Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Om oss

På landet, i mitten av Skåne, bor vi på en mindre gård med en vacker manbyggnad från 1900-talets början. Här är vi bortskämda med ett fantastiskt öppet landskap och en härlig tomt som rymmer inte bara våra hundar utan även hästar, katter, kaniner, höns, fasaner, sorkar, möss, glador och andra fågeldjur. Endast de förstnämnda är tama men dessa räknar vi till familjen. Vi är således en ganska stor familj.

Vi två som står bakom hunduppfödning under prefixet Wallova heter Marina och Måns. Marina är jurist, fotograf, ringsekreterare och hundnörd. Måns är programmerare och arbetar i Malmö.

Welshen kom till oss år 2010 då vi beslöt oss för att skaffa hund tillsammans. Vi ville ha en hund som skulle gå bra att jobba med, vara pigg, alert och lättlärd. Storleksmässigt skulle den helst vara "lagom". Welshen blev det perfekta valet. Tre kennelbesök senare hämtade vi vår Lova från kennel Fairytale Dreams. Lova fyllde alla våra önskemål och vi blev upp över öronen förälskade i rasen.

En kennel är ett naturligt led i vårt brinnande intresse för Welsh Springer Spanieln. Vi strävar efter att ta fram friska, trevliga, glada, vackra och samarbetsvilliga welshar. Vår uppfödning sker i hemmamiljö vilket bidrar till att valpen redan när den lämnar sin mamma vid 8 veckors ålder är social och trygg i sig själv bland andra människor och djur. Vi ser fram emot att hålla kontakten med alla valpköpare så att vi kan stå som stöd för dem om de har frågor och så att vi själva kan utvärdera vår uppfödning i strävan av att bli bättre.

Namnet "Wallova" är en kombination av rasens ursprungsland Wales samt namnet på vår underbara stamtik Lova. Dessutom betyder det engelska ordet "wallow" att rulla runt/vältra sig, något som våra hundar är duktiga på att göra, speciellt i soffan.

Har du några frågor om oss eller om rasen så skicka oss gärna ett mail! Våra kontaktuppgifter hittar du under fliken "Kontakt".