Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Thursday 19 March 2015

Alva har valpat!

På torsdagsmorgonen satte Alva igång. Vi vaknade till ljudet av en valp som pep, och en annan valp som Alva höll på att bita av navelsträngen på. Lugnt och moget, som om hon aldrig gjort nått annat, redde hon om sina valpar. Man skulle aldrig kunna tro att detta var Alvas första kull. Inom loppet av två timmar hade hon nio små välskapta valpar, fem tikar och fyra hanar. Bra könsfördelning med tanke på att vi förhoppningsvis kommer att behålla både en tik och en hane på foder. En härlig blandning av blommigt och mantlat och inte en enda baksporre. Fantastiska Alva ligger stolt med sina underbara valpar. Livets mirakel <3

Nu ska vi vila och ta igen oss. Även om valpningen gick bra och smidigt har vi varit på beredskap i nästan en vecka. Alva har betett sig helt annorlunda från vad hennes mamma har betett sig vid dräktighet, så vi har inte haft någon aning om när hon ska valpa, och vi vill ju vara beredda så vi kan assistera om det skulle behövas. Trots att vi har tagit tempen på henne ca 70 gånger har vi ändå inte lyckats få någon klarhet i när det komma skulle. Så vi slutade att ta tempen, och då kom de… Ironiskt va?

I dagsläget har vi intressenter till alla valpar. Som vi nämnt tidigare så tänkte vi inte kontakta er som står på listan förrän också Lova har valpat. Hoppas det inte dröjer alltför lång tid till detta så vi kan börja ge er lite klarare besked.

Bjuder på en liten bild nedan, här är de inte många timmar. Fler bilder kommer inom sinom tid, håll utkik på vår Facebook-sida för löpande bildbombning.

C-Kullen