Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

S-kullen

e: KBHV-19 NORD UCH Don's Tufted Duck

Födelsedatum: 2013-11-23

HD: A

Ögon: UA 2016, PLD Normal 2018, lindrig katarakt 2019

u: SE JV-17 FI JV-17 HeJW-17 Eastfarm's Zamantha

Födelsedatum: 2017-01-22

HD: A/B

Ögon: Mild ektropion

Tuesday 03 May 2022

Sia är trippel champion

Underbara lilla Sia (Wallovas Sia) går från klarhet till klarhet och blev bäst i rasen på SSRK utställningen i Forshaga den 23 april för domare Lars Widén! Hon kan med det numera även titulera sig svensk utställningschampion och följer därmed både mamma Zola (Eastfarm’s Zamantha) och pappa Harley (Don’s Tufted Duck) i fotspåren! Halvbror Pepsi (Wallovas Placebo) har på de senaste tre utställningarna kammat hem tre svenska reserv-cert, det är retligt såklart då han bara behöver ett cert för att också addera den svenska utställningstiteln till sin meritlista. Brorsan Connor (Wallovas Prince) har på endast fem utställningar numera plockat de tre cert som krävs för att kalla sig svensk utställningschampion, stort grattis till ägarna på Kennel Dainty’s!

Bild på en vacker ung Sia, endast 9 månader gammal. Gillar verkligen denna somriga bild på henne.

Wallovas Sia - Kennel Wallova

Monday 28 March 2022

2 champions x 2

Vi är så oerhört glada att meddela att Sia (Wallovas Sia) och Pepsi (Wallovas Placebo) har skaffat sig två tjusiga titlar - de är numera båda danska och norksa champions! Sia på nedersta bilden slog dessutom till och blev BIR i Danmark, och Pepsi blev BIM i Norge. Fantastiskt bra jobbat - och välförtjänt om vi får säga det själva ;)

Wallovas Sia och Wallovas Placebo Wallovas Sia

Sunday 01 December 2019

Valpträff 27/12

Valpträff för valpar ur O, P, Q, R och S-kullen den 27 december kl 14-16. Valparna får busa och leka på vår inhägnade tomt och vi tvåfotade dricker glögg och äter pepparkakor. Allmän frågestund och vi visar trimning medan valparna vilar i bilen efter buset. Välkomna!

Wallova Dogs4All 2019

Wednesday 06 November 2019

S-kullen 7 veckor

De små pirayorna hamnade framför kameran när de va 6,5 vecka, bra tid att föreviga de små monsterna. Redan då ville de inte sitta still och dansade istället runt på bordet, än värre hade det varit idag! Så även om de är i skrivande stund 7,5 veckor gamla, får ni hålla till godo med 1 veckor gamla bilder. Det är en härligt energisk och social kull som längtar efter sina nya familjer. På lördag börjar de första att flytta och det är som vanligt med blandade känslor. Valppaketen är påbörjade men har fått en värdefull erfarenhet i att inte stoppa i leksakerna, godiset och tuggbenen förrän allra sista dagen - de äldre hundana har nämligen haft jätteroligt med att nosa upp godbitarna från påsarna...

Vi har fått många samtal och mail från personer som är intresserade av en valp till våren och sommaren. För allas kännedom har vi planer för valpar till våren och sommaren, men det är inget som är bestämt och vi tar inte upp intresselistor förrän tiken är parad och vi har en bättre kalkylering på när vi kan ha valpar i huset igen.

Det är också många som vill komma på besök och träffa rasen, våra hundar och valpar. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda er alla besök i hemmet utan reserverar besök till de som är seriöst intresserade av en valp från just oss, samt i närmare tid för en ankommande kull. Vi är ofta på utställning och andra tävlingar och evenemang, det är ett ypperligt tillfälle att komma och besöka oss och våra hundar samt kanske många andra welshar. Närmast besöker vi Åstorps ridklubb på söndag för SSRKs utställning. 16 welshar är anmälda och Marina kommer vara på plats mellan kl 9-10.30 för att visa Mollie (Wallovas Madonna). Vi kommer också tiill Dogs4All i Norge den 15e och 17e november. Sist för året kommer vi till Noric Dog Show på Älvsjömässan i Stockholm den 15e december. Välkomna att komma och prata med oss och bekanta er med rasen om ni är nyfiken!

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Saturday 19 October 2019

S-kullen 5 veckor

Valpkramarna till S-kullen har börjat droppa in till valparnas stora glädje! Det är en nyfiken, glad och social kull som hittills är lika enkel och trevlig som mamma Zolas första kull. De är nu 5 veckor och det är nu det roliga börjar och vi på riktigt kan börja lära känna dem! De fick posera en och en framför kameran, somliga sov och andra ville inte sitta still… Vi har valpar kvar att tinga, känner ni för att berika livet med en härlig welsh så är ni välkomna att höra av er och berätta vad för liv ni kan erbjuda en liten Wallovis =)

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova

Friday 27 September 2019

S-kullen är här!

Lördagen den 14 september födda Zola (SE JV-17 FI JV-17 HeJW-17 Eastfarm's Zamantha) 9 ljuvliga valpar, 7 hanar och 2 tikar. Allt gick väl och de alla mår bra och växer så det knakar! Valparna är leveransklara den 9 november och vi har några hanvalpar kvar att tinga. Läs gärna här om hur det går till att köpa valp från oss och kontakta oss om ni känner för att utöka familjen med en underbar welsh-valp i höst!

Vi söker fodervärdar till tikvalp och hanvalp. Våra fodervärdar är likasinnade oss vad gäller uppfostran, utfodring samt skötsel och bor inte allt för långt från oss. Vi önskar ett nära samarbete och är ni intresserade av att aktivt jobba med hunden och meritera denna är det ett stort plus! Vill ni veta mer om fodervärdsskapet är ni välkomna att höra av er och samtidigt berätta mer om er själva och vad ni kan erbjuda en Wallovis.

Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova Valpar ur S-Kullen, Kennel Wallova