Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

E-kullen

e: INT CH SeVV-15 EuVV-15 NoVV-15 Benton Under Oath

Födelsedatum: 2007-01-23

HD: A/B

Ögon: UA 2008, 2011. Åldersrelaterad anm. 2014.

u: SE U(U)CH Wallovas Arcade Fire

Födelsedatum: 2012-12-06

HD: A

Ögon: UA

Wednesday 13 March 2019

SE U(U)CH Wallovas Eskobar

Underbara snygg-Elvis (Wallovas Eskobar) tog sitt sista cert förra helgen på SSRK Moheda då han blev andra bästa hane i stark konkurrens och är därmed svensk utställningschampion! Så himla roligt att denna fina kille har uppskattas och fått den status jag alltid tyckt han förtjänat! Tusen tack till husse och matte som låter oss stolt visa upp vår uppfödning, ser fram emot att fortsätta göra detta! Elvis har HD A, Öga UA och är tillgänglig för avel till godkända tikar, förfrågningar går via oss på Kennel Wallova.

Amazing hunk-Elvis (Wallovas Eskobar) has concurred his last CC last weekend at SSRK Moheda where he was placed second best dog amongst many lovely dogs, he is now Swedish show champion! We are so glad that this lovely lad had gotten the appreciation and the title that he very much deserves! Many thanks to humom and hudad for letting us proudly present our breeding, looking forward to continue to do so! Elvis has HD A, eyes without remarks and is available for mating with approved bitches. Inquiries for breeding go through us.

SE U(U)CH Wallovas Eskobar SE U(U)CH Wallovas Eskobar

Friday 28 December 2018

Elvis (Wallovas Eskobar)

Fantastiska Elvis (Wallovas Eskobar) har nu hamnat på vår sida under “hanar”. Han ägs av Mariana och Jerker i Eslöv men vi har fått den stora äran att hantera och hjälpa till vid parningsförfrågningar. Elvis kommer åka med oss till MyDog i Göteborg nästa vecka och vi hoppas hoppas hoppas på det sista certet för svenskt championat!

///

Amazing Elvis (Wallovas Eskobar) is now on our webpage. He is owned by Mariana and Jerker in Eslöv but we have the great honor to handle him for shows and to help with inquiries of mating. Elvis will be going with us to MyDog in Gothenburg next week and we are really hoping for that last CAC for Swedish show champion!

Elvis - Wallovas Eskobar Elvis - Wallovas Eskobar

Friday 15 December 2017

Födelsedagar i Juletid

Hallå alla!

Hoppas ni hunnit få lite julkänsla såhär inför tredje advent! I år infaller fjärde advent på självaste julafton, hur häftigt är inte det? December månad kan dock vara ganska så stressig. För vår del varierar vi just nu valpmys med förberedelse inför stora Stockholm. Valparna blir snart 2 veckor och de har börjat öppna ögonen så smått och är bara så söta. K-kullen fick vara omslaget till årets julhälsning, se vår förstasida här på hemsidan. Fler bilder finns att ses på vår facebook-sida.

I december fyller dessutom två (numera 3) kullar år! Den 6 december fyllde vår allra första kull 5 år! Stort stort grattis till alla finingar som vi hoppas fick en förträfflig födelsedag! Vi behöll ju Alva (Ch Wallovas Arcade Fire) hemma och idag för två år sedan, den 15 december, fick Alva sin andra kull, E-kullen! Snyggingarna i denna kull har alltså födelsedag idag och vi hälsar stort grattis och hoppas att ni också blir lika fint firade som sig bör!

Bild på A-Kullen Bild på E-Kullen

Saturday 20 February 2016

E-kullen utflugen

Nu har alla valpar fått sina egna fantastiska hem! Tilldelade sina kennelnamn, och de flesta valpar även tilltalsnamn, ser det ut såhär:

  • Måne kallas nu för Elvis och heter Wallovas Eskobar i stamtavlan. Han bor med matte och husse i Eslöv.
  • Katten kallas nu för Sirius och heter Wallovas Efterklang i stamtavlan. Han bor med sin familj i Stockholm.
  • Diamant kallas nu för Sammie och heter Wallovas Erasure i stamtavlan. Han bor på Gullholmen tillsammans med matte.
  • Antilop kallas nu för Zack och heter Wallovas Eddie Vedder i stamtavlan. Han bor med husse och matte i Grycksbo.
  • Tiger kallas fortsatt för Tiger och heter Wallovas Erlend Öye i stamtavlan. Han bor med sin nya familj i Bekkestua, Norge.
  • Dottis kallas nu för Texas och heter Wallovas Eskju Divine i stamtavlan. Han bor med sin nya familj i Eskilstuna.
  • Sjalen är fortsatt hemma hos oss i väntan på sin familj från Stockholm som kommer och hämtar honom om två veckor. Han heter Wallovas Editors i stamtavlan.
  • Wallovas Ellie Goulding kallas nu för Ellie och bor med matte och husse i Malmö. Ellie har vi på foder.
  • Italien kallas nu för Sam och heter Wallovas Electric President i stamtavlan. Han bor med morbror Charlie (Wallovas Bob Hund), matte och husse i Malmö. Sam har vi på foder och hans matte tar underbart fina bilder, som den nedan t.ex.

Valparna har fått egna album där vi kontinuerligt kommer lägga in fina bilder som vi får av ägarna.

Sam

Friday 05 February 2016

E-kullen 7 veckor

Nu är vi snart inne på sista veckan med våra guld-korn. Vi kommer att sakna dem! Vi har dock hittat jättefina hem, där de kommer att få leva underbara hundliv med roliga utomhusaktiviteter och mycket familjemys.

Godingarna har ännu en gång hamnat framför kameran och resultatet ser ni här nedan. Kolla även in vår facebook-sida för ännu fler bilder och filmer!

Det finns fortfarande möjlighet att tinga en av våra fina valpar. Är ni intresserade så läs här om hur det är att köpa en valp av oss och kontakta oss så pratar vi mer.

E-Kullen #7 E-Kullen #4 E-Kullen #1 E-Kullen #3 E-Kullen #2 E-Kullen #5 E-Kullen #6 E-Kullen #9 E-Kullen #8

Friday 29 January 2016

E-kullen 6 veckor

Så blev vår fina E-kull 6 veckor i tisdags. Tack vare det milda vädret har de fått testa utelivet - och de älskade det! Så mycket att de protesterade högljutt när vi sen var tvungna att låta dem vila i sin valplya igen… Här är en film på utflykten.

Det finns fortfarande möjlighet att tinga en av våra godbitar! Är ni intresserade så läs här om hur det är att köpa en valp av oss och kontakta oss så pratar vi mer.

E-Kullen valp

Sunday 24 January 2016

E-kullen presentation

I helgen har vi haft besök av kennel Funbones egen Lina Axelsson som har hjälpt oss att ställa valparna snyggt inför kameran. Valparna är 5 och en halv vecka på bilderna och vi är jättenöjda över våra vackra och trevliga valpar. Vi har fortfarande hanar kvar till salu. Kontakta oss om ni är intresserade. Läs hur det är att köpa valp från oss här.

E-Kullen #5 E-Kullen #8 E-Kullen #1 E-Kullen #2 E-Kullen #3 E-Kullen #4 E-Kullen #6 E-Kullen #7 E-Kullen #9

Tuesday 19 January 2016

E-kullen 5 veckor

I söndags fick vi tid över att fota de små krabaterna. Första gången framför blixtarna och det klarade de galant, lite mjukost med bacon gjorde susen (förklarar diverse vitt kladd i ansiktena). Vi testade även att ställa upp dem och de ser mycket lovande ut, väldigt roligt tycker vi!

Vi har fortfarande några hanar kvar att tinga! Läs om hur det är att köpa valp av oss här och spana även in vår Facebook-sida för fler bilder och filmer på valparna och våra vuxna hundar.

E-Kullen #1 E-Kullen #2 E-Kullen #3 E-Kullen #4 E-Kullen #5 E-Kullen #6 E-Kullen #7 E-Kullen #8 E-Kullen #9

Sunday 17 January 2016

Mys i lådan

Just nu är den absolut härligaste tiden i valplådan. Valparna är tysta, lugna och lagom busiga. De är nyfikna och kärleksfulla och vill gärna krypa upp i knäet och naffsa lite. Alla tänder är ännu inte på plats så man kan stå ut med kärleksgnagandet ett bra tag. Valparna äter med god aptit och är förhållandevis duktiga redan på att gå och kissa och bajsa på tidningspapperna. De är väldigt trevliga att titta på dessutom, proportionerliga och snygga. Vi kommer att behålla tiken och eventuellt en hane.

Det är en fantastisk kull vi har och vi är så glada över att allt fungerar så bra här hemma. Alva tillät Cali från tidig ålder att hjälpa till med tvättandet och Lova får i alla fall vistas i samma rum. Nu ska vi bara hitta fler bra hem till alla våra valpar då vi har hanar kvar att tinga. Gärna utställnings- eller jakt-intresserade, men det är abolut inget krav. Läs om hur det är att köpa valp av oss här och spana även in vår facebooksida för fler bilder och filmer på valparna och våra vuxna.

Igår hade vi underbara valpkramare på besök och idag har vi några till. Sen ska vi försöka få till lite nya bilder på valparna och då även placera kennelnamnen som nu är registrerade!

E-Kullen #1

Tuesday 05 January 2016

E-kullen tre veckor

Valparna har nu fyllt tre veckor och titta så söta! Man smälter… De har börjat gå omkring, morra, bita syskonen i öronen, panga med tassarna och slicka våra näsor. Valparna har flyttat från gästrummet till köket och ska snart få utbyggt till en tvårumslägenhet med stort vardagsrum. Det är dags för dem att börja bekanta sig med mat och det brukar de alltid uppskatta! Dock innebär det att “smekmånaden” är över för oss och det är dags att ta fram skurhink, papper, sopsäckar och allt som behövs för att städa det som mamma Alva nu inte kommer vilja göra.

Idag är det dags för första avmaskning och vi fick åka till två apotek för att få tag i tillräckligt många förpackningar. Vi har också börjat klippa deras små klor, många valpar med många klor, det tar sin tid. Man får passa på när de sover.

I skrivande stund har vi en hanvalp kvar att tinga. Hur det är att köpa valp från oss kan ni läsa om här. Nytt för denna kull är att vi har köpt in små Hurtta-sele och koppel till alla valpar, får hoppas vi prickat rätt på storleken… ;)

E-Kullen valp #0 E-Kullen valp #1 E-Kullen valp #2 E-Kullen valp #3 E-Kullen valp #4 E-Kullen valp #5 E-Kullen valp #6 E-Kullen valp #7 E-Kullen valp #8

Friday 25 December 2015

E-kullen en vecka

Valparna har blivit en vecka och några dagar och de alla växer och mår bra. Pigga och mysiga små bullar som börjar bli svarta om nosarna och på tassarna. Än är de döva och blinda men man kan börja ana att ögonen snart kommer börja öppnas. Det är allt som oftast tyst från valplådan och Alva tillåter både Lova och Cali att gå in och snusa på de små. Lille Cali tar sitt ansvar som storasyster och pussar och tvättar dem. Ni kan nog förstå att vi hade en mysig jul här hemma i valplådan… Det finns fortfarande hanar kvar att tinga!

The puppies are steadily growing as they now are one week old. Their noses and paws are turning black. They are still blind and deaf, however there is a sign they’ll start opening their eyes soon. It is quiet most of the time in the whelping box and both Lova and Cali are allowed to say hi and snuggle with the little ones. Cali has begun to take responsibility as the bigger sister she is, and gives them lots of kisses and helps with the cleaning. This christmas has really been a cosy one… There are still some male puppies available for suitable homes.

E-Kullen en vecka #1 E-Kullen en vecka #2 E-Kullen en vecka #3

Monday 21 December 2015

E-kullen född

I tisdags valpade Alva 9 vackra små valpar! 8 hanar och en tik. Allt gick bra och Alva är en helt underbar mamma. Hon sköter om de små med en sådan varsam tass, hon pussar, städar, luktar och myser med sina guldklimpar. Valparna är pigga och glada och har redan börjat utveckla ett mer hund-likt utseende med svärta på tassar och nos. Förhoppningsvis hinner vi fota nya bilder i början av veckan men först visar vi sedvanligt en bild på de nyfödda små pepparkakorna. Det finns fortfarande hanar att tinga ur denna kull, läs mer om hur det är att köpa en valp av oss här.

Last tuesday our Alva gave birth to 9 darling puppies. 8 dogs and one bitch. Everything went fine and Alva is such a wonderful mother to her little ones. She cares for them with such tenderness and love. The pups are healthy and lively and their paws and noses are already turning black, becoming more dog-like. Hopefully we will have time to take some pictures of them in the beginning of next week, but first some pictures of them being newborn. There are still some dogs available for loving and active homes. If you are interested, please contact us for more information.

E-Kullen #1 E-Kullen #2 E-Kullen #3

Thursday 19 November 2015

Om Jaffa

Dags för en presentation av den blivande pappan till den kommande E-kullen:

Jaffa har en stor personlighet, det vet alla som fått äran att tillbringa tid med honom. Han älskar mat, löptikar och utställning. Till vardags är Jaffa kontorshund där han charmar alla. Jaffa verkligen älskar utställning, ju mer strålkastare, högtalare och applåder, desto bättre. Han älskar att stå i rampljuset. Hans intresse för utställningar har genererat flertalet titlar och vinster. Numera ställs han som veteran och med sin välbehållna kropp, härliga personlighet och fantastiska päls fortsätter han att vinna. Vi är väldigt glada över att han är pappa till våra kommande valpar.

Jaffa

Wednesday 04 November 2015

Alva <3 Jaffa

Vi har varit på dejt! Eller rättare sagt, Alva (W. Arcade Fire) har! Vi planerar således vår E-kull och pappan till valparna är supertrevliga och snygga Jaffa, (SE U(U)CH DK CH(U) C.I.B. FI UCH FI V-10 DK V-12 Benton Under Oath). Jaffa är en äldre herre som vi träffat många gånger på utställning. Varje gång har hans temperament och utseende tilltalat oss och vi är så glada att vi får använda honom! Vi har också träffat en del av hans avkommor och vi tycker mycket om det han har lämnat. Därför ser vi med stor spänning fram emot små pepparkakor i mitten av december. Vi tror och hoppas på härliga, trevliga, arbetsvilliga, friska och snygga valpar.

Alva och Jaffa