Kennel Wallova - Welsh Springer Spaniel

Att köpa en Wallova-valp

Det är viktigt för oss att rätt valp kommer till rätt hem. För att på bästa sätt avgöra vad som är “rätt” måste vi få möjlighet att lära känna er som är intresserade av en Wallova-valp.

Era förväntningar

Vill ni hålla på med agility, jakt, viltspår, utställning eller vill ni mest ha en mysig kompis som följer med er på olika utflykter? Vi vill att du som valpintresserad funderar på vad du förväntar dig av din nya familjemedlem och på vilket sätt denna kommer att aktiveras i framtiden. En welsh är ursprungligen en arbetande fågelhund. Den är livlig, smart, kärleksfull och behöver en hel del aktivering och motion för att må bra. Som valp räcker det med korta promenader och en del lydnadsträning, men med tiden behöver welshen mer motion och aktivering.

Rätt valp till rätt hem

Alla valpar är individer med olika egenskaper och temperament. Valpens personlighet utvecklas och ändras för var dag som går. Det är ett privilegium att som uppfödare få möjligheten att studera förändringen och lära känna varje valp individuellt. Det finns alltid individer som är mer aktiva, tuffare eller lugnare än sina kullsyskon. Det är vi som uppfödare som känner valparna bäst och som därför har störst möjlighet att avgöra vilken valp som bäst kan uppfylla de förväntningar valpintressenten har. Genom att "matcha ihop" valpens egenskaper med valpintressentens önskemål och förutsättningar försäkrar vi oss om att valpen kommer till ett hem som kan erbjuda det den individuella valpen kräver, samtidigt som valpintressenten får en valp som motsvarar deras önskemål. På så sätt kommer rätt valp till rätt hem.

Våra förväntningar

Vi ställer en hel del krav på våra valpköpare. När ni väl beslutat er för att köpa en valp av oss så förväntar vi oss att ni:

Vi önskar också att ni höftledsröntgar och ögonlyser hunden vid 1-2 års ålder.

Tillvägagångssättet

 1. Inledande kontakt och väntelista

  Är ni intresserade av att köpa en valp av oss så vill vi att ni inledningsvis mailar oss med följande information:

  • vad ni vet om rasen
  • vad ni har för hunderfarenhet
  • vad ni förväntar er av er nya familjemedlem och på vilket sätt ni tänker och önskar aktivera hunden
  • om ni har möjlighet att ordna det så att hunden aldrig behöver vara själv mer än 4 h i sträck.

  Ju mer information ni ger oss desto lättare blir det för oss att avgöra vilken valp som passar er familj bäst. Passa gärna på att ställa frågor som ni har om oss och våra hundar.

  Efter inledande kontakt och allt känns bra från båda sidor kommer vi att sätta er på väntelistan för en valp. Ni är då också välkomna att besöka oss och våra hundar om ni önskar.

 2. Besök valparna och oss

  När valparna väl är födda hör vi av oss till er. Vi vill då att ni kommer och besöker valparna när de är runt 5 veckor. Har vi inte träffats tidigare får ni nu också en möjlighet att lära känna oss och valparnas mor.

 3. Fördelning av valparna

  När valparna är runt 5 veckor börjar deras personligheter bli tydligare. Personligheterna formas och förändras dock fortfarande. Vi väntar alltid till åtminstone denna tid med att avgöra vilken valp som ska till vilket hem. Ni får gärna komma med önskemål, vilket vi beaktar i görligast mån.

 4. Hämtningen av valpen

  Valpen hämtas när den är tidigast 8 veckor. Valpen är då vaccinerad, ID-märkt, avmaskad, registrerad i Svenska Kennelklubben, besiktigad och dolda-fel försäkrad. Med valpen följer ett litet valppaket med lite smått och gott, bland annat en filt som luktar bekant och valpmat som valpen är van vid.

 5. Valpen i sitt nya hem

  Valpköparen är alltid välkommen med frågor och vi tar tacksamt emot såväl foton som information om hur hunden har det i sitt nya hem. Ett plus i kanten är om ni höftledsröntgar och ögonlyser hunden när den är mellan 1-2 år. På så vis får ni reda på er familjemedlems hälsa i de delar som rasen är särskilt utsatt i och vi får ett material att utgå ifrån vid analyserandet av vårt avelsarbete. I det stora hela bidrar detta till rasens framtida hälsa.