Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Wednesday 22 January 2020

T-kullen

Clinton (SE(U)CH Yellows Guest in Coelbren) är en hane som vi känner väl då vi följt honom under ett antal år och tänkt att en vacker dag skulle vi vilja använda honom i avel till en passande tik. Den vackra dagen är här! Vår snälla, söta, pigga och arbetsvilliga Stella (Wallovas Beyoncé) har varit på dejt med Clinton och vi ser nu fram emot en kombination som i teorin en perfekt match både vad gäller temperament och exteriör.

Clinton är en robust hane med ett underbart temperament. Det bästa han vet är långa skogspromenader, gärna med en simtur om vädret tillåter. Clinton älskar att göra tricks, särskilt inför publik som applåderar. Clinton är utbildad "Besöks och Terapihund" och arbetar på äldreboende och skolor tillsammans med matte. Stellas halvbror Harry (Wallovas Death Cab For Cutie) är också utbildad “Besöks- och Terapihund” och arbetar som läshund på skolor och bibliotek i Skåne. Clinton är svensk utställningschampion och har ett godkänt anlagsprov i viltspår.

Clinton har tidigare haft en kull valpar där samtliga 6 valpar är höftledsröntgade och fria på höfterna. Ur Stellas tidigare kull är två av tre valpar höftledsröntgade, också fria. Clinton har genomgått Barbro Börjessons mentaltest med domarens utlåtande om ett oerhört trevligt temperament och en av de mest stabila welshar han någonsin träffat! Tack Birthe för att vi fick låna din pärla, vi ser så oerhört mycket fram emot dessa valpar i vår!

Följ kullen på dess egna sida här.

Yellows Guest in Coelbren