Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

H-kullen

e: KBHV-19 NORD UCH Don's Tufted Duck

Födelsedatum: 2013-11-23

HD: A

Ögon: UA 2016, PLD Normal 2018, lindrig katarakt 2019

u: Wallovas Tender Forever

Födelsedatum: 2020-03-27

HD: B

Ögon: PPM, iris-iris lindrig

Tuesday 23 May 2023

H-kullen 6.5 veckor

H-kullen har i skrivande stund fyllt mer än 8 veckor och nästan alla har lämnat boet, den ena valpen ska dock till Tyskland så han får stanna några veckor till i väntan på att giltiga vaccinationer. Tiden gick fort och de fantastiska fem killarna har alla hittat underbara hem. Tia va en fantastisk förstagångsmamma och även om vi är ledsna att där inte blev någon tik för oss så ser vi fram emot att följa de lovande hanarna från denna kull. Bjuder på bilderna från när de va 6,5 veckor.

H-kullen 2023 - Kennel Wallova H-kullen 2023 - Kennel Wallova H-kullen 2023 - Kennel Wallova H-kullen 2023 - Kennel Wallova H-kullen 2023 - Kennel Wallova

Thursday 13 April 2023

H-kullen 3.5 veckor

Grabbarna i H-kullen har blivit små söta och charmiga individer. De har fått sin första manikyr och även fått börja smaka på riktig mat. Det tyckte de var riktigt gott! Bjuder på individuella bilder på de fem killarna. Vi har en hane som går att tinga. Läs mer om hur det går till att köpa valp hos oss här.

H-kullen 2023 - Kennel Wallova H-kullen 2023 - Kennel Wallova H-kullen 2023 - Kennel Wallova H-kullen 2023 - Kennel Wallova H-kullen 2023 - Kennel Wallova

Wednesday 29 March 2023

Årets första kull är här!

Så blev Tia stolt mamma till fem knubbiga, pigga och fantastiskt vackra pojkar! Stadiga vikter mellan 360-430g, alla friska och glada. I skrivande stund har de precis fyllt en vecka och de har alla dubblat sin vikt. Mamma Tia mår jättebra och är en superfin mamma, vi är så lyckligt lottade för denna fina kull och ser så mycket fram emot att se vad det är för personligheter bakom dessa djupt röda kanelbullar!

H-kullen 2023 - Kennel Wallova

Wednesday 29 March 2023

Nytt år - nya möjligheter

Vi kan glatt meddela att vår H-kull har anlänt och våra små söta kärleksbarn växer så det knakar! Tia och Harley är stolta föräldrar till en kull välmående och friska valpar som sprider glädje och kärlek i hemmet. Vi är överlyckliga över att välkomna dessa små underverk till vår Wallova-familj och ser fram emot att se dem växa och utvecklas.

Sedan sist vi uppdaterade hemsidan har en hel del hänt, diverse höftledsresultat har trillar in och vi är så otroligt glada och tacksamma för att valpköparna tar sig tid att göra dessa hälsotester på sina hundar! Det är viktigt för individen såväl som rasen i stort. Nämnas kan att våra delägda tikar Isma (Wallovas Zola Jesus) är rötngad med B/C (hela kullen är röntgad med fria resultat!) samt Vera (Wallovas Born This Way) är röntgad med HD A!

Vi har haft stora framgångar i utställningsringarna i världen över. Vår amerikanska export Presley (GCH CH Wallovas Icona Pop) hamnade på en hedrande 12:e plats över alla Grand Champion Welsh Springer Spaniels 2022! En otrolig bedrift när hon både haft valpar och visats på fåtal utställningar!

Disa (Wallovas Immaculate Machine) kan sedan en BIR-vinst i Danmark lägga till tre championattitlar framför hennes namn då hon blir Svensk, Dansk och Norsk utställningschampion!

Fler fina Wallovisar har fått fina utmärkelser, ni som följer vårt instagram kan se! Här närmasti tiden besökte vi Crufts i England med fyra hundar från vår uppfödning som kvalificerat sig för att ställas där! Mason (Int Champion Wallovas Ratatat) visades ypperligt av ägare Wia Koopman och placerades som femma med VHC - Very Highly Commended, i en otroligt stark Open Class med 17 deltagande hundar!

Utställningssäsongen har inletts och vi hoppas på fler trevliga stunder med valpköpare, vänner och kollegor, samtidigt som vi delar vår tid med att välkomna nästa generations Wallovisar. Läs mer om dessa planer på vår sida under Valpar.

Wallovas Tender Forever