Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Monday 01 May 2017

Harley BIR x 2 i Roskilde

I helgen deltog vi på Roskilde internationella hundutställning med helt galet fantastiskt resultat! Vår fina, snälla, goa kille Harley (Don’s Tufted Duck) blev BIR båda dagar! Han plockade därmed två danska Cert, två internationella Cert (CACIB) och en Crufts-kvalifikation (detta innebär att Harley numera är kvalificerad till att tävla på Cruft’s nästa år!). Vi svävar på moln från helgen, vilken upplevelse! Tusen tack till domarna Rune B Johansen (lördagen) och Jeanette Balkan (söndagen) för de fina orden och den fantastiska kritiken! Kul att se lite andra danska hundar också som man inte ser i Sverige för ofta. Kul också att Tinas fina tik Ch Diabf Don’t Forget To Tip blev BIM också båda dagar, och numera kan titulera sig som Internationell champion - stort grattis Tina!

Förhoppningsvis tar Harley sitt sista Cert inom snart framtid så han kan få sitt championat - som då blir både svenskt och danskt! =D

Efter en ömsom blöt och kladdig lördag, och en solig men iskall och blåsig söndag, var det skönt att komma hem till en ovanligt solig och vindstilla eftermiddag på landet, och stoppa näsan i valplådan för att säga hej till Kerstin och Bobs fantastiska valpar. De växer så det knakar och vi måste börja bygga ut till dem och flytta dem från sovrummet till köket. Sovrummet kommer sedan att inredas på nytt då vi väntar på en ytterligare spännande kombination - vår Cali (Wallovas Cat Power) är bekräftat dräktig med Harley! Vi är så spända på denna kombination och längtat efter den ända sedan Harley flyttade till oss! Egentligen hade vi tänkt vänta till Cali också fått sitt sista Cert men vi kunde inte bärga oss! Så om ca 3 veckor ser vi fram emot vad som tittar fram där! Följ vår planerade I-kull på denna sida.

Ännu en nyhet, som tyvärr inte följt våra planer och önskemål, men som man inte heller kan påstå är särskilt sorglig, är att Lova bestämde sig för att hon visst ville ha fler valpar, trots att vi sagt att det räcker nu för hennes del. På dag 20 i hennes löp, och en halvt obevakad sekund, sprang Lova in till Harley och när jag springer efter är det redan försent. Lova är fullt frisk och i super skick, älskar valpar och har haft väldigt lätta valpningar, varför vi bestämde oss för att avvakta och att, för det fall det blev valpar av det, var det bättre att låta henne ha dem än att utsätta henne för biverkningar av alternativet. Ultraljudet visade på två valpar, men vad som tittar fram får vi se. Vi ser i alla fall fram emot att träffa dem om ca 4,5 veckor, de är välkomna, även om de inte var planerade. Läs mer om kullen här.

Ja jises, vi har inga fritidsbekymmer, det kan man lugnt konstatera!

Harley BIR Roskilde