Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

L-kullen

e: DE V-17 SE U(U)CH Funbone's Jamie Carraghar

Födelsedatum: 2014-10-04

HD: B

Ögon: UA

u: Wallovas Beyoncé

Födelsedatum: 2014-01-18

HD: A

Ögon: PPM iris-iris lindrig

Wednesday 15 January 2020

2020 here we come!

I höst har sju hundar från vår uppfödning höftledsröntgats med fria resultat och vi är så glada och tacksamma för detta!

  • Wallovas New Order (på bilderna)
  • Wallovas Nirvana
  • Wallovas Norah Jones
  • Wallovas Nicki Minaj
  • Wallovas No Doubt
  • Wallovas Mew
  • Wallovas Lykke Li

Kerstin (Wallovas Cocorosie) har klarat fortsättningsklass i rallylydnad och kan numera lägga till det till sina titlar! Inom kort kommer två av våra delägda tikar att höftledsröntgas och Nimbus (Wallovas New Order) kommer att ögonlysas. Närmast på tur för våra valpplaner står Stella (Wallovas Beyoncé). Mer info om detta inom kort.

Wallovas New Order Wallovas New Order

Monday 11 June 2018

L-kullen snart leveransklara

L-kullen är alldeles snart leveransklara och i morgon besöker vi veterinären för vaccination, chipmärkning och besiktning. En väldigt trevligt liten kull som man kommit väldigt nära. Att få följa dessa mjuka individer och deras mamma Stella med sitt mjuka sätt att re om sina valpar har gjort en väldigt ödmjuk och lycklig.

Wallovas Lady Gaga kommer antingen att behållas på foder eller placeras hos en vän till familjen. På så sätt håller vi henne inom räckhåll med förhoppning om utställning och fortsatt avel. Hennes nya familj kommer bestämma namnet på henne, vi ska bara bestämma vilken av de två toppenhemmen som ska ha denna lerpölsälskande snygging!

Wallovas Lightspeed Champion kommer att kallas för Frasse och hamnar hos en underbar familj i Göteborgs-området. Frasse är en stencool kille som är först fram för gos och mys, helt obrydd för ljud och annat som skulle kunna vara läskigt. Vi är säkra på att han kommer få det toppen hos sin nya familj, och de med honom!

Wallovas Lykke Li kommer troligtvis kallas för Vega eller Wega, och hamnar inte så långt från oss i Kristianstad hos en jättetrevlig familj. Wega är precis som Frasse väldigt pigg på gos och mys men är också mer busig och en hejare på att gräva hål i trädgården. Hon är supersöt med ett jättefint uttryck och teckning och vi hoppas familjen kan tänka sig ett varv i utställningsringen eller två =)

Valp #1 ur L-Kullen Valp #1 ur L-Kullen Valp #1 ur L-Kullen

Wednesday 23 May 2018

L-kullen 5 veckor

Så har bamsingarna blivit fem veckor och fått då hamna framför kameran på nytt. Är kär i deras huvud, ordentliga welsh-huvud! Är kär i hela dem, nyfikna, framåt, modiga, kärleksfulla - och så har de en mor som tar så himla fint hand om dem. Stella är supermamma, blir tårögd varje gång jag ser henne sköta om sina valpar. Hon tvättar dem med omsorg, myser med dem, visar dem till maten, diar dem, kräker upp mat till dem och som tidigare nämnt syns det verkligen att hon är stolt och glad över dem.

Valp #1 L-kullen Valp #2 L-kullen Valp #3 L-kullen

Tuesday 01 May 2018

L-kullen börjar öppna ögonen

L-kullen växer och frodas, på den åttonde dagen från födsel vägde de redan runt 1100 g… Är nog grädde Stella producerar och inte mjölk. De är lugna, tysta, tillfreds och har börjat öppna ögonen. Stella är en fantastisk mamma som med lugn och kärlek tar hand om de små. Hon visar gärna upp sina valpar och är oerhört stolt över dem, och det ska hon vara, de är jättefina ❤️

Valp ur L-Kullen Valp ur L-Kullen Valp ur L-Kullen

Friday 20 April 2018

L-kullen är här!

På torsdag morgon kom L-kullen till världen. Det blev ett inte helt odramatiskt förlopp om ca 4h för att leverera de tre dunderklumparna, två tikar och en hane på vikter mellan 380-420g. Stella var cool lugn, proffsig och skötte det hela så himla bra utan att bli stressad eller orolig trots att de tog ett tag att få ut. De tre musketörerna är runda och goa om magen och myser förnöjt i valplådan tillsammans med den stolta nyblivna mamman. Längtar så efter att få lära känna dessa individer!

Stella (Wallovas Beyoncé) med L-kullen

Sunday 01 April 2018

Om Loke

Det börjat närma sig för smått i huset igen då vi nu räknar ner dagarna till L-kullen. Stella växer för varje dag men mår bra, är extra kärleksfull och pigg. Vi har ännu inte presenterat den blivande fadern så det gör vi nu!

Loke (DE V-17 SE U(U)CH Funbone's Jamie Carragher) är en hane som vi har haft ögonen på länge. En oerhört charmig och trevlig hane som är så välkomnande och kramgo mot alla! Ljuvligt huvud med snällt uttryck och en rak och silkeslen päls. Han rör sig med ett sådant steg som man bara tappar hakan för. Loke bor i Småland tillsammans med husse, matte och två sussex spaniels. Han har precis börjat en kurs i Nosework och älskar att springa i skogen med familjen vilket han gör varje dag. Han gillar att bada och simma och hämtar gärna föremål i vatten. Han är mycket glad i barnbarnen och sover i sängen med husse och matte i 20 minuter innan det blir för varmt…

Funbone's Jamie Carragher

Wednesday 28 February 2018

Om Stella (Wallovas Beyoncé)

Stella (Wallovas Beyoncé) har nu hamnat under våra Tikar så ni kan läsa mer om henne där! Vi hoppas på en kull efter henne och Loke (DE V-17 SE U(U)CH Funbone's Jamie Carragher) i mitten av april vilket innebär leveransklara valpar i början av juni! Läs mer om den kommande kullen här och vad vi förväntar oss av er som är intresserade av en valp från oss här. Foto nedan på Stella har matte Karin tagit på deras vandring i Norge förra året. Se mer bilder på Stella i hennes album.

Wallovas Beyoncé