användning inom detta område eftersom de, även om de är fantastiska familjehundar och ”all-around hundar”, i grunden faktiskt är jakthundar! Kerstin (Wallovas Cocorosie) utmärkte sig genom att bli tvåa av ca 40 hundar på en jaktkurstävling. Krut (Wallovas Coldplay) och Pakkun (Wallovas Damien Rice) har apporterat hel fågel med bravur och Texas (Wallovas Daft Punk) har varit med på sin första jakt och skötte sig exemplariskt. Tilläggas kan att dessa hundar endast är 9 månader gamla! Vi ser med spänning fram emot deras framtid och säger TACK till fantastiska valpköpare som låter hundarna arbeta med det de älskar mest!

Foton är lånade av Louise Tibell, Linda Lindström och Viveka Skarping.

Jakthundar

Monday 08 June 2015

Om D-kullen

Länge sen sist men vi har varit relativt slut efter allt vad valpar heter och innebär. En fantastiskt rolig tid som kommit till ända, lagom till sommarens intåg! Alla valpar ur D-kullen har nu hittat till sina nya hem. En mysig, modig, trevlig, härlig och relativt tyst kull. Charmknuttar allihop! Här hamnade de:

  • W. Dolly Parton är satt på foder och heter numera Roxy och bor med Hannah och Joakim i Lund
  • W. Damien Rice heter Pakkun och bor med matte Fredrika och husse William vid Mälaren
  • W. Daft Punk kallas för Texas och bor med matte Viveka med familj i Höllviken
  • W. Depeche Mode kallas för Mille och bor med matte Anna med familj samt hundkompisen Backi som är en Golden Retriever-hane
  • W. Death Cab For Cutie heter Harry och bor med matte Charlotta med familj i närheten av Ystad
  • W. Dent May heter Newton och bor med matte Lotta och husse Joakim i Helsingborg
  • W. Doves heter Boston och bor med Camilla och familj i Halmstad

Vi har redan fått ta del av en hel del bilder och uppdateringar från de nya hemmen och det är så roligt att se att de nya familjerna har det så bra! Stort tack till alla våra fantastiska valpköpare som tar så fint hand om “våra” valpar!

Nu har vi storstädat huset och återtagit vårt hem, mattorna får dock vara borta tills Cali är rumsren…

Boka in den 27e juni kl 12.00 i kalendern, återkommer med detaljer men bjuder på denna cliff-hanger tills i morgon! :D

Bjuder även på en bild av Wallovas Depeche Mode:

Depeche Mode

Saturday 23 May 2015

D-kullen sju och en halv vecka gammal

Så var det dags för D-kullen att också fylla 7.5 veckor. Det är då man åker framför kameran! Det är en väldigt pigg, glad och kärleksfull kull som har börjat längta mycket efter att få komma ut på egna äventyr. Så mycket att de har lärt sig rymma från lådan och busar runt i hela köket. Så leveransen på söndag för de flesta kommer lägligt! Det har varit helt fantastiskt att få lära känna Lovas tredje kull som vi är mycket nöjda med. Fantastiskt temperament, nyfikna, lekfulla och, som ett plus, snygga. Här kommer hela gänget:

Dent May Dolly Parton Depeche Mode Daft Punk Damien Rice Death Cab For Cutie Doves

Wednesday 06 May 2015

D-kullen fem veckor

Här kommer lite nya bilder på D-kullen. Väldigt söta och fantastiskt trevliga små godingar! Varje morgon beger de sig till C-kullen på dagis där de kan springa ute och leka (mellan regnskurarna). De växer så det knakar. Tiden går alldeles för fort här hemma!

Dent May Dolly Parton Depeche Mode Daft Punk Damien Rice Death Cab For Cutie Doves

Tuesday 21 April 2015

D-kullen tre veckor

Tiden flyger fram och D-kullen har redan blivit 3 veckor gamla. Idag åkte de framför kameran och titta så söta de är. Valparna har flyttat in i en större tvårumslägenhet och övar för fullt på att stå, gå och busa med varandra. De har fått sin första manikyr och pedikyr, precis som C-kullen sov de medan de fick sin behandling så det var inte mycket klagomål. Däremot sov de inte när de blev avmaskade utan fick testa fast föda för första gången (med en liten tablett insmugen i nötfärsen). De klagade inte så mycket då heller… En trevlig kull som vi ser fram emot att få lära känna bättre!

Dent May Dolly Parton Depeche Mode Daft Punk Damien Rice Death Cab For Cutie Doves

Monday 06 April 2015

D-kullen en vecka gammal

D-kullen har blivit en vecka och snart har de alla dubblat sin födelsevikt. Lova tar fint hand om sina guldägg som mest sover och myser ihop. Kolla in Kennel Wallovas YouTube-kanal för att ta del av filmer på de små knytena! Missa inte heller vår Facebook-sida med löpande uppdateringar. Det finns fortfarande en hane kvar att tinga från denna fina kull. Läs hur det är att köpa valp från oss här.

D-kullen en vecka

Tuesday 31 March 2015

D-kullen född!

I söndags valpade Lova! 1 tik och 6 hanar såg dagens ljus, alla pigga och fina med en härlig teckning! Vi har haft problem med vårt internet och har därför inte kunnat uppdatera förrän nu. Valpningen gick bra och tog totalt tre timmar. En hane på nästan ett halvt kilo var nog en liten bromskloss för han tog en timme på sig att titta ut. Men Lova skötte allt så fint och tar nu exemplariskt hand om sin fina kull. Plötsligt blev Alvas valpar i C-kullen så himla stora.

Vi har nu börjat höra av oss till alla på intresselistan. Som det ser ut nu är alla reserverade, men ännu har vi inte fått svar från alla så vi återkommer i frågan om det finns någon valp till salu. Är du intresserad så fortsätt håll utkik här på vår sida. Kika också på Kennel Wallovas sida på Facebook för att ta del av lite fler löpande bilder och annan information.

D-kullen

Tuesday 10 March 2015

En liten uppdatering

Hej alla!

Vi tänkte ge er en liten uppdatering på hur vi har det här, i väntans tider – som vi brukar säga. Stackars Alva har varit märkbart påverkad av sin dräktighet hela tiden. Nu är hon stor som ett hus, tung och varm. Hon lunkar fram och tar saker i egen takt medan valparna har party i hennes mage. Lova däremot, är glad och pigg som en valp. Hade vi inte sett valparna på ultraljudet hade vi nog inte trott att hon var dräktig… Hennes runda mage och förstorade juver och spenar avslöjar också henne förvisso. Lova vet precis vad som ska hända och tycks se fram emot detta med mycket stolthet.

Vi spenderar dagarna med att mysa och njuta av det härliga vårväder som varit. Vi stryker tikarna varsamt om magen och känner förväntansfullt efter små sparkar. Det är så häftigt att få skapa bekantskap med de små liven redan innan vi kan se dem. Vi har inrett och förberett rummen som de ska ha sina valpar i. Vi har också börjat se över intresselistan för att fylla i information som saknas från de intresserade. Vi kommer sedan att höra av oss till valpköparna först när båda kullar har anlänt – för det är ju först då vet vi vad vi har att fördela.

Håll tummar och tassar för oss!

Wednesday 25 February 2015

Lova också dräktig

Idag blev Lova undersökt med ultraljud på Malmö Djursjukhus. Ultraljudet bekräftade att också Lova är dräktig! Så i vår ser vi, med skräckblandad förtjusning, fram emot två kullar och tre generatoner i vårt hus! I tumultet av det glädjande beskedet glömde vi såklart att ta bild på ultraljudet, så bjuder på en bild på Lova som valp istället - mest för att stilla (eller trigga) valpsuget.

Läs mer om den kommande D-kullen här.

Lova valp

Monday 02 February 2015

Om Domino

Dags för en presentation av Lovas senaste, och troligtvis sista, pojkvän Domino (SE U(U)CH DK CH(U) Queensett's The King)! Domino är en oerhört mysigt, lugn och vänlig hund. Han jämförs ofta med tjuren Ferdinand, som bara vill sitta under trädet - och lukta. Matte Ami berättar vidare:

Domino är mattes teddybjörn. Hans liv går ut på att få så mycke kli som möjligt. "The king i ringen" men hemma ligger han helst på rygg och myser. Kastar man ett föremål tycker han att "den kan du hämta själv”. En livsnjutare i fulla drag våran kung.

Domino

Monday 26 January 2015

Rojalist Javisst!

Ber om ursäkt i förväg för det högst rojalistiska inlägget. I helgen har kennelns drottning, Lova, varit på dejt med Kungen, SE U(U)CH DK CH(U) Queensett's the King, som till vardags kallas för Domino. Till skillnad från de vanliga kungahusen kan vi dock glatt meddela att den planerade kullen har en inavelsgrad på endast 0,4%... Dejten var lyckad och nu ser vi med spänning och förhoppning fram emot en hektiskt vår med många prinsar och prinsessor.

Mer om den planerade kullen kommer ni kunna läsa här. Är ni intresserade av en Wallova-valp i vår/sommar är ni välkomna att kontakta oss. Läs då gärna också om hur det är att köpa en valp av oss här.

Lova och Domino Lova och Domino