Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Friday 15 May 2020

Valpträning till vardag och fest

Även om vi såklart mer än gärna delar med oss av råd och tips, både muntligt och skriftligt, till våra valpköpare så rekommenderar vi alltid att dels gå valpkurs med sina valpar, sen att fortsätta träna hemma och gå fortsatta kurser livet genom. Oavsett om det är lydnadskurs, spårkurs, agility, nosework eller utställning så har de alla träningsformerna gemensamt att man tränar MED hunden och måste därför träna på sin kommunikation med hunden och HUR man tränar. I detta avseende blir man aldrig fullärd och ska inte tänka att man gör sig själv eller sin hund en tjänst genom att avstå från träningstillfällena med hänvisning till att man “redan kan allt".

För att motivera våra valpköpare till träning, och rätt form av träning, redan från start, så kommer vi fortsättningsvis att skicka med våra valpar boken “Valpträning till vardag och fest” av Elsa Blomster och Lena Gunnarsson. Elsa och Lena är hundinstruktörer och bedriver fågelhundsträning med ett klickertänk. Vi har själva kommit fram till att welshen svarar allra bäst på belöningsbaserad träning och är därför så glada över att det nu finns en nyutkommen bok om just detta som dessutom riktar sig till just fågelhundar! Boken är jättebra för att förstå hur man ska träna med sin valp för att bygga en hållbar och god relation, oavsett om man vill jaga eller inte. Flertalet av övningarna är grundläggande för all typ av lydnad.

Elsa och Lena gav ut boken “Apportering till vardag och fest” år 2012 och startade då Klickerförlaget där de sprider kunskap om positiv hundträning genom kurser, filmer och det skrivna ordet. Louise och Kerstin (Klubbmästare Jakt 2019 RLD N RLD F Wallovas Cocorosie) har varit på helgkurs hos Lena och har tränat mycket utifrån den första boken vilket bland annat har resulterat i en Klubbmästartitel i Jakt för Welshklubben 2019. Louise och Sia (Wallovas Sia) samt Isabelle med Tia (Wallovas Polly Scattergood) var också nyligen på en givande intensivkurs för Elsa och Lena vid Ullared.

Tips! I dessa tider har Lena halva priset på deras digitala privatlektioner, hur bra som helst! Kolla in deras Facebooksida Apportering till vardag och fest och Klickerförlaget för mer information om deras kurser, lektioner och böcker.

Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova