Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Friday 13 March 2020

Sune & Co

Oj, det va länge sedan vi uppdaterade hemsidan! Ni vet väl att vi dagligen postar på vår facebook och instagram? Det är ett snabbt och enkelt sätt för oss att dela med oss av vår vardag med såväl små som stora händelser. Hänt sedan sist då:

Nimbus (KBHJV-19 Wallovas New Order) har flyttat till en egen toppenfamilj inte allt för långt från oss och det verkar som att det är en match made in heaven och det känns superskönt även om vi saknar honom som bara den och det gör ont i hjärtat varje gång man tänker på att hans stora kärleksfulla själ inte finns alldeles bredvid en längre. Men det va det rätt att göra för hundarna… Vi kommer att fortsätta ställa ut Nimbus och hålla honom tillgänglig för avel till godkända tikar. Han är fri på höfter och ögon och är både snygg och oerhört trevlig. Är ni intresserade av Nimbus är ni välkomna att höra av er.

Mason (Wallovas Ratatat) has had his debut in show-rings in the Netherlands and what a debut! He was awarded BOB Puppy both times he entered and ended up BIS 3 Puppy both times!!! Well done and congratulations Wia and Ab at Kennel Solid As A Rock!

Vi tog en trip till SSRK Mjölby där Nimbus blev tredje bästa hane med R-Cert och Pepsi (NO JV-19 Wallovas Placebo) blev fjärde bästa hane och bästa junior.

Vi har haft två kennelträffar, en med fokus på utställning och en med fokus på jakt. Mindre träffar som avslutades med lerigt bus på våra inhängande hagar, kul för både hund och ägare!

Sam (Wallovas Electric President) has attended his first show in long time and ended up BOB! Well done Yvet and congratulations!

22 februari deltog vi i Hässleholms Valp- Junior och Veteranutställning. En inofficiell och mycket trevlig tillställning där hela 9 av 13 anmälda welshar kom från oss! En Wallovis fick tyvärr förhinder men 8 vackra och trevliga Wallovisar gjorde ett utmärkt jobb.

  • Keanu (Wallovas Snow Patrol) blev först bästa hanvalp i ålder 4-6 månader med HP
  • Dante (Wallovas Smashing Pumpkins) blev andra bästa hanvalp i ålder 4-6 månader
  • Sia (Wallovas Sia) blev först bästa tikvalp 4-6 månader med HP
  • Sune (Wallovas Quicksand) blev bästa hanvalp med HP i ålder 6-9 månader. Sune fick sedan tävla mot Keanu om bästa hanvalp och där vann Keanu.
  • Rut (Wallovas Roxy Music) blev andra bästa tikvalp i ålder 6-9 månader.

Sia fick sedan tävla om bästa tikvalp mot den tik som vann i Ruts klass, och där vann Sia! Sia fick sedan möta brorsan Keanu i tävlan om BIR Valp och där vann Keanu! På juniorsidan hade vi tre kullbrödrar Connor (Wallovas Prince), Pepsi och Buster (Wallovas Phoenix) som placerade sig i nämnd ordning. Tillsammans tävlade de i syskonklass mot Sia, Dante och Keanu och grabbarna grus vann denna med HP. Connor blev också BIR Junior. Allt som allt en lyckad och trevlig dag, tusen tack till alla fina valpköpare som deltog!

Den 1 mars åkte vi till Moheda för att delta på SSRKs utställning. Hem åkte vi med BIM och Cert för Disa (Wallovas Immaculate Machine) - en alltid lika glad och härlig tik som bara vill göra sitt bästa! Skoj när det lönar sig, och BIR valp för Sia! Connors matte och husse kunde glatt åka hem med hanhunds-certet vilket innebar att Wallovisarna fyllde på sitt Cert-förråd denna dag, härligt! Härligt att stå i finalen med underbara Lina Axelsson som handlade Lotta och Saras hane Tor (alldelesförmångatitlar Pelydryns Gladiator) som blev BIR, grattis!

Zakk (SE(U)CH NO UCH Wallovas Interpol) har haft den äran att bli tilldelad Årets utställningshund 2019 på SSRK Jämtland Härjedalen! Nummer 2 och tre på listan är också welshar som fötts upp av Jenny Höök på Kennel Waterstream, stort grattis och vilken fantastisk bedrift att inte bara få en welsh i topplistan utan tre!!!

Ove (Wallovas Of Montreal) visade verkligen var skåpet skulle stå då han klarade anlagsprovet för viltspår med bravur, bra jobbat av Ove med matte Camilla och stort grattis!

Connor är höftledsröntgad med HD A! Grattis Eva och Filip på Daintys Kennel!

Mollie (Wallovas Madonna) och Agnes (Wallovas Lady Gaga) är också höftledsröntgade med fritt resultat! Även ögonlysning gjorde de och är nu redo för var sin kull hos oss! Planer för detta ligger längre fram. Närmast på tur väntar vi valpar från Stella (Wallovas Beyoncé) som annonserats här tidigare (T-kullen), och nu har äntligen Cali (Wallovas Cat Power) börjat löpa så vi ser fram emot dejt där med underbara Nixon (Eastfarm’s Youth Gone Wild).

Ja jösses det blev alldeles för mycket text och alldeles för lite bilder på detta inlägg, men ni får hålla till godo med denna bild på underbara Sune, endast 7 månader på bilden, som vi ser fram emot att följa utvecklingen på och ställa ut mer framöver.

I övrigt, var rädda om varandra, tvätta händerna och håll avstånd för att begränsa smittan av COVID-19!

Wallovas Quicksand