Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

F-kullen

e: Heddychlon Dante

Födelsedatum: 2011-03-07

HD: A

Ögon: UA

u: RLD N Fairytale Dreams Diagon Alley

Födelsedatum: 2010-04-15

HD: B

Ögon: UA

Saturday 15 April 2017

Två födelsedagar

Två födelsedagar på samma dag! Lova har fyllt sju och F-kullen har fyllt ett år! Grattis i mängder från kennelmamma och kennelpappa, hoppas ni fick extra mycket godsaker i era påskägg, det fick Lova! =D

F-kullen

Tuesday 21 June 2016

Valparna i F-kullen utflugna

Ja jösses, tiden bara sprang förbi! De sex härliga valparna ur F-kullen åkte i förra helgen till sina nya hem; en till Norge, två till Göteborgsområdet och tre till Lund-trakten. Ska bli så spännande att följa de små, vi har fullt förtroende för att de får de bästa liven med sina nya familjer. Dessvärre har vi haft lite för mycket att göra för att ta lika många studiobilder som vi brukar, men valparna har ändå fått sina egna album där ni kan se deras nya familjer och fortsättningsvis se bilder på dem i sina nya hem. Nu önskar vi alla valpar och valpköpare lycka till och ser fram emot att höra massor från er!

Valp ur F-kullen

Monday 16 May 2016

F-kullen fyra veckor

Sötnosarna i F-kullen har nu fyllt 4 veckor och hamnat framför stora kameran. Kennelnamnen är tilldelade och tikarna är Frou Frou och Feist. Valparna har flyttat till tvårummare och övar glatt på att springa, skutta, hoppa och busa. Svansarna viftar ivrigt och de äter uppblött torrfoder tre gånger om dagen som vi troligtvis kommer öka till fyra gånger om dagen. Mamma Lova diar dem fortfarande och Cali hjälper så fint till med valparna, städar efter dem, pussar och leker med dem. Valparna är alla tingade och tre av valpköparna har redan varit på besök, i helgen kommer de sista tre valpköparna och kramas med de små.

F-Kullen #2 F-Kullen #6 F-Kullen #3 F-Kullen #1 F-Kullen #4 F-Kullen #5

Sunday 08 May 2016

F-kullen har fyllt tre veckor

Sötnosarna i F-kullen har fyllt tre veckor och fått flytta från sovrummet till köket. Där kommer vi att bygga ut till en tvårummare vilket verkligen är dags för dessa nu. De har avmaskats en första gång och fått testa mat, det var det bästa som hänt dem! Någon undrade om de öppnat ögonen ännu, Ohja, för länge sen. Spana in den lilla videon vi gjort på valparna här.

F-Kullen #1

Thursday 21 April 2016

F-Kullen växer

En liten uppdatering från valplådan. Valparna växer och frodas, de är små runda bollar och mamma Lovas mjölk tycks vara extra gräddig och god. Deras nosar börjar nu bli svarta och trampdynorna får också svart färg de kommande dagarna. De är pigga, starka och glada. Valparna har redan sedan födsel viftat på svansen när de kommit till mjölkbaren, vilket är väldigt tidigt då vi oftast upplevt de första svansviften vid ca 2 veckors ålder! Lilla rödluvan har dessutom så stark sugteknik att han vägrar släppa taget om Lovas spenar och följer därför ibland med henne ut ur valplådan… Vi får då gå in och lyfta tillbaka honom till syskonen, tur vi alltid är hemma och hör när något händer!

Lova är som vanligt en helt underbar mamma och vi har största förtroende för att hon tar hand om valparna på bästa möjliga vis. Lova själv mår ypperligt och har dessutom med glädje lekt agility-slalom och fångat pinne i vårsolen, bara två dagar efter nedkomst.

F-Kullen #1 F-Kullen #2 F-Kullen #3

Monday 11 April 2016

Grattis älskade Lova på 6 års dagen!

Vår älskade Lova fyller 6 år idag! Stort grattis till dig vår fina skatt! Och vilken födelsedagspresent hon fick, två prinsessor och fyra prinsar kom runt lunchtid idag! Nu ligger hon stolt och nöjd och myser med sina barn, och får maten serverad på sängen. Lite extra gottigt får man såklart på sin dag, och husse och matte tänkte skämma bort sig själva med lite bubbel ikväll också! ;)

F-Kullen

Monday 28 March 2016

Om Dante

Dags för en presentation av den stolta blivande fadern, Dante. Så här berättar matte Bianca om sitt hjärta:

En klok, godhjärtad och otroligt kärleksfull snäll kille, som älskar att vara nära och bli ompysslad. Gillar alla, djur som människa, och är alltid glad och positiv. Pigg och alert, med intresse för flygande varelser. Äter allt och gör gärna konster för en extra godbit. Inne ligger han gärna under mattes skrivbord när hon arbetar. Dante har provat på bl a apellspår och rallylydnad. Nu går vi på ringträning för att bli duktiga på att visa upp oss på utställningar och för att det är så bra social träning.

Dante

Tuesday 08 March 2016

Lova bekräftat dräktig

I dag skuttade vi i väg till veterinären i Löberöd för att ultraljuda lilla Lova. I magen kunde små fosterblåsor med pulserande hjärtslag skönjas (se fin bild nedan), hon är alltså dräktig! Jättekul tycker vi och planerar för en vår med små Dantisar och Lovisar tassandes runt våra fötter.

Lova ultraljud

Thursday 03 March 2016

Love is in the air

Vårkänslorna är på topp! Dessa två, vår kära Lova (RLD N Fairytale Dreams Diagon Alley) och härliga, snygga Dante (Heddychlon Dante) har haft en romantisk dejt i det gröna… Vi hoppas därför på smått i mitten av april och därmed leveransklara valpar i början av sommaren.

Lova och Dante