Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

G-kullen

e: SE U(U)CH Ta Wei's Buddy Holly

Födelsedatum: 2009-03-05

HD: B

Ögon: UA 2013, 2016

u: Wallovas Basia Bulat

Födelsedatum: 2014-01-18

HD: B

Ögon: UA

Tuesday 19 November 2019

Åstorp 10/11 2019

På SSRKs utställning i Åstorp gjorde flertalet Wallovisar oerhört fint ifrån sig!

  • Connor (Wallovas Prince) fick EXC CK och blev BIR Junior på sin första utställning som junior. Tidigare har han visat framfötterna och vunnit flertalet valputställningar och placerat sig både i BIG och BIS!

  • Sagha (Wallovas Goldfrapp) stod för championatet och slutade som tredje bästa tik med R-Cert!

  • Mollie (Wallovas Madonna), vår fodertik, kammade hem det längsta strået och blev bästa tik med Cert!!! Denna härliga, sprudlande glada, oerhört sociala och snälla tik visade att hon inte bara har en toppen näsa (hon har klarat anlagsprovet i viltspår med bravur) utan också en snygg exteriör! Vi är jätteglada för att hon bor, tränas och älskas av Conny och Maivi som gör ett så fint jobb med henne!

Wallovas Madonna (Mollie)

Wednesday 23 May 2018

Jetje, Sagha, Harry och allmänt

I detta fantastiska sommarväder känns det nästan hädiskt att sitta framför datorn för att komponera ett inlägg till hemsidan. Jag vet att ni hade hoppats på mängder med valpbilder, och de kommer. Valparna mår toppen och växer så det knakar. De två kullarna har fått träffas och leka vid två tillfällen nu. L-kullen har fått hänga utomhus några timmar om dagen och de tycker det är spännande men blir snabbt uttråkade och vill utforska mer. Vi ska introducera dem för baby-gymet som Kent Samuelsson byggt åt oss, en stadig konstruktion i metall. På den ska vi hänga upp olika leksaker som valparna kan dra i, brottas med osv. Fördelen är att leksakerna hänger en bit från marken och inte kan bli nerbajsade, himla smart!

Vi vill börja med att berätta om de fantastiska framgångar Wia Koopman och Ab Brakel på Kennel Solid As A Rock haft med vår holländska export Jetje (Luxembourg Junior champion Deutcher Jugend Champion Europa Jugendsiegerin 2018 Frühjahrs Jugendsiegerin 2018 Wallovas Icona Pop). Som ni kan tyda av alla titlar har hon erövrat alla dessa, samt två Crufts-kvalificeringar, blivit bäst i rasen flertalet gånger OCH är på god väg mot en ytterligare titel - och hon är precis 1 år fylld! Vi är så glada och stolta över deras framgångar och tacksamma över att Jetje har det så bra hos Wia och Ab!

Vi vill också berätta om Sagha (Wallovas Goldfrapp) som i helgen blev andra bästa tik på nordskånska kennelklubbens nordiska utställning. Hon plockade cert och reserv-nordiskt cert! Så himla bra jobbat av Emma och Gabriella som äger, trimmar och visar henne - vilket team ni är!

Vi vill också uppmärksamma det fantastiska arbete som Charlotta Linde gör med sin pedagoghund Harry (Wallovas Death Cab For Cutie). Harry har en egen facebooksida där ni kan följa hans arbete att stimulera och utveckla inlärning och samspel på individ och gruppnivå i all pedagogisk verksamhet. Arbetet ni Charlotta och Harry gör är ovärderligt och så viktigt!

Hemma hos oss håller vi nu på att inhägna våra hästhagar med högt viltstängsel som ska bli stora rasthagar till hundarna. De har nämligen visat lite svårt att hålla sig på vår tomt när det dyker upp t ex en fasan framför nosen… Vi tror hundarna kommer bli mycket nöjda när detta är klart! Stora möjligheter att öva spanielsök är också ett plus - eller hur Louise Tibell?

Marina och Cali (Wallovas Cat Power) går på jaktspanielkurs hos Marie Strauss - en fantastisk instruktör som vi verkligen kan rekommendera för er som vill öva jakt med er spaniel!

På bilden nedan ser ni snygga junioren Jetje 11 månader.

Wallovas Icona Pop (Jetje)

Thursday 18 August 2016

G-kullen 7 veckor

Nu har valparna i G-kullen blivit 7 veckor. Tiden har gått galet fort och snart är det dags för flytt till sina nya familjer. Vi har hittat riktiga toppenhem till premiumvalparna, vi är väldigt glada för våra valpköpare! Tre av valparna kommer stanna i Skåne, nämligen i Malmö, Ramlösa och Hörby. En får åka hela vägen till Norge och en blir Upplandsbo. Vi hoppas de får uppleva massor med bus, kärlek och festliga aktiviteter.

De har varit väldigt behagliga valpar. Trygga, stabila, inte överdrivet busiga kl 4 på morgonen, runda och goa om magen, ätit med god apit. Sophie har varit en exemplarisk förstagångs-mamma och vi är väldigt stolta över både henne och hennes guldklimpar.

Här kommer bilder på de små, tagna i studio när de är sju veckor gamla.

G-Kullen Valp #1 G-Kullen Valp #2 G-Kullen Valp #3 G-Kullen Valp #4 G-Kullen Valp #5

Tuesday 16 August 2016

G-kullen 5-veckorsbilder

Halledar som tiden springer förbi när man har roligt! Vi har sagt det förut men aldrig förr har 5-veckors bilderna publicerats på hemsidan när valparna är 7 veckor, haha! Vi ska ta nya bilder men ni får hålla tillgodo med dessa så länge där de var 5 veckor. Löpande bilder och filmer har lagts upp på vår facebooksida, den är enklare att uppdatera än denna hemsida.

Valparna mår hur bra som. Tjocka små mysbollar som busar och kelar mest hela tiden. En behaglig kull helt enkelt. Vi kommer behålla en av tikarna på foder, vilken vet vi ännu inte, de är så fina allihopa!

Vi får dagligen valpförfrågningar och det är jätteroligt att våra hundar är eftertraktade. Det är dessvärre trist att behöva lämna negativt besked om att alla valpar är tingade och att vi i dagsläget inte har några planer för när vi tar nästa kull. Håll gärna utkik på vår hemsida så kommer vi att annonsera här för när vi planerar nästa kull!

G-Kullen Valp #1 G-Kullen Valp #2 G-Kullen Valp #3 G-Kullen Valp #4 G-Kullen Valp #5

Monday 18 July 2016

G-kullen 3 veckor!

I helgen har valparna flyttat ut ur valprummet till en 2-rumslägenhet i vår kök där de kommer få uppleva stök och bök och besök från alla flockmedlemmar, fyrbenta som tvåbenta. Här är det också nära ut i trädgården som de snart ska få upptäcka mer av. De har även fått prova på smaskig köttmousse vilket var mycket uppskattat!

Som sig bör har även de underbara godingarna ur G-kullen hamnat framför kameran i studion. Resultatet:

G-Kullen Valp #1 G-Kullen Valp #2 G-Kullen Valp #3 G-Kullen Valp #4 G-Kullen Valp #5

Wednesday 06 July 2016

G-kullen är här!

På självaste midsommarafton berikade Sophie oss med 5 stadiga och vackra tikar. Sophie klarade det galant och modersinstinkterna kickade igång direkt, aldrig en tveksam sekund kring vad det var som kom ut från bakdelen och hur det skulle hanteras. Nästan lite störd när vi skulle “hjälpa till”, hon klarade minsann det där själv! Jämna och goa “kanelbullar” med en födelsevikt mellan 350-380 g och vi kan inte bärga oss för att få lära känna dem närmre och vi har ohälsosamt höga förhoppningar om dessa “premiumvalpar” - som matte Elisabeth kallar dem ;)

Efter Sophies valpning har vi tagit en välbehövlig semester för att ladda batterierna. Nu är det ny vecka och då ska vi höra av oss till de lyckliga valpköparna.

Valp ur G-kullen

Monday 20 June 2016

Om Buddy

Buddy (SE U(U)CH Ta Wei's Buddy Holly) är en alert hanne, som glatt svansviftande vill hälsa på nya människor han möter. Lite speciellt är att han då lägger huvudet på sned mot marken, lika ivrigt svansviftande - underdånig, men han är ingen underordnad typ. I skog och mark går han okopplad där det passar sig, är följsam, men lyssnar inte alltid med rätt öra, vilket med största sannolikhet beror på att matte behöver träna mer.

Buddy tycker att hans bästa tillgång är nosen, den kommer till nytta i viltspåret. Vill vara med överallt, är en cool "gå på stan"-hund likväl som uppmärksam gast på segelbåten. Det allra bästa med Buddy är att han är så underbart kelig. Kommer ofta och lutar sig mot oss och vill ha lite extra kram, men lyssnar på signalen att nu är det bra för denna gång.

Ta Wei's Buddy Holly

Wednesday 25 May 2016

Sophie bekräftat dräktig!

Sophie (W. Basia Bulat) har varit på ultraljud och det är bekräftat att hon är dräktig med Buddys valpar! Matte Elisabeth och Sophie firade med glass i solen, och då passade matte på att ta detta fina foto på Fisen (som vi kallar henne). Vi ser fram emot dessa små som beräknas komma till världen strax innan midsommar.

Sophie dräktig

Wednesday 27 April 2016

Sophie har varit på dejt!

Vår söta fodertik Sophie (Wallovas Basia Bulat) har haft en lyckad dejt med underbara Buddy (SE U(U)CH Ta Wei's Buddy Holly). Vi ser med spänning fram emot små röd-vita kanelbullar från denna kombination! Går allt som vi hoppas kommer de att födas under midsommarveckan och är leveransklara mitten av augusti då de är 8 veckor. Mer info om denna kull kommer löpande, nu håller vi tummarna och fodervärden hälsar att de redan har börjat sjunga för magen…

G-Kullen