Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Wednesday 23 May 2018

Jetje, Sagha, Harry och allmänt

I detta fantastiska sommarväder känns det nästan hädiskt att sitta framför datorn för att komponera ett inlägg till hemsidan. Jag vet att ni hade hoppats på mängder med valpbilder, och de kommer. Valparna mår toppen och växer så det knakar. De två kullarna har fått träffas och leka vid två tillfällen nu. L-kullen har fått hänga utomhus några timmar om dagen och de tycker det är spännande men blir snabbt uttråkade och vill utforska mer. Vi ska introducera dem för baby-gymet som Kent Samuelsson byggt åt oss, en stadig konstruktion i metall. På den ska vi hänga upp olika leksaker som valparna kan dra i, brottas med osv. Fördelen är att leksakerna hänger en bit från marken och inte kan bli nerbajsade, himla smart!

Vi vill börja med att berätta om de fantastiska framgångar Wia Koopman och Ab Brakel på Kennel Solid As A Rock haft med vår holländska export Jetje (Luxembourg Junior champion Deutcher Jugend Champion Europa Jugendsiegerin 2018 Frühjahrs Jugendsiegerin 2018 Wallovas Icona Pop). Som ni kan tyda av alla titlar har hon erövrat alla dessa, samt två Crufts-kvalificeringar, blivit bäst i rasen flertalet gånger OCH är på god väg mot en ytterligare titel - och hon är precis 1 år fylld! Vi är så glada och stolta över deras framgångar och tacksamma över att Jetje har det så bra hos Wia och Ab!

Vi vill också berätta om Sagha (Wallovas Goldfrapp) som i helgen blev andra bästa tik på nordskånska kennelklubbens nordiska utställning. Hon plockade cert och reserv-nordiskt cert! Så himla bra jobbat av Emma och Gabriella som äger, trimmar och visar henne - vilket team ni är!

Vi vill också uppmärksamma det fantastiska arbete som Charlotta Linde gör med sin pedagoghund Harry (Wallovas Death Cab For Cutie). Harry har en egen facebooksida där ni kan följa hans arbete att stimulera och utveckla inlärning och samspel på individ och gruppnivå i all pedagogisk verksamhet. Arbetet ni Charlotta och Harry gör är ovärderligt och så viktigt!

Hemma hos oss håller vi nu på att inhägna våra hästhagar med högt viltstängsel som ska bli stora rasthagar till hundarna. De har nämligen visat lite svårt att hålla sig på vår tomt när det dyker upp t ex en fasan framför nosen… Vi tror hundarna kommer bli mycket nöjda när detta är klart! Stora möjligheter att öva spanielsök är också ett plus - eller hur Louise Tibell?

Marina och Cali (Wallovas Cat Power) går på jaktspanielkurs hos Marie Strauss - en fantastisk instruktör som vi verkligen kan rekommendera för er som vill öva jakt med er spaniel!

På bilden nedan ser ni snygga junioren Jetje 11 månader.

Wallovas Icona Pop (Jetje)