Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

T-kullen

e: SE(U)CH Yellows Guest in Coelbren

Födelsedatum: 2014-04-09

HD: A

Ögon: UA

u: Wallovas Beyoncé

Födelsedatum: 2014-01-18

HD: A

Ögon: PPM iris-iris lindrig

Sunday 24 July 2022

Tia är RLD N!

Tia (Wallovas Tender Forever) har tillsammans med matte Victoria debuterat i rallylydnad och vilken debut! Tre raka klart godkända rundor och en 1a plats på pallen! Så sjukt snyggt och bra jobbat! Heja er!

Wallovas Tender Forever - RLD N

Tuesday 19 May 2020

T-kullen sju veckor

Tiden flyger när man har roligt! T-kullen är redan mer än 7 veckor och har förevigats för sista gången. Vilket härligt gäng valpar, sociala, mysiga, kärleksfulla och till synes nöjda valpar! Mamma Stella har återigen gjort ett fantastiskt jobb som mamma, allt har gått enligt skolbok och man kan verkligen inte önska sig mer av en valpmamma, tusen tack Stella! Vi kommer sakna dig och ditt lekfulla sätt, hur du dyker ner i gräsmattan och rullar runt, fångar den största pinnen i skogen och jonglerar med alla leksaker du hittar, men vi är säkra på att du bli glad över att komma hem till matte Karin och få all uppmärksamhet för dig själv!

Vi har haft nöjet att ha en helt fantastiskt duktig praktikant under merdelenl av T-kullens tid hos oss och hon kommer nu gå hem med en hel del erfarenhet (hoppas vi) och en fantastisk liten fodertik vid namn Wallovas Tender Forever (tilltalsnamn blir Tia). Victoria, tusen tack för din tid hos oss, du har gjort så mycket mer för oss än man någonsin kunnat begära. Du kommer vara extremt saknad men vi ser otroligt mycket fram emot vår framtid tillsammans, välkommen till Team Wallova!

Wallovas Tender Forever Wallovas Tove Lo Wallovas Teenage Fanclub Wallovas Travis Wallovas Tingsek Wallovas Tallest Man on Earth

Friday 15 May 2020

Valpträning till vardag och fest

Även om vi såklart mer än gärna delar med oss av råd och tips, både muntligt och skriftligt, till våra valpköpare så rekommenderar vi alltid att dels gå valpkurs med sina valpar, sen att fortsätta träna hemma och gå fortsatta kurser livet genom. Oavsett om det är lydnadskurs, spårkurs, agility, nosework eller utställning så har de alla träningsformerna gemensamt att man tränar MED hunden och måste därför träna på sin kommunikation med hunden och HUR man tränar. I detta avseende blir man aldrig fullärd och ska inte tänka att man gör sig själv eller sin hund en tjänst genom att avstå från träningstillfällena med hänvisning till att man “redan kan allt".

För att motivera våra valpköpare till träning, och rätt form av träning, redan från start, så kommer vi fortsättningsvis att skicka med våra valpar boken “Valpträning till vardag och fest” av Elsa Blomster och Lena Gunnarsson. Elsa och Lena är hundinstruktörer och bedriver fågelhundsträning med ett klickertänk. Vi har själva kommit fram till att welshen svarar allra bäst på belöningsbaserad träning och är därför så glada över att det nu finns en nyutkommen bok om just detta som dessutom riktar sig till just fågelhundar! Boken är jättebra för att förstå hur man ska träna med sin valp för att bygga en hållbar och god relation, oavsett om man vill jaga eller inte. Flertalet av övningarna är grundläggande för all typ av lydnad.

Elsa och Lena gav ut boken “Apportering till vardag och fest” år 2012 och startade då Klickerförlaget där de sprider kunskap om positiv hundträning genom kurser, filmer och det skrivna ordet. Louise och Kerstin (Klubbmästare Jakt 2019 RLD N RLD F Wallovas Cocorosie) har varit på helgkurs hos Lena och har tränat mycket utifrån den första boken vilket bland annat har resulterat i en Klubbmästartitel i Jakt för Welshklubben 2019. Louise och Sia (Wallovas Sia) samt Isabelle med Tia (Wallovas Polly Scattergood) var också nyligen på en givande intensivkurs för Elsa och Lena vid Ullared.

Tips! I dessa tider har Lena halva priset på deras digitala privatlektioner, hur bra som helst! Kolla in deras Facebooksida Apportering till vardag och fest och Klickerförlaget för mer information om deras kurser, lektioner och böcker.

Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova Apportering till vardag och fest - Kennel Wallova

Monday 04 May 2020

T-kullen fem veckor

Nu har de söta björnarna fyllt fem veckor och då fick de posera framför kameran för första gången. De var riktigt nyfikna och orädda uppe på det lite halv-rangliga café-bordet. Satt och spanade ut över trädgården där en skock fåglar flög omkring och en stor häst gick och betade.

Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova Valp ur T-kullen Kennel Wallova

Monday 27 April 2020

T-kullen är här

Denna gång fick Måns agera barnmorska när Stella valde att sätta igång valpningen. Marina låg i sängen bredvid med diskbråck och agerade coach. Utan konstigheter, lugnt och värdigt, nedkom Stella med 6 ljuvliga, friska, pigga och vackra valpar, två tikar och 4 hanar. Vikterna låg mellan 350-410g så härliga storlekar på dem alla! Stell, som återigen är en fantastisk mor, tar så himla fint hand om de små och man ser hur hon njuter av sitt uppdrag. Vi som uppfödare är väldigt stolta och glada över att ha en sådan fantastisk avelstik! Valparna växer och mår bra, regelbundna filmer och videos kommer ni kunna ta del av på vår facebook och instagram som vanligt. Valparna är alla tingade men vi hoppas på fler valpar i sommar, mer info om detta inom kort….

T-kullen Kennel Wallova

Wednesday 22 January 2020

T-kullen

Clinton (SE(U)CH Yellows Guest in Coelbren) är en hane som vi känner väl då vi följt honom under ett antal år och tänkt att en vacker dag skulle vi vilja använda honom i avel till en passande tik. Den vackra dagen är här! Vår snälla, söta, pigga och arbetsvilliga Stella (Wallovas Beyoncé) har varit på dejt med Clinton och vi ser nu fram emot en kombination som i teorin en perfekt match både vad gäller temperament och exteriör.

Clinton är en robust hane med ett underbart temperament. Det bästa han vet är långa skogspromenader, gärna med en simtur om vädret tillåter. Clinton älskar att göra tricks, särskilt inför publik som applåderar. Clinton är utbildad "Besöks och Terapihund" och arbetar på äldreboende och skolor tillsammans med matte. Stellas halvbror Harry (Wallovas Death Cab For Cutie) är också utbildad “Besöks- och Terapihund” och arbetar som läshund på skolor och bibliotek i Skåne. Clinton är svensk utställningschampion och har ett godkänt anlagsprov i viltspår.

Clinton har tidigare haft en kull valpar där samtliga 6 valpar är höftledsröntgade och fria på höfterna. Ur Stellas tidigare kull är två av tre valpar höftledsröntgade, också fria. Clinton har genomgått Barbro Börjessons mentaltest med domarens utlåtande om ett oerhört trevligt temperament och en av de mest stabila welshar han någonsin träffat! Tack Birthe för att vi fick låna din pärla, vi ser så oerhört mycket fram emot dessa valpar i vår!

Följ kullen på dess egna sida här.

Yellows Guest in Coelbren

Wednesday 22 January 2020

Vi planerar valpar!

Vi planerar för två kullar i vår. Först ut är Stella (Wallovas Beyoncé) som har varit på dejt med gentlemannen Clinton (Yellows Guest in Coelbren). Om allt går väl har vi valpar i mitten/slutet av mars som är leveransklarar i mitten/slutet av maj då de är åtta veckor. Nästa kull vi planerar är Cali (Wallovas Cat Power) och Nixon (Eastfarm's Youth Gone Wild). Vi väntar ännu på att Cali ska börja löpa men det bör ske närsomhelst nu. Är ni intresserade av en valp från någon av dessa kullar är ni välkomna att läsa om hur det går till att köpa valp av oss här och sedan kontakta oss, helst via epost.

Wallovas Beyoncé och Yellows Guest in Coelbren