Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Wednesday 22 January 2014

Valpisarna växer så det knakar!

Valparna är idag 4 dagar och de har alla ökat med minst 50 % av sin födelsevikt. Varma och gosiga små knyten är de, vi lägger band på oss för att inte pilla för mycket…

När valparna föds är de rosa om deras små nosar och tassar, som ni kan se på bilderna nedan. Men redan nu har deras nosar börjat fyllas med svart och deras tassar fått svarta prickar på sig. Valparna äter, sover, drömmer, kliar sig på sina små lappar till öron, rullar runt, sträcker ut sig, smaskar, piper, myser och kravlar runt. Ibland ser man en valp som nöjt lägger sig på ryggen och bara chillar. Valparna är döva och blinda cirka en vecka till, men man kan redan nu se hur valparna tränar upp musklerna vid ögonlocken och en del aktivitet bakom dessa.

Lova är pigg och tar fortsatt fint hand om sina små. Det är fascinerande att se instinkterna både hos mor och barn. Lova vet precis när hon behöver slicka de små för att hjälpa dem att “gå på toa”. Hon vet också hur hon ska slicka, beroende på om det är en tik eller hane. Hon lägger sig försiktigt i valplådan med full kontroll över var de åtta små liven befinner sig och vill hon värma dem lite extra så lägger hon halsen, tassen och huvudet över dem.

Vi är så fullkomligt lyckliga över vår fina Lova, och hennes fina barn.

Liten valp sover Litet knyte sover Mor tar hand om sina barn