Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

K-kullen

e: SE U(U)CH Twinkle Touch And Go

Födelsedatum: 2008-03-09

HD: A

Ögon: UA

u: Wallovas Dolly Parton

Födelsedatum: 2015-03-29

HD: B

Ögon: UA

Monday 12 February 2018

K-kullen har åkt

Så äntligen kan vi uppdatera hemsidan med 8-veckors-bilderna på K-kullen. Vi fick dator-haveri men efter expert-hjälp av Piotr på M Care Sweden i Malmö har vi nu äntligen kunnat fortsätta uppdatera hemsidan som vanligt. Valparna är nu utflugna till sina nya fina hem, fem av dem stannade i Sverige och en åkte till Danmark. En fantastiskt trevlig kull som vi verkligen var nöjda med, och det gick så fort! Trots nytt hus och nya rutiner för valpning och valphållning tycker jag nog vi lyckades rätt så bra. Kika in valparnas nya album som kommer fyllas med bilder från deras nya hem.

Wallovas Kate Busg Wallovas Kygo Wallovas Kent Wallovas Kim Larsen Wallovas Kraftwerk Wallovas Kleerup

Thursday 25 January 2018

Valparna snart 8 veckor

På söndag fyller valparna 8 veckor, helt galet vad tiden går! Valppaketen är färdiga och är extra fyllda denna gång då våra fantastiskt generösa sponsorer försett dem med ett helt fantastiskt Aloe Vera kit värde 400 kr, tusen tack Christer och co. på K9 Competition!

K9 Competition Valppaket

Wednesday 17 January 2018

K-kullen sex veckor

Valparna i K-kullen har nu fyllt 6 veckor och har börjat ta sina egna första steg utanför dörren. Snön välkomnade valparna på deras jungfrufärd utomhus och det hela var väldigt spännande tyckte valparna. En eller två stunder om dagen håller vi dörren öppen så de på egen tass får upptäcka världen utanför vår hall. De växer så oerhört fort och de lär sig så himla mycket. De utvecklas fint exteriört också, vilket är extra roligt när valpköparna är utställningsintresserade. Några valpköpare kommer att jaga och det är också jätteroligt. Vi har fortfarande både tik och hane kvar till salu så om ni är intresserade är det bara att kika på vår sida vad det innebär att köpa valp från oss, och sedan kontakta oss. Se fler bilder från valparnas utflykt på Facebook.

Valp från K-kullen

Wednesday 10 January 2018

K-kullen fem veckor

Valparna har nu blivit fem veckor och nu börjar en rolig men intensiv period för oss. Valparna har börjat kräva mycket stimulans och aktivering samtidigt som lugn och ro också är en viktig ingrediens till en trygg och stabil valp. Vi är oerhört nöjda med kullen och ser fram emot att lära känna dem bättre den tid som nu är kvar!

Vi har eventuellt både hane och tik kvar att tinga. Hur det är att köpa valp av oss hittar ni här. Kontakta oss om ni är intresserade!

Enligt tradition så åkte studio-prylarna fram för att föreviga de små söta liven. Resultatet ser ni här (tiken överst, resten är hanar).

Valp från K-kullen Valp från K-kullen Valp från K-kullen Valp från K-kullen Valp från K-kullen Valp från K-kullen

Tuesday 26 December 2017

K-kullen 3 veckor

En snabb fotografering av K-kullen blev det idag strax innan första målet serverades tillsammans med första avmaskningstabletten. Det smakade må ni tro! Nästa vecka kommer de första valpköparna på besök och det ska bli så roligt att få visa dessa godingar för dem!

Valp från K-kullen Valp från K-kullen Valp från K-kullen Valp från K-kullen Valp från K-kullen Valp från K-kullen

Friday 15 December 2017

Födelsedagar i Juletid

Hallå alla!

Hoppas ni hunnit få lite julkänsla såhär inför tredje advent! I år infaller fjärde advent på självaste julafton, hur häftigt är inte det? December månad kan dock vara ganska så stressig. För vår del varierar vi just nu valpmys med förberedelse inför stora Stockholm. Valparna blir snart 2 veckor och de har börjat öppna ögonen så smått och är bara så söta. K-kullen fick vara omslaget till årets julhälsning, se vår förstasida här på hemsidan. Fler bilder finns att ses på vår facebook-sida.

I december fyller dessutom två (numera 3) kullar år! Den 6 december fyllde vår allra första kull 5 år! Stort stort grattis till alla finingar som vi hoppas fick en förträfflig födelsedag! Vi behöll ju Alva (Ch Wallovas Arcade Fire) hemma och idag för två år sedan, den 15 december, fick Alva sin andra kull, E-kullen! Snyggingarna i denna kull har alltså födelsedag idag och vi hälsar stort grattis och hoppas att ni också blir lika fint firade som sig bör!

Bild på A-Kullen Bild på E-Kullen

Sunday 10 December 2017

K-kullen är här

Sent på söndags kväll kom K-kullen, sex jämna och fina valpar, alla med en vikt mellan 300-315 g. 5 hanar och endast en tik, vilket såklart kommer göra flera valpintressenter besvikna. Roxy var en supermamma och skötte hela valpningen med stor omsorg och ett härligt lugn. Navelsträngarna klippte hon själv av med precision och inte en enda valp blödde efter detta, så mina förberedda steksnören var helt onödiga. Alla har tagit sig fint i vikt och där är gott om krämig mjölk till de små. De är så härliga att observera när de knorrar omkring, surfar på syskonen för att nå mjölken, piper till lite när magen spänner på - då är Roxy där direkt för att lätta på trycket, så att säga… Roxy är en helt fantastisk tik och vi är så glada över hennes och Lasses valpar, längtar så till när de öppnar ögonen, skuttar omkring och biter oss i näsan! Kanske lagom till julafton? =)

Valparna i K-Kullen

Thursday 02 November 2017

Valpar på gång

Vi har spännande nyheter på gång! Vår underbart söta fodertik Roxy (Wallova’s Dolly Parton) har haft ett kärleksfullt möte med en äldre charmör vid namn Lasse (Ch Twinkle Touch And Go). Lasse är oerhört trevlig och välkonstruerad. Han fyller tio år i mars och bevisar att ålder bara är en siffra. Detta berättar Lasses uppfödare om honom: "Lasse har inte satt en fot fel sen han föddes, alltid lika positiv följsam och vänlig, apporterar allt, passar lika bra i skogen som tv-soffan eller utställningsringen. Hans första valpar börjar bli vuxna och har redan utmärkt sig positivt såväl arbetsmässigt som exteriört. Han lärde tidigt i livet känna Bo Bröms från Leksand som inte ville ha en hund utan bara Lasse så vi lovade att kanske när Lasse tagit sin titel han fick flytta till Leksand, vilket han nu gjort – till stor glädje för Bosse, de är ett perfekt par.”

Vi har spanat länge på Lasse och på en del av hans avkommor och har länge gillat det vi sett både vad avser mentalitet och exteriör. Nu fick vi chansen att låna Lasse till Roxy och vi ser så mycket fram emot att se vad det det ska bli för charmiga små pepparkakor lagom till lussefirandet. Är ni intresserade av en valp från denna kombination är ni välkomna att läsa om hur det är att köpa en valp från oss här.

Roxy Ultraljud